REŢETA ZILEI - JOI: Tajine de pui cu lâmâi murate
Publicat pe 29.01.2015 la 16:25 Actualizat pe 29.01.2015 la 16:34
Tajine de pui cu lămâi murate este o reţetă perfectă pentru zilele de iarnă, când gripa şi răceala ne dau târcoale. Aceasta este o mâncare absolut delicioasă şi bogată în vitamina C.
Tajine de pui cu lămâi murate este o reţetă perfectă pentru zilele de iarnă, când gripa şi răceala ne dau târcoale. Aceasta este o mâncare absolut delicioasă şi bogată în vitamina C.
Ingrediente: 1 kg pulpe dezosate, 3 cepe, 1 ardei roşu, 1-2 căţei de ursturoi, o linguriţă de coriandru măcinat, 1 linguriţă boia dulce, 1 pliculţ de şofran, ghimbir proaspăt, 2 lămâi murate, 150 gr. de măsline verzi, 5 linguri de ulei, zeama de la o lămâie, sare, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Carnea de pui se spală şi se zvântă. Uleiul se încinge în vasul tajine, apoi pulpele se pun la prăjit. Ardeiul se taie fâşii.Ghimbirul se decojeşte şi se toacă mărunt, iar usturoiul se zdrobeşte. Lămâile murate se scot din borcan, se călesc cu puţină apă călduţă şi se taie felii. Ceapa, ardeiul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, piperul şi sarea se pun peste carnea din vasul tajine. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc 3-4 minute, timp în care şofranul se infuzează în 500 ml de apă clocotită. Apa cu şofran se toarnă în vasul tajine şi se adaugă feliile de lămâi murate. Se acoperă tajine-ul cu capacul şi se fierbe la foc foarte mic timp de jumătate de oră. După cele 30 de minute, se adaugă în vas zeama de lămâie şi se mai fierbe totul încă 5-6 minute. La final, se adaugă măslinele şi verdeaţa tocată şi se potriveşte gistul cu sare şi piper. Se serveşte cu un cous-cous simplu.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitură cu rom şi vişine, desertul pentru un weekend perfect