REŢETA ZILEI - VINERI : Ciuperci umplute de post
Publicat pe 25.11.2016 la 13:31 Actualizat pe 25.11.2016 la 13:34
Suntem în Postul Cărciunului şi cum astăzi este vineri, ne-am gândit să vă propunem o reţetă de post delicioasă şi foarte uşor de făcut. Ciupercile sunt cel mai bun înlocuitor pentru carne şi gătite în diverse combinaţii, se pot transforma într-un adevărat festin.
Suntem în Postul Cărciunului şi cum astăzi este vineri, ne-am gândit să vă propunem o reţetă de post delicioasă şi foarte uşor de făcut. Ciupercile sunt cel mai bun înlocuitor pentru carne şi gătite în diverse combinaţii, se pot transforma într-un adevărat festin.
Ciupercile umplute de post nu necesită foarte multe ingrediente şi nici măiestrie ieşită din comun, potrivit gustos.ro. Iată de ce ai nevoie şi cum trebuie să procedezi.
INGREDIENTE:
- 12 ciuperci mai mari
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ardei kapia
- 200 gr roşii în suc propriu
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 1 linguriţă busuioc uscat
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei
- câteva măsline
MOD DE PREPARARE:
Spală ciupercile, dar cu grijă să nu le rupi. Îndepărtează cozile şi pune-le pe un şerveţel să se scurgă. Taie cozile ciupercillor în bucăţi mici, curăţă ceapa şi mărunţeşte-o, decojeşte morocul şi taie-l bucăţele cât mai mici, la fel şi ardeiul kapia. Încinge uleiul într-o tigaie, căleşte ceapa 2 minute, apoi restul de legume tăiate. Toarnă jumătate de cană cu apă, acoperă cu un capac şi lasă să scadă la foc potrivit. Pune roşile într-un blender şi când compoziţia de legume a scăzut suficient, adaugă-le peste şi condimenează după gust.
Mai lasă pe foc 2-3 minute apoi trage tigaia şi adaugă usutoriul curăţat şi pisat. Dupa ce s-a răcorit puţin pune busuiocul şi pătrunjelul verde tocat. Într-o tavă tapetată cu hartie de copt pune ciupercile şi umple-le cu compoziţia obţinută mai sus.Aşează deasupra lor rondele de masline, pune ciupercile în cuptorul încins şi lasă-le acolo circa 40-45 de minute.
Poftă bună!
B.H.