Slăbeşte văzând cu ochii cu dieta în funcţie de culoarea alimentelor
Publicat pe 08.06.2014 la 14:07 Actualizat pe 08.06.2014 la 14:35
De-a lungul timpului, pictorii ne-au oferit imagini pline de culoare cu fructe si legume in diferite ipostaze. A venit randul televiziunilor sa o faca, prin intermediul reclamelor sau a filmelor.
De-a lungul timpului, pictorii ne-au oferit imagini pline de culoare cu fructe si legume in diferite ipostaze. A venit randul televiziunilor sa o faca, prin intermediul reclamelor sau a filmelor.
Aceasta paleta de culori insa, poate reprezenta ceva mai mult decat un stimul pozitiv pentru ochi si evident, mai mult decat un stimul pentru papilele gustative. Fiecare culoare reprezinta un carotenoid diferit, un tip de element fitochimic care nu aduce decat beneficii pentru sanatatea noastra. Ei bine, cu totii stim ca legumele si fructele sunt bune pentru a ne mentine sanatosi dar, si mai important este ca va putem oferi acum o lista bazata pe culori, si pe efectele acestora asupra sanatatii trupului:
Rosu: Fructele si legumele rosii precum capsunile, strugurii rosii, tomatele si sfecla rosie imbunatatesc circulatia sanguina la nivelul inimii si ne protejeaza de diferite boli degenerative precum Alzheimer, una dintre cele mai intalnite si mai devastatoare astfel de boli de care am putea suferi la batranete.
Alb: Fructele si legumele albe sau cu tenta mai deschisa la culoare precum bananele, ceapa sau ciupercile, vor ajuta de asemenea la mentinerea sanatati inimii si a colesterolului bun la un nivel optim.
Verde: Legumele si fructele verzi precum kiwi, perele, broccoli sau mazarea ne vor ajuta sa ne pastram oasele si dintii puternici si vor ajuta de asemenea la sanatatea uneia dintre cele mai importante aptitudini: vazul.
Continuarea pe Lyla.ro
A.D.
Citeşte şi:
Cum să te fereşti de vergeturi şi cum să le tratezi. Cauze şi metode de combatere
De ce unele femei au repulsie faţă de sexul oral?