Rigatoni cu ciuperci şi rozmarin
Publicat pe 08.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 08.01.2018 la 10:18
Rigatoni cu ciuperci şi rozmarin, un preparat delicios ce se obţine într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă sănătosă şi aromată.
Rigatoni cu ciuperci şi rozmarin, un preparat delicios ce se obţine într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă sănătosă şi aromată.
- Încearcă şi: Paste cu broccoli şi piept de pui
INGREDIENTE:
- 500 de grame de paste rigatoni;
- Două linguri de unt;
- O ceapă mică, tăiată mărunt;
- Cinci căţei de usturoi;
- 400 de grame de ciuperci;
- 2/3 cană de vin roşu;
- 700 de grame de roşii în bulion;
- Rozmarin proaspăt;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 1/2 linguriţă de sare;
- Parmezan;
- Frunze proaspete de busuioc, tăiate mărunt;
- Încearcă şi: Paste cu piept de pui, bacon și mazăre
- Încearcă şi: O masă delicioasă! Paste Bolognese
Mod de preparare:
Într-o oală mare cu apă şi sare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce pastele au fiert, se clătesc sub un jet de apă rece, apoi se lasă deoparte. Între timp, într-o tigaie, se topeşte untul, apoi se adaugă ceapa şi se căleşte timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul şi ciupercile şi se gătesc timp de aproximativ 4-5 minute, amestecând ocazional. Se adaugă, treptat, vinul şi se lasă să fiarbă timp detrei minute până ce acesta este redus la jumătate. Se adaugă roşile în bulion, rozmarinul, piperul şi sarea. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ 10 minute până ce sosul capătă consistenţă. După ce acesta este gata, se adaugă pastele şi se amestecă până ce pastele şi sosul se combină. Se asezonează cu permezan şi busuioc şi se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.