REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cupe de ciocolată cu spumă de fructe de pădure
Publicat pe 23.05.2015 la 17:09 Actualizat pe 23.05.2015 la 17:12
Vara îşi face simţită prezenţa deşi mai sunt câteva săptămâni până atunci. Astfel, pentru a combate temperaturile ridicate ne-am gândit să vă propunem o reţetă răcoritoare, cu preparare rapidă şi delicioasă: cupe de ciocolată cu spumă de pădure.
Vara îşi face simţită prezenţa deşi mai sunt câteva săptămâni până atunci. Astfel, pentru a combate temperaturile ridicate ne-am gândit să vă propunem o reţetă răcoritoare, cu preparare rapidă şi delicioasă: cupe de ciocolată cu spumă de pădure.
Ingrediente: 200 grame ciocolată amăruie, 50 grame zahăr pudră, 200 grame mascarpone, 2 linguriţe suc de lămâie, 100 mililitri smântână dulce, 300 grame fructe de pădure.
Mod de preparare: crema de mascarpone se freacă bine cu zahăr pudră, după care se adaugă fructele de pădure şi se amestecă. Într-un alt bol, se bate smântâna dulce şi se adaugă peste spuma de mascarpone cu fructe de pădure şi se mixează bine. Apoi, se topeşte pe baie de aburi. Ciocolata topită se întinde cu pensula pe interiorul unei hârtii pentru brioşe şi care se pun în tava pentru copt brioşele. Se dă la rece pâne ce se întăreşte ciocolata, apoi se desprinde uşor hârtia. Cupele de ciocolată astffel obţinute se umplu cu cremă de mascarpone şi fructe de pădure. Se decorează cu fructe de pădure proaspete şi frunze de menă.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Supă de mere şi găluşte! O mâncare rece şi savuroasă