REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Prăjitura Jerbo, un deliciu de zile mari
Publicat pe 16.04.2016 la 15:50 Actualizat pe 16.04.2016 la 16:50
Prajitura Jerbo, cunoscută şi sub numele de "Greta Garbo", este un preparat delicios, tocmai bun pentru a îţi surprinde oaspeţii. Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie, dar cu siguranţă o să iasă o prăjitură extrem de gustoasă.
Prajitura Jerbo, cunoscută şi sub numele de "Greta Garbo", este un preparat delicios, tocmai bun pentru a îţi surprinde oaspeţii. Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie, dar cu siguranţă o să iasă o prăjitură extrem de gustoasă.
Ingrediente Prăjitură Jerbo
Pentru foi:
450 g făină
200 g untură sau margarină (sau un amestec)
50 g zahăr
1 gălbenuș
20 g drojdie
100 ml smântână
vârf de cuțit de sare
Pentru umplutura:
300 g gem acrișor (de preferat de caise)
200 g nucă măcinată
100 g zahăr
Pentru glazură:
2 linguri de ulei
200 g ciocolată
Mod de preparare rețetă Jerbo
Foile: se amestecă drojdia cu zahărul, se adaugă untura sau margarină, gălbenușul de ou și smântână. Se adaugă făina și sarea și se frământă un aluat, care se lasă deoparte un sfert de oră. Se amestecă nucile cu zahărul. Se împarte aluatul în 3 sau 4 bucăți, depinde cât de mare e tavă. Pentru o tavă mai mare, împărțiți în 3 bucăț, scrie site-ul divainbucatarie.ro.
Asamblarea
Se întinde o foaie și se așează în tavă tapetata cu ulei și făină sau cu hârtie de copt. Punem jumătate din gem și presărăm deasupra jumătate din nucă cu zahăr. Se întinde a doua foaie, care se pune peste și se adaugă restul de gem și nucă. Se întinde a treia foaie și se pune deasupra. Se lasă deoparte cam o jumătate de oră. Preîncălzim cuptorul și introducem tava la cuptor, unde se va lasă cam 45 de minute.
Se scoate și se lasă să se răcească la temperatură camerei. Pe baie de aburi, se topește ciocolata și se amestecă cu cele două linguri de ulei. Se toarnă peste prăjitura răcită și se uniformizează cu un cuțit. Puteți presară deasupra nucă de cocoș. Se lasă deoparte peste noapte și se feliază.
Sursă foto pinterest.com
Citeşte şi
REŢETA ZILEI: VINERI - Pască dietetică à la Bahmu! Cum s-o faci fără aluat
VIDEO / REŢETA ZILEI - MIERCURI: Ostropel de pui cu mămăliguţă ca la mama acasă
E.V