REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Prăjitura "Noire"
Publicat pe 08.11.2014 la 17:37 Actualizat pe 08.11.2014 la 17:41
Prăjitura "Noire" este desertul perfect pentru un weekend relaxant, petrecut alături de prieteni şi familie. Un răsfăţ dulce şi rafinat, care poate fi realizat uşor şi rapid.
Prăjitura "Noire" este desertul perfect pentru un weekend relaxant, petrecut alături de prieteni şi familie. Un răsfăţ dulce şi rafinat, care poate fi realizat uşor şi rapid.
Ingrediente
200 g ciocolată cu lapte
150 margarină Unirea
150 g biscuiţi cu ciocolată
250 ml frişcă lichidă
2 linguri cu cacao neagră
1 lingură cu zahăr pudră vanilat
15 g gelatină
3 linguri lichior de ciocolată
Glazura:
50 g ciocolată
50 ml frişcă lichidă
Mod de preparar:
Punem la topit la microunde 75 g margarină. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu margarina topită. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider.
Ciocolata ruptă în bucăţele se pune la topit în 50 ml frişcă lichidă. Când e gata se dă deoparte şi se adaugă restul de margarină netopită, zahărul pudră, restul de 200 ml frişca nebătută, cacaoa şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă bine.
Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece. Se pune apoi la foc mic până se dizolvă complet. Se răcoreşte şi se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se amestecă bine totul şi se toarnă în formă peste stratul de biscuiţi. Se dă forma la rece pentru câteva ore după care se glazurează cu crema obţinută din ciocolată topită în frişcă şi cu fructe sau alt decor la alegere.
sursa:madicuisine.ro
Citeşte şi: