Homepage » Actualitate » LIVE TEXT / START VOT! Răsturnare de situaţie! Hillary Clinton sau Donald Trump? Primele rezultate

LIVE TEXT / START VOT! Răsturnare de situaţie! Hillary Clinton sau Donald Trump? Primele rezultate

Publicat pe 09.11.2016 la 08:00 Actualizat pe 09.11.2016 la 08:00

Data de 8 noiembrie 2016 va rămâne în istoria omenirii! 120 de milioane de americani îl aleg pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Hillary Clinton – Partidul Democrat şi Donald Trump – Partidul Republican se luptă pentru fotoliul de la Casa Albă. Albă.

Data de 8 noiembrie 2016 va rămâne în istoria omenirii! 120 de milioane de americani îl aleg pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Hillary Clinton – Partidul Democrat şi Donald Trump – Partidul Republican se luptă pentru fotoliul de la Casa Albă.

UPDATE: 8:00: Raportul electorilor federali: Donald Trump, 244, Hillary Clinton, 215 - proiecţii parţiale. Hillary Clinton, a câştigat scrutinul în statele Washington, Nevada şi Oregon, şi are 215 de voturi ale electorilor, în timp ce Donald Trump are 244 de voturi, după ce a câştigat statele Georgia, Utah şi Iowa, conform unor proiecţii anunţate de agenţia AP.

UPDATE 23:10 – Contestaţia făcută de avocaţii lui Donald Trump a votului anticipat din Nevada a fost respinsă de un tribunal din Nevada, relateaza The Independent.

UPDATE 23:00 – Primele secţii de votare se vor închide pe coasta de est a SUA, începând cu ora locala 07:00 (00:00 GMT, miercuri, 02:00 ora Romaniei). Ultimele se vor inchide in Alaska, miercuri, la ora 6:00 GMT, (08:00 ora Romaniei) iar retelele de televiziune americane vor anunta rezultatele in fiecare stat. Primele exit polluri apar la ora 02:00 ( ora Romaniei), iar numele castigatorului va fi anuntat in jur de ora 06:00, ora Romaniei.

UPDATE 22:00 – Intrebat de reporteri daca va recunoaste rezultatul alegerilor, candidatul republican la presedintia SUA, Donald Trump, a raspuns: "O sa vedem ce se intampla". Intrebat cu cine a votat, Trump a raspuns ca a fost "o decizie grea".

UPDATE 21:35 – Adversarul lui Hillary Clinton, Donald Trump, criticat pentru că s-a uitat pe buletinul de vot al soției sale. Melania. Camerele au surprins momentul în care acesta se uită pe buletinul ei, lucru interzis prin lege în SUA. Momentul a fost dezbătut intens pe Twitter de americani care l-au acuzat că nu are încredere în soția lui și că a vrut să verifice dacă într-adevăr îl votează pe el.

UPDATE 21:15 – Potrivit CNN, autoritățile electorale din cinci state cheie au înregistrat o prezența ridicată la vot, care a dus la formarea unor cozi lungi la intrarea în secțiile de vot. Printre statele cheie care s-au bucurat de o prezența ridicată la urne în ziua alegerilor prezidențiale se număra Colorado, Virginia, Georgia, Ohio și Wisconsin.

UPDATE 21:00 – Campania pentru alegerea președintelui SUA a scindat societatea americană, a declarat marți, în timpul unei conferințe de presă la Berlin, șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier.

"Celui care va deveni președintele SUA îi va fi greu să stabilească punți și să depășească divergențele tot mai adânci dintre taberele politice. Această campanie lasă o povară grea pentru cel care va deveni președinte, pentru că alegerile au scindat într-o mare măsură societatea Americana", a spus Steinmeier. Potrivit ministrului de externe german, deocamdată este greu de spus cum se va formă politică externă a SUA și relațiile Washingtonului cu Europa și Germania.

UPDATE 20:00 Primele rezultate ale exit poll-urilor: Hillary Clinton a obtinut 71,63% din voturi in insula Guam, iar republicanul Donald Trump 24,16%, dupa numararea tuturor celor 32.071 de voturi din acest teritoriu american din Pacific. "Locul de unde incep Statele Unite", aflat pe un fus orar cu 15 ore inaintea Washingtonului, nu desemneaza niciun elector in colegiul electoral de 538 de electori care desemneaza presedintele SUA. Votul din Guam are o semnificatie pur simbolica, dar din 1980 incoace candidatul preferat de alegatorii din insula a fost intotdeauna cel care a castigat pana la urma alegerile, arata agentia de presa citata.

UPDATE 19:30 – Candidatul republican Donald Trump a dat în judecată registrul electoral din statul Nevada. Motivul invocat de controversatul politician e ca acesta a permis ca o secţie de votare din Las Vegas să rămână deschisă după ora normala, în cursul procesului de votare anticipată de saptamâna trecută, potrivit Pro tv.

UPDATE 19:20 – Aşa tată, aşa fiu! Eric Trump încălcat legislaţia newyorkeză, după ce şi-a postat buletinul de vot completat pe Twitter. După patru ore de la gafa colosală, fiul lui Donald Trump a şters fotografie cu buletinul său de vot. Toate astea pentru că el a fost informat de autorităţile electorale că a încălcat legea. Mai multe state americane interzic alegătorilor să-şi fotografieze buletinul de vot sau chiar să-şi facă un selfie în interiorul unei secţii de votare, scrie Buzzfeed.

UPDATE 19:05 – În această noapte, sute de americani aflaţi departe de casă vor urmări împreună evoluţia votului din Statele Unite, la evenimentul organizat de ambasada americană la Bucureşti.

Colorado e unul dintre statele care ar putea influența rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Aici se votează deja de aproape trei ore și la multe secții de votare sunt cozi.

Pe internet circulă o listă cu toate secțiile de votare din stat, iar timpul de așteptare la fiecare dintre ele este actualizat în timp real. La unele se poate intra imediat, la altele, în schimb, alegătorii au de așteptat aproximativ jumătate de oră.

UPDATE 18:05 – Donald Trump a ajuns la secția din New York pentru a vota. Republicanul este însoțit de soția sa, Melania. Trump și-a salutat susținătorii, prezenți în numărul mult mai scăzut decât în cazul lui Hillary Clinton. Într-un interviu acordat pentru Fox News, miliardarul a făcut o glumă: „Voi vota cu Donald Trump”.

UPDATE 18:00 – Agențiile de securitate din Statele Unite încearcă să protejeze sistemul electoral de un atac cibernetic. „Toată lumea e cu ochii pe alegerile prezidențiale, mai mult decât ar fi de obicei”, a declarat un oficial al administrației Obama. Centrele de securitate cibernetică ale FBI, cele de la Pentagon, CIA și alte agenții sunt în alertă.

UPDATE 17:25 – Incident uluitor la o secție de votare din New York! Două femei au protestat față de Donald Trump. În interiorul secţiei de votare, acestea s-au dezbrăcat în sânii goi. Pe trupurile lor s-au putut vedea mai multe mesaje împotriva rivalului lui Hillary Clinton. Poliţiştii americani le-au arestat pe cele două reprezentante ale sexului slab.

UPDATE 15:20 – Hillary și Bill Clinton au votat la secţia din Chappaqua, New York. Conform sondajelor, democrata va fi câștigătoarea celor 29 de electori din acest stat. Hillary şi-a salutat susținătorii, însă nu a făcut nicio declarație de presă.

UPDATE 14:50 / Alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii sunt în centrul atenţiei, în întreaga lume. Germanii nu i-au iertat pe cei doi candidaţi, Hillary Clinton şi Donald Trump, şi au lansat un atac uluitor. Jurnaliștii de la publicația Der Spiegel i-au prezentat pe Clinton și pe Trump plini de noroi pe prima pagină, cu scopul de a marca astfel atacurile murdare folosite în campania electorală de cei doi.

UPDATE 14:25 / Locuitorii din Dixville Notch, New Hampshire, au fost primii americani care au votat. Hillary Clinton a câştigat acolo! În schuimb, Donald Trump conduce la numărul de sufragii in primele trei localităţi, toate din New Hampshire, care au votat în Statele Unite ale Americii, conform Associated Press.

UPDATE 13:56 / Pe Coasta de Est a Statelor Unite, la New Jersey City, dar și în Manhattan oamenii au format cozi la mai multe secții de votare.

Secțiile de votare din Carolina de Nord, Ohio și Virginia de Vest au fost deschise.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Americanii merg la urne, începând cu ora 13:00, pentru a alege cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Hillary Clinton – Partidul Democrat şi Donald Trump – Partidul Republican se luptă pentru fotoliul de la Casa Albă.

În cazul în care Hillary Clinton va avea câștig de cauză, ea va deveni prima femeie-președinte din istoria SUA. Şi are mari şanse! Aproape toate sondajele au dat-o drept favorită!

Primele urne se vor deschide pe Coasta de Est. Apoi, pe măsură ce ziua avansează, se deschid treptat secţiile din toate cele 50 de state americane şi Washington D.C, iar primele secţii de vot se închid la ora 02:00, ora României. Orice cetățean american care a împlinit 18 ani poate vota.

Statele cărora li se va acorda cea mai mare atenție sunt așa-numitele "swing states", adică statele indecise, unde cursa dintre cei doi candidați este extrem de strânsă, scrie Agerpres. Aceste state sunt Ohio, Florida și Carolina de Nord, dar sunt considerate state indecise și New Hampshire, Pennsylvania, Virginia, Iowa, Nevada și Colorado. Alte state care ar putea avea un cuvânt de spus în această competiție electorală sunt două state tradițional republicane, Arizona și Georgia, și două state tradițional democrate, Michigan și Wisconsin.

Pentru a ajunge la Casa Albă, la 20 ianuarie 2017, unul dintre cei doi candidați trebuie să obțină numărul de 270 de electori, adică o majoritate simplă din cei 538 de mari electori. În 48 de state, scrutinul este de tipul "winner take all" (câștigătorul ia totul), altfel spus, candidatului care obține majoritatea voturilor populare în stat îi sunt alocate toate voturile electorale ale statului.

În articolul
LIVE TEXT / START VOT! Răsturnare de situaţie! Hillary Clinton sau Donald Trump? Primele rezultate
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Ancuța Popoviciu ar putea să judece în continuare procesul lui Vlad Pascu. Cererea de abținere a fost respinsă. Decizia este definitivă
Stiri interne • la 13:31
Ancuța Popoviciu ar putea să judece în continuare procesul lui Vlad Pascu. Cererea de abținere a fost respinsă. Decizia este definitivă
  • Ancuța Popoviciu a cerut să fie retrasă din dosarul 2 Mai
  • Solicitarea ei a fost respinsă de colegi
Român de 36 de ani, dat dispărut în Germania! Nimeni nu știe nimic de Liviu de aproape 3 săptămâni / FOTO
Stiri internationale • la 13:13
Român de 36 de ani, dat dispărut în Germania! Nimeni nu știe nimic de Liviu de aproape 3 săptămâni / FOTO
  • Un român a fost dat dispărut în Germania
  • Semnalmentele lui Liviu
Maioneză sănătoasă care nu îngrașă. Gust de maioneză, mult mai puține grăsimi
Retete • la 12:47
Maioneză sănătoasă care nu îngrașă. Gust de maioneză, mult mai puține grăsimi
  • Rețetă de maioneză sănătoasă care nu îngrașă
  • Are foarte puține grăsimi
Scene șocante în Mureș! Un cortegiu funerar a fost alergat de un urs, în apropierea unei păduri. Oamenii au fugit pentru a-și salva viața / VIDEO
Stiri interne • la 12:38
Scene șocante în Mureș! Un cortegiu funerar a fost alergat de un urs, în apropierea unei păduri. Oamenii au fugit pentru a-și salva viața / VIDEO
  • Un urs a stârnit panică la o înmormântare în Mureș
  • Oamenii au plecat acasă imediat după ce l-au văzut
Paste de post. 2 rețete de sosuri delicioase
Retete • la 12:35
Paste de post. 2 rețete de sosuri delicioase
  • Paste de post
  • Rețete delicioase
Tablou evaluat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Anglia, găsit în România. A fost luat în timpul pandemiei
Actualitate • la 12:17
Tablou evaluat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Anglia, găsit în România. A fost luat în timpul pandemiei
  • Tablou de 2 milioane de euro, furat din Anglia, găsit în țara noastră
  • Ce a anunțat Poliția Română
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
ȘOC! Ce face Kate Middleton când nu e filmată! IREAL: a fost dată de gol, ce s-a...
recomandare pe playtech.ro
ȘOC! Ce face Kate Middleton când nu e filmată! IREAL: a fost dată de gol, ce s-a...
De ce să nu mai pui coji de portocale la rădăcinile plantelor. Specialiştii în grădinărit spulberă acest mit
recomandare pe playtech.ro
De ce să nu mai pui coji de portocale la rădăcinile plantelor. Specialiştii în grădinărit spulberă acest mit
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Acum s-a aflat! Care este diferența între cei mai săraci și cei mai bogați români
recomandare pe dailybusiness.ro
Acum s-a aflat! Care este diferența între cei mai săraci și cei mai bogați români
Este alertă în România! Vremea se schimbă radical
recomandare pe dailybusiness.ro
Este alertă în România! Vremea se schimbă radical
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close