REŢETA ZILEI - MIERCURI: Cremă de căpșune cu bezea și bomboane marca Nicolai Tand
Publicat pe 17.02.2016 la 16:30 Actualizat pe 17.02.2016 la 17:00
Astăzi vă prezentăm un desert absolut delicios şi uşor de preparat marca Nicolai Tand.
Astăzi vă prezentăm un desert absolut delicios şi uşor de preparat marca Nicolai Tand. Celebrul bucătar susţine că această delicatesă, crema de capşune cu bezea şi bomboane, este preferata copiilor lui, Ilona şi Iancu.
Ce ne trebuie:
O jumătate de kilogram de căpșune proaspete
2 linguri de zahăr brun
Coniac (un strop)
1 lime
Pentru bezea: 3 albușuri de ou, 3 linguri de zahăr
Cum am pregătit:
Curăț căpșunele, le pun în blender împreună cu zahărul brun, zeama de lime și câteva picături de coniac, apoi le blenduiesc până ajung la consistența unei supe-crema, scrie Nicolai pe blogul lui.
Pregătesc bezeaua: bat cu telul albușurile cu zahărul, până obțin o spumă onctuoasă. Într-un recipient special pentru microunde, pe care îl șterg în prealabil cu un șervețel pe care am turnat câteva picături de ulei de măsline, pun spuma de bezea, cu grijă (încerc să scot aerul), și o las 40-45 de secunde la 90˚C (la 600-800W), până ce spuma își dublează volumul.
T.S