Am trăit să vedem şi asta! S-a inventat îngheţata care nu se topeşte! Din ce este compus desertul
Publicat pe 31.08.2015 la 17:20 Actualizat pe 31.08.2015 la 17:51
Cercetătorii scoţieni au creat un nou sortiment de îngheţată care nu se topeşte, prin intermediul unei proteine dintr-un aliment japonez tradiţional. Acesta păstrează forma solidă a preparatelor pentru o perioadă mai îndelungată, potrivit mediafax.ro.
Cercetătorii scoţieni au creat un nou sortiment de îngheţată care nu se topeşte, prin intermediul unei proteine dintr-un aliment japonez tradiţional. Acesta păstrează forma solidă a preparatelor pentru o perioadă mai îndelungată, potrivit mediafax.ro.
Experţii au descoperit o modalitate de fabricare a unui sortiment de îngheţată cu o textură mai fermă, acesta rămânând în stare solidă pentru o perioadă mai mare de timp. O anumită proteină ajută ingredientele să rămână "lipite" unele de celelalte şi se numeşte "natto".
Mai mult, proteina respectivă împiedică îngheţata să cristalizeze atunci când este pusă la congelator, generând, în schimb, o cremă cu o consistenţă omogenă.
Pentru acest tip de îngheţată se folosesc mai puţine grăsimi saturate, iar astfel va avea mai puţine calorii. Noile sortimente de îngheţată ar putea fi lansate pe piaţă într-un interval de până la cinci ani.
A.B.