ŞOCANT! Procurorii cer pedeapsa maximă: Zece ani de puşcărie pentru Alin Ionescu! Ce spune soţul Cristinei Spătar!
Publicat pe 12.11.2015 la 00:02 Actualizat pe 12.11.2015 la 10:00
Magistraţii bucureşteni vor începe în perioada imediat următoare judecarea dosarului în care omul de afaceri Alin Ionescu este acuzat că a dat o gaură de milioane de euro în bugetul statului.
Magistraţii bucureşteni vor începe în perioada imediat următoare judecarea dosarului în care omul de afaceri Alin Ionescu este acuzat că a dat o gaură de milioane de euro în bugetul statului.
Conform încadrărilor stabilite de procurori, omul de afaceri riscă până la zece ani de închisoare. Acuzaţiile din dosarul "Shelter" sunt de evaziune fiscală şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.
Contactat de reporterii spynews.ro, milionarul a precizat că are suficiente probe pentru a-şi construi apărarea. "Vreau să mă apăr. Ştiţi care a fost situaţia opt luni de zile când nu am putut să o fac. Acum ce să comentez... O să o fac la finalul procesului", a spus Ionescu, subliniind că încadrările juridice stabilite de magistraţi ar fi greşite.
Prejudiciu de zece milioane de euro
Potrivit procurorilor, "pentru a diminua impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, în perioada 2009-2012, inculpatul Ionescu Alin, în calitate de asociat şi administrator al SC CP SHELTER SECURITY SRL a înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri/prestări de servicii fictive în valoare de 103.134.947 lei, plus TVA în cuantum de 22.468.307, executate de un număr de 9 societăţi". Unii dintre partenerii de afaceri ai lui Alin Ionescu ar fi - potrivit oamenilor legi - oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă", cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferirii de servicii de securitate.
Alin Ionescu şi contabila societăţii au fost arestaţi la finalul lunii septembrie 2014, prejudiciul pe care îl reclamă procurorii fiind de aproximativ 10 milioane de euro. "În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", au spus şi reprezentanţi Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.
Shelter păzea sediul Gărzii Financiare
Pe lista celor care au beneficiat în ultimii ani de serviciile Shelter Security se numără foarte multe companii, dar şi instituţii publice. Culmea, una dintre acestea este şi Garda Financiară, actuala Direcţie Generală Antifraudă Fiscală, exact autoritatea care ar fi trebuit să stea cu ochii pe circuitele de evaziune fiscală. O altă societate este Loteria Română, cea care în perioada guvernării PDL a semnat două contracte de milioane de euro cu firma de pază.
Citeşte şi