REŢETA ZILEI - MIERCURI: Prăjitura Picnic, un desert uşor şi delicios
Publicat pe 15.04.2015 la 16:34 Actualizat pe 15.04.2015 la 16:34
Prăjitura Picnic este una dintre cele mai bune deserturi şi este uşor de făcut. Dacă ai chef de o prăjitură uşor de digerat cu un gust mirific, trebuie să încerci reţeta de mai jos.
Prăjitura Picnic este una dintre cele mai bune deserturi şi este uşor de făcut. Dacă ai chef de o prăjitură uşor de digerat cu un gust mirific, trebuie să încerci reţeta de mai jos.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 8 albușuri
– 200 de grame de zahăr
– 100 de grame de nucă de cocos
– 2 linguri de mac
– 3 linguri de faină
– un praf de copt
Pentru cremă:
– 8 gălbenușuri (cele care au rămas de la blat)
– 8 linguri de zahăr
-1 budincă de vanilie
– 300 ml. de lapte
– un pachet de unt
Pentru decor îți mai trebuie:
– 3 pachete de biscuiți mici, pătrați
– 3 linguri de cacao
- 2 linguri de zahăr
MOD DE PREPARARE:
Ca să faci blatul, trebuie să bați albușurile cu un mixer, până devin o spumă tare, iar apoi poți adăuga zahărul. Ai grijă ca spuma să fie bătută bine înainte să pui zahărul, deoarece compoziția se va lăsa și tot blatul se va strica. Trebuie să amesteci încet până se topește zahărul, iar apoi să pui nuca de cocos, macul și făina amestecată cu praful de copt. Unge tava cu unt sau margarină și așază și o hârtie de copt, toarnă compoziția în tavă și bag-o în cuptorul încins. După ce aştepţi 15 minute, scoate blatul din cuptor și lasă-l să se odihnească.
Pentru cremă, freacă bine gălbenușurile cu zahărul până acesta se topește, iar când amestecul începe să semene cu o spumă, adaugă budinca și laptele și pune oala pe foc. Mestecă continuu pentru că altfel oul se va găti ca cel din omletă și sigur nu îți dorești asta. Când s-a îngroșat dă oala de pe foc și adaugă untul.
Așază crema peste blat, iar deasupra pune biscuiții și glazura de cacao. Glazura se face ușor. Amestecă 2-3 linguri de cacao cu 2 linguri de zahăr și 3 linguri de apă caldă, până se topește zahărul. Pune cu lingurița puțină glazură pe fiecare biscuite și lasă prăjitura puțin într-un loc răcoros.
Poftă bună!
A.B.
Foto: culinar.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Preparatul care te scapă rapid de constipaţie