REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Vinul pentru inimă
Publicat pe 18.07.2015 la 17:05 Actualizat pe 18.07.2015 la 17:13
Îţi place să bei un pahar de vin înainte de culcare sau după o masă copioasă? Noi te vom învăţa cum să pregăteşti vinul de pătrunjel, benefic pentru inimă.
Îţi place să bei un pahar de vin înainte de culcare sau după o masă copioasă? Noi te vom învăţa cum să pregăteşti vinul de pătrunjel, benefic pentru inimă.
INGREDIENTE:
- 10 tulpini proaspete de pătrunjel
- 1-2 linguri de oţet curat din vin
- 300 grame de miere pura de albine
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi, trebuie să puneţi 10 tulpini de pătrunjel cu frunze cu tot într-un litru de vin natural, curat, la care se adaugă 1-2 linguri de otet curat din vin. Lăsaţi totul să fiarbă 10 minute la foc mic, iar după aceea adăugaţi 300 grame de miere pură de albine şi lăsaţi înca 4 minute să fiarbă uşor.
Vinul fierbinte se filtrează şi se pune cât este fierbinte în sticle care au fost clatite în prealabil cu puţin alcool tare. Astupaţi bine sticlele. Depunerile care se formează nu dăunează şi pot fi băute şi ele fără probleme.
A.B.
Foto: Hepta