REŢETA ZILEI: Miercuri - Mousse de ciocolată cu mascarpone
Publicat pe 10.12.2014 la 16:00 Actualizat pe 10.12.2014 la 18:08
Dacă vrei un desert simplu, delicios şi rapid de preparat, reţeta de mousse de ciocolată propusă de noi este alegerea perfectă. Se păstrează de minune la rece, în frigider şi este perfectă şi pentru servirea musafirilor.
Dacă vrei un desert simplu, delicios şi rapid de preparat, reţeta de mousse de ciocolată propusă de noi este alegerea perfectă. Se păstrează de minune la rece, în frigider şi este perfectă şi pentru servirea musafirilor.
Ingrediente:
- 250g Mascarpone
- 150g ciocolată amăruie (80%)
- 100g zahăr brun
- 30g cacao pudră
- 200ml lapte proaspăt
- Biscuiți crocanți
Mod de preparare:
Începe prepararea prin topirea ciocolatii la bain-mărie. Separat, pune pe foc laptele cu 100g de zahăr și cacauă pudra. Când zahărul s-a topit, adaugă ciocolată topită și lasă amestecul să se răcească, însă nu în totalitate.
Când amestecul s-a răcorit, adaugă brânză mascarpone și amestecă până când obții o cremă omogenă.
Pentru un aspect mai elegant, montează deșertul în pahare de diferite forme. Tapetează fundul fiecărui pahar cu trei sau patru biscuiți rupți în bucățele potrivite și adaugă apoi crema obținută. Ornează cu bucățele de căpșune și lasă desertul la frigider pentru aproximativ 1 oră.
Servește mousse-ul de ciocolată cu mascarpone după ce a stat la frigider alături de fructe proaspete.
Sursa: culinar.ro
Citeste si:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Pulpe de pui umplute, în foietaj
REŢETA ZILEI - LUNI: Cozonac raw vegan! Desert delicios care nu necesită dospire