REŢETA ZILEI- SÂMBĂTĂ: Frigărui de porc cu piersică
Publicat pe 11.10.2014 la 17:10 Actualizat pe 11.10.2014 la 17:12
Dacă vrei să pregăteşti ceva aparte în weekend şi care să nu-ţi ocupe mult timp, frigăruiul este varianta cea mai potrivită! Dacă ţi-a mai rămas carne de porc la congelator şi câteva conserve din compotul de astă-iarnă, poţi improviza cea mai simplă şi gustoasă reţetă de weeekend!
Dacă vrei să pregăteşti ceva aparte în weekend şi care să nu-ţi ocupe mult timp, frigăruiul este varianta cea mai potrivită! Dacă ţi-a mai rămas carne de porc la congelator şi câteva conserve din compotul de astă-iarnă, poţi improviza cea mai simplă şi gustoasă reţetă de weeekend!
Ingrediente:
- 400g muşchi de porn
- un borcan de compot de piersici
- câţiva ml de sos de soia
- sare, piper
- frigărui din lemn de bambus
Modul de preparare:
Carne de porc se taie în cuburi, iar piersicile din compot se taie în jumătăţi egale. Se înfing bucăţile de carne şi de piersică pe frigărui, alternativ, câte unul de fiecare. Frigăruile se aşează pe un grătar încins şi se întorc pe toate părţile până se pătrunde carnea.
La final, se stropesc cu sos de soia şi se asezonează cu sare de mare şi piper.
De menţionat! Frigăruile din lemn de bambus se înmoaie în apă cu 30 de minute înainte de a fi folosite, astfel încât să nu se ardă în timpul preparării.
Poftă bună!
A.M.
Foto/ Sursa: printesapolonic.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Pui cu ciuperci şi sos alb