REŢETA ZILEI - VINERI: Cartofi dulci în stil acordeon
Publicat pe 12.06.2015 la 17:28 Actualizat pe 12.06.2015 la 17:38
Ingrediente: 100 gr. de iaurt fără grăsimi, piper negru proaspăt măcinat, sare, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă de cimbru, 1 linguriţă de ulei de măsline, 4 cartofi dulci de mărime medie, 1 lingură de unt nesărat, 1 haşma (ceapă)
Cartofii dulci în stil acordeon sunt o gustare delicioasă, potrivită pentru cină, atât în sezonul călduros, cât şi în cel rece. Cartofii dulci în stil acordeon pot fi, totodată, folosiţi şi ca garnitură pentru o friptură delicioasă.
Ingrediente: 100 gr. de iaurt fără grăsimi, piper negru proaspăt măcinat, sare, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă de cimbru, 1 linguriţă de ulei de măsline, 4 cartofi dulci de mărime medie, 1 lingură de unt nesărat, 1 haşma (ceapă).
Mod de preparare: spală cartofii cu un burete, apoi usucă-i bine., Feliază-i fără să apeşi lama cuţitului până jos, astfel încât baza să rămână intactă şi feliile să se păstreze unite. Apoi, îndepărtează câţiva milimetri feliile una de alta. Separat, amestecă untul topit cu uleiul de măsline, cimbrul, usturoiul, sarea şi piperul. Unge cartofii cu sosul rezultat, apoi aşeazăi pe foaia de copt din tavă şi bagă-i la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de 50 de minute. La jumătatea timpului, scoate-i din cuptor şi unge-i cu jumătatea rămasă din sos. Înainte de a-i scoate din cuptor definitiv, amestecă iaurtul cu salota tăiată mărunt, pune puţină sare şi piper.
Sugestie: poţi să-i serveşti pe post de garnitură sau simpli, cu sos de iaurt.
Citeşte şi: