REŢETA ZILEI - VINERI: Plăcintă cu brânză sărată şi verdeaţă
Publicat pe 08.04.2016 la 16:05 Actualizat pe 08.04.2016 la 16:36
Plăcintele cu brânză sunt desertul preferat al copilăriei, ce ne duce mereu cu gândul la bunici. Plăcintele cu brânză şi verdeaţă sunt absolut delicioase şi rapid de preparat, perfecte pentru o după-amiază de început de weekend.
Plăcintele cu brânză sunt desertul preferat al copilăriei, ce ne duce mereu cu gândul la bunici. Plăcintele cu brânză şi verdeaţă sunt absolut delicioase şi rapid de preparat, perfecte pentru o după-amiază de început de weekend.
Ingrediente pentru aluat: 500 g de făină, un ou, 100 ml de lapte călduţ, o linguriţă de zahăr, 20 g de drojdie, o linguriţă de sare
Ingrediente pentru umplutură: 300 g de brânză de oi frământată şi sărată, olegătură de mărar, două legături de ceapă verde
Mod de preparare: se pune făina într-un castron mare şi adânc şi o aranjăm asemeni unui "vulcan". În mijloc se adaugă drojdia, oul, zahărul şi puţină apă călduţă, după care se lasă 15-20 de minute să se umfle puţin drojdia. Pe margine, se presară sarea. Se amestecă ingredientele şi se toarnă treptat laptele călduţ. Se frământă bine preţ de circa 20 de minute. Apoi se lasă aluatul la căldură timp de o oră, o oră şi o jumătate, până i se triplează volumul. După aceea, se taie bucăţi de dimensiunea unui ou şi le mai lăsăm şi pe ele la crescut timp de 15-20 de minute. Apoi, cu sucitorul le întindem de 15-20 de centimetri. Între timp, am pregătit deja compoziţia în care am amestecat brânza cu verdeţurile, potrivit nicolaitand.ro.
Pe jumătate fiecărei bucăţi de aluat se pune din compoziţia de brânză, apoi se acoperă cu cealaltă, ca la pizza calzone, după care se "izolează" aluatul cu ajutorul unei furculiţe.
Apoi, se pun la prăjit în ulei încins până se rumenesc.