REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Dovlecei pane cu usturoi
Publicat pe 07.02.2015 la 17:28 Actualizat pe 07.02.2015 la 18:08
Dovleceii pane sunt extrem de gustoţi şi se prepară şi foarte uşor.
Dovleceii pane sunt extrem de gustoţi şi se prepară şi foarte uşor.
Sunteţi în pană de idei şi nu ştiţi ce anume să gătiţi rapid. O varientă sunt dovleceii pane cu ustoroi, care nu necesită mult timp de pregătire şi, în plus, sunt şi foarte gustoşi.
Ingrediente:
1 dovlecel crud
ulei
100 de grame făină
sare
Pentru compoziţia de pane:
2 ouă
faină
sare, piper
Mod de preparare:
Dovlecelul se curaţă de coajă, se taie felii şi se presară cu sare. Se lasă câteva minute, iar ulterior se scurg de zeamă.
Feliile de dovlecel se şterg cu un şerveţel. Apoi se trec prin faină şi prin ouăle amestecate cu sarea şi piperul. Se prăjesc în ulei fierbinte, pe fiecare parte.
După ce sunt prăjiţi, se aşează pe un şerveţel absorbant, pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Dovleceii pane se servesc cu mujdei de usturoi.
FOTO: www.bucătăria-românească.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Budincă rapidă cu doar 3 ingrediente! Preparat ideal anti-constipaţie
REŢETA ZILEI - MARŢI: Ciocănele de pui la cuptor în varianta ADINEI HALAS