REŢETA ZILEI - JOI: Sandwich cu brânză şi şuncă recomandat de Nicolai Tand
Publicat pe 12.11.2015 la 16:50 Actualizat pe 12.11.2015 la 16:57
Atunci când nu îţi vine să găteşti ceva foarte complicat, o reţetă delicioasă de sandwich este fix de ce ai nevoie pentru a îţi face familia fericită.
Atunci când nu îţi vine să găteşti ceva foarte complicat, o reţetă delicioasă de sandwich este fix de ce ai nevoie pentru a îţi face familia fericită.
Nicolai Tand vă recomandă pe site-ul lui de bunătăţi o reţetă simplă şi uşor de făcut. "Această reţetă se înscrie printre felurile clasice ale bucătăriei franceze, şi care dă gata pe oricine. Ca acest croque monsieur să vă iasă perfect, e musai să îl impărţiţi cu cineva drag vouă. (Monica mi-a furat deja o jumătate din el)", a scris Nicolai Tand pe blogul lui
De ce avem nevoie:
8 felii de pâine toast
4 felii de şuncă jambon
4 felii de branză cheddar
100 ml lapte
200 g Emmental ras
Unt
Sare, piper
Cum am pregătit:
Mai întâi, am dat puţin painea la cuptor ca să devina crocantă. 5 minute la 180 de grade e suficient. Iar mai apoi, când am uns feliile de pâine cu unt, acesta s-a topit numaidecât. Am amestecat apoi emmentalul ras (voi puteţi rade orice caşcaval) cu un pic de lapte, şi am presărat după gust piper proaspăt deasupra. Am aşezat şunca şi brânza cheddar între două felii de pâine, şi am turnat peste ele brânză emmental amestecată cu lapte. Am băgat totul din nou la cuptor, iar la final, m-am ales cu cel mai apetisant croque-monsieur.