Spaghete cu vin roşu şi cârnaţi afumaţi
Publicat pe 25.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 25.08.2017 la 11:36
O reţetă originară din italia plină de savoare şi gust. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu un preparat delicios această reţetă este soluţia perfectă.
O reţetă originară din italia plină de savoare şi gust. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu un preparat delicios această reţetă este soluţia perfectă.
INGREDIENTE:
- Cinci linguriţe de ulei de măsline;
- 400 de grame de cârnaţi afumaţi;
- Patru căţei de usturoi;
- O lingură de fulgi de ardei roşu;
- 300 de grame de roşii în bulion;
- 1/2 cană de vin roşu;
- 3/4 linguriţă de oregano;
- 450 de grame de spaghete;
- 1/4 ceaşcă de pătrunjel proaspăt tocat;
- 1/4 cană de busuioc proaspăt;
- Încearcă şi: File de somon cu paste şi zucchini
Mod de preparare:
Se pune o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi se încălzeşte la foc mediu. Se adaugă cărnaţii într-un singur strat şi se gătesc timp de 3-4 minute. După ce cârnaţii sunt gata se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte. Se mai adaugă trei linguri de ulei în tigaie împreună cu usturoiul tocat şi fulgii de ardei roşu. Se călesc timp de un minut. Se adaugă roşiile, vinul, oregano şi se amestecă treptat. Se găteşte până ce sosul capătă consistenţă, aproximativ 15-18 minute. În acest timp se fierb spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea sunt fierte se adaugă împreună cu cârnaţii în tigaie şi se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Se asezonează cu busuioc proaspăt şi se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.