REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Nicolai Tand te învaţă cum să faci vinete la cuptor cu sos bolognese
Publicat pe 25.07.2015 la 17:30 Actualizat pe 25.07.2015 la 17:40
Astăzi învăţăm să facem vinete la cuptor cu sos bolognese conform reţetei propuse de Nicolai Tand. Este un preparat delicios şi numai bun în anotimpul călduros şi nici nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie.
Astăzi învăţăm să facem vinete la cuptor cu sos bolognese conform reţetei propuse de Nicolai Tand. Este un preparat delicios şi numai bun în anotimpul călduros şi nici nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie.
Iată ce trebuie să faci:
Ingrediente
-1 vînătă de dimensiune medie;
-200 gr carne de vită tocată;
-2 cepe;
-2 morcovi;
-1 cățel de usturoi;
-3 roșii coapte;
-ulei de măsline;
-sare.
Mod de preparare
Se taie vînăta în două (pe lungime), iar apoi se îndepărtează miezul. Stropim interiorul vinetei cu ulei de măsline și presărăm puțină sare pentru a elimina eventuala zeamă a vinetelor care poate fi amară.
Introducem vinetele la cuptor între 10 și 12 minute , până acestea se rumenesc. În continuare, în ulei încins, călim ceapa tocată mărunt, morcovul ras și usturoiul mărunțit, ce dă aromă preparatului. Între timp adăugăm carnea de vită peste amestecul din tigaie. Miezul vinetei nu îl vom arunca. Îl tăiem brunoise și îl vom adăuga și pe acesta peste amestec.
Următorul pas este prepararea sosului de roșii.Vom folosi roșii foarte coapte. Le vom tăia foarte mărunt, până când acestea vor lăsa un suc propriu .Sosul obținut îl adăugăm în tigaie peste amestecul de legume și carne tocată, lăsându-l să se rumenească.În final, punem jumătățile de vînătă scoase de la cuptor, într-o farfurie, le umplem cu mixul de carne și legume trase la tigaie, iar preparatul poate fi servit.
Sursă foto Blog Nicolai Tand
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - VINERI: Salată de ton cu orez, perfectă pentru începutul de weekend
REŢETA ZILEI - MIERCURI: SALATĂ PENTRU VREME CANICULARĂ
E.V