Reţeta zilei - Sâmbătă : Ardei umpluţi
Publicat pe 12.12.2015 la 19:15 Actualizat pe 12.12.2015 la 20:02
Vă plac preparatele româneşti? Dacă da pentru astăzi la reţeta zilei vă propunem să încercaţi ardei umpluţi. Este o reţetă simplă şi extrem de gustoasă cu care o să-ţi surprinzi plăcut invitaţii la cină.
Vă plac preparatele româneşti? Dacă da pentru astăzi la reţeta zilei vă propunem să încercaţi ardei umpluţi. Este o reţetă simplă şi extrem de gustoasă cu care o să-ţi surprinzi plăcut invitaţii la cină.
Conform retetazilei.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
12 ardei mijlocii
750 g carne tocată
2 cepe
2 linguri orez
1 lingură untură
un vârf de cuțit de cimbru tocat
crenguță de salvie
sare
piper
2 roșii
smântâna pentru servit
Mod de preparare
Se spăla ardeii, se șterg, se scot cotoarele și se îndepărtează semințele. Carnea se toacă, se pune într-un castron, se adaugă două cepe tăiate mărunt, prăjite sau crude și o lingură de untură, orezul spălat, cimbrul, piperul și sărea. Se amestecă totul bine și cu această umplutura se umplu ardeii, astupându-i cu câte o felie de roșie. Se așază într-o cratiță se adaugă crenguță de salvie și se lasă la fiert timp de 50 minute. Separat se prepară sosul de roșii.
După ce ardeii sunt aproape gata se strecoară surplusul de apa din cratiță și se adaugă sosul de roșii. Se mai lasă ardeii să dea un clocot în sosul de roșii iar apoi se pune la cuptorul încins în prealabil pentru încă 10 minute până ce ardeii și umplutura devin moi. Se servesc cu smântâna.
Sursă foto voceatransilvaniei.ro
Citeşte şi