Sfântul Prepuţ! Topul celor mai bizare relicve din lume!
Publicat pe 19.10.2013 la 23:59 Actualizat pe 20.10.2013 la 00:00
Milioane de creştini se închina, an de an, în faţa unor rămăşiţe umane, mai mult sau mai puţin reale, considerate "sfinte". Departe de a critica acest lucru, vi le prezentăm acum pe cele... ieşite din comun.
Milioane de creştini se închina, an de an, în faţa unor rămăşiţe umane, mai mult sau mai puţin reale, considerate "sfinte". Departe de a critica acest lucru, vi le prezentăm acum pe cele... ieşite din comun.
Cap de listă este "Sfântul Prepuţ". Pentru cine nu ştie, prepuţul este, potrivit Dicţionarului explicativ al limbii române, "cută a pielii care acoperă partea anterioară a penisului". Iar acest Prepuţ îi aparţine lui Iisus Hristos şi ar fi fost separat de trupul acestuia în momentul în care ar fi fost circumcis. Cel puţin asta susţinea Biserica Catolică.
Începând cu secolul al IX-lea, au existat nu mai puţin de 21 de biserici care se lăudau că deţin "originalul". Prepuţul era atât de cunoscut, încât Sfânta Caterina din Siena afirma că este căsătorită cu Iisus şi că are un inel invizibil făcut din prepuţul Mântuitorului. Fie! În secolul al XVI-lea, papa Clement al VII-lea a declarat că prepuţul călugărilor de la mănăstirea Charroux este singurul autentic, pentru că pe el erau şi picături de sânge. În timpul Revoluţiei Franceze, o mare parte a prepuţurilor au dispărut. Ultimul a fost văzut în 1983 într-o biserică din localitatea italiană Calcata. De unde ar fi fost furat, potrivit Bisericii Catolice. Cert este că, în ultima sută de ani, relicva punea într-o situaţie jenantă mai marii bisericii de la Roma.
Sfântul Cordon Ombilical
Un alt odor al Bisericii Catolice. Se află în biserica Sf. Ioan din Roma. Acolo unde printre altele se află şi Scara Sfântă, luată din palatul lui Pilat din Pont şi o bucată de lemn din masa pe care Iisus a mâncat la Cina cea de Taină.
Sfântul Lapte al Fecioarei Maria
Există o biserică franciscană în Israel închinată laptelui Fecioarei Maria. În Betleem, o pudră albă este considerată rămăşiţă a laptelui care l-ar fi hrănit pe Iisus. Ciudat este că a fost răzuită de pe pereţii bisericii. Sfântul Bernard a avut şi o viziune în care Fecioara Maria i-a vindecat o afecţiune a ochilor cu acest lapte.
Capetele lui Ioan Botezătorul
Sau capetele lui Ioan Botezătorul, pentru că nu mai puţin de patru există în acest moment. Unul la Roma şi trei în Damasc, Munich şi Amiens. Chiar şi o mănăstire românescă de la Muntele Athos susţine că deţine un fragment din craniul acestuia. Fiecare dintre ele atrage la fel mulţi pelerini care cred cu tărie că fiecare ste cel original. De ce nu!?
Citeşte şi Biserica Catolică schimbă rugăciunea "Tatăl Nostru"! Uite cum explică Vaticanul această decizie!