Homepage » Actualitate » Stiri interne » Mireasa șamanului din secta chestorului Gelu Oltean, mărturii cutremurătoare, pentru SPYNEWS / „Mă amenință cu moartea, să devin partenera lui!”

Mireasa șamanului din secta chestorului Gelu Oltean, mărturii cutremurătoare, pentru SPYNEWS / „Mă amenință cu moartea, să devin partenera lui!”

De Narcis Voica.
Publicat pe 17.10.2022 la 23:40 Actualizat pe 17.10.2022 la 23:40

O femeie care a făcut parte din secta de drogați a chestorului Gelu Oltean, fostul șef al serviciului de informații al Ministerului Afacerilor Interne, a făcut declarații cutremurătoare, în exclusivitate pentru SPYNEWS, dezvăluind cum „șamanul” a convins-o să fie „jertfită” în pat, pentru a-i deveni preoteasă.

  • O femeie a reclamat la DIICOT și Poliție că șamanul care organiza „retreat-uri” cu droguri alături de fostul șef „Doi ș-un sfert” o terorizează
  • Presupusa victimă recunoaște că a participat la ședințe spirituale în cadrul cărora s-a consumat ayahuasca
  • Inculpații din celebrul dosar DIICOT sunt liberi, după ce judecătorii au decis că traficul de droguri nu este o infracțiune gravă

Femeia, căreia am decis să îi spunem Ana, pentru a-i proteja identitatea, a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că se simte urmărită și hărțuită de „șamanul” din celebrul „Dosar Ayahuasca”, în care chestorul Gelu Oltean și iubita sa, afacerista Vanessa Youness, au fost arestați pentru trafic de droguri, apoi eliberați, pe motiv că faptele lor nu reprezintă un pericol pentru societate. „Am participat la retreat-uri, am fost în secta lor și am decis să spun adevărul după ce am devenit ținta unor amenințări incredibile. Din 2018 și până în prezent viața mea a devenit un infern, din cauza presupusului șaman care și-a folosit toate puterile ca să mă facă să cred că el e un învățător spiritual de care eu trebuia să mă îndrăgostesc și să devin preoteasa lui. (...) În ultimele două săptămâni am depus 19 plângeri, la Secția 2 de Poliție, la sediul central DIICOT, la Brigada de Criminalitate Organizată Cluj Napoca, la DIICOT Cluj... M-am oferit să fiu martor și să pun la dispoziție probe, dar nimeni nu m-a băgat în seamă.

Am decis să fac aceste plângeri fiindcă sunt amenințată cu moartea și primesc mesaje de pe diferite de conturi fictive. Am solicitat anchetatorilor să pun la dispoziție telefoanele mele și calculatorul, ca să verifice dacă sunt spionată prin intermediul unor programe instalate fără știrea mea. (...) Viața mea este un infern din momentul în care am pășit în clinica Youness. Inițial și eu am crezut ceea ce a crezut toata lumea, că acolo se fac vindecări de suflet. Ceva din mine mi-a spus că totuși ceva nu e în regulă: prea multă opulență, prea mult lux afișat fățis, dimensiunea mare a clădirii, totul e o afirmație de putere... Oare de ce vor asta?, m-am întrebat. Mi-am ignorat intuiția pentru că nu acesta era motivul pentru care eu am mers la ceremonia de vindecare a sufletului cu ayahuasca”, a declarat femeia care a „dezertat” din secta condusă de Gelu Oltean și Vanessa Youness.

Întrucât reclamanta nu a indicat clar faptele și nu a semnat plângerea, DIICOT i-a solicitat să facă mențiunile necesare și să iscălească declarația, în caz contrar urmând să claseze lucrarea.

SPYNEWS a dezvăluit, recent, că, în timp ce dosarul de trafic de droguri în care a fost arestată alături de Gelu Oltean și un alt suspect a fost tras pe linie moartă de judecători, Vanessa Amal Youness a găsit o nouă modalitate de a face bani: a scris o carte în care promovează consumul de substanțe interzise.


Încântați de vestea lansării cărții, prietenii Vanessei Youness s-au înghesuit să o comande pe internet, iar unii au mărturisit că i-a lovit pofta de un ceai de ayahuasca, pentru a vedea altfel lumea.

În paralel cu vânzarea cărții în care promovează consumul de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean organizează, din nou, retreat-uri spirituale, chiar în vila din care a fost săltată încătușată, în anul 2019. Semn că, încet, încet, lucrurile revin la normal, mai ales că dosarul de crimă organizată în care este judecată alături de fostul șef al Direcției de Protecție Internă a Ministerului de Interne zace pe masa judecătorilor, prăfuit.

După ce au fost arestați cu mare tam-tam, Vanessa Youness, Gelu Oltean și Thomas Lishman au fost eliberați cu discreție maximă, iar procurorii DIICOT s-au arătat satisfăcuți de decizia instanței, motiv pentru care nu au contestat-o.
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii: - Youness Amal-Vanessa (foto jos), trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 226/D/P/2019 întocmit de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat; punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri; desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; trafic de droguri de mare risc fără drept (pedepsită cu închisoare de la 5-12 ani şi interzicerea unor drepturi) şi introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept; trafic de produse sau substanţe; efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive;
-Lishman Thomas Ivor Mowbray, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; constituire a unui grup infracţional organizat (pedepsită cu închisoare de la 1-5 ani şi interzicerea unor drepturi) şi complicitate la introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept (...);

-Oltean Gelu Marin (foto sus), trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat; desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; trafic de produse sau substanţe toxice; efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, au decis judecătorii, la doar câteva luni după arestarea celor trei traficanți de droguri.

Iată ce spuneau procurorii DIICOT în decembrie 2019:
„La data de 14.12.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. G. M. (Oltean Gelu Marin - n.r.), T. I. M. L. (Lishman Thomas Ivor Mowbray - n.r.) şi Y. A. V. (Youness Amal-Vanessa - n.r.), pentru săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.
La data de 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.
Inculpatul își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei. Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă aceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator.
Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise.

La data de 14.12.2019, a fost efectuată o percheziţie domiciliară pe raza localitatăţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, iar cu ocazia pătrunderii în imobilul percheziţionat au fost identificate spaţii de cazare în clădirea principală a clinicii unde se afla un număr de 42 de persoane printre care şi inculpaţii O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A.-V. În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe. La data de 15.12.2019, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”.

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul dintre oamenii lui Ciprian Marica și vecina imobilizată în scaun cu rotile / „Poliția a fost de față!”

În articolul
Mireasa șamanului din secta chestorului Gelu Oltean, mărturii cutremurătoare, pentru SPYNEWS / „Mă amenință cu moartea, să devin partenera lui!”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop luni, 6 mai 2024: Taurii vor avea o perioadă bună
Horoscop zilnic • ieri la 22:07
Horoscop luni, 6 mai 2024: Taurii vor avea o perioadă bună
  • Horoscopul zilei de luni, 6 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de luni
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Ce frumoasă e fetița Denisei Filcea și a lui Flick. Cât de mare a crescut Eva-Maria / FOTO
Showbiz intern • ieri la 21:50
Ce frumoasă e fetița Denisei Filcea și a lui Flick. Cât de mare a crescut Eva-Maria / FOTO
  • Ce frumoasă e fetița Denisei Filcea și a lui Flick
  • Cât de mare a crescut Eva-Maria / FOTO
Descoperire macabră în Timișoara. Un bărbat de 31 de ani a fost găsit mort de mama sa, în propria locuință
Stiri interne • ieri la 20:48
Descoperire macabră în Timișoara. Un bărbat de 31 de ani a fost găsit mort de mama sa, în propria locuință
  • Descoperire macabră în Timișoara
  • Un bărbat de 31 de ani a fost găsit mort de mama sa, în propria locuință
Bancul zilei: „La ce sunt bune mănușile de cauciuc?” Gluma îți va aduce zâmbetul pe buze
Beauty & Lifestyle • ieri la 20:33
Bancul zilei: „La ce sunt bune mănușile de cauciuc?” Gluma îți va aduce zâmbetul pe buze
  • Bancul zilei
  • Cele mai haioase glume
Doliu în lumea filmului internațional! A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor
Showbiz international • ieri la 18:55
Doliu în lumea filmului internațional! A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor
  • Doliu în lumea filmului internațional!
  • A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor
Accident tragic în Galați. Un polițist a murit, după ce un șofer neatent l-a lovit din plin
Stiri interne • ieri la 17:45
Accident tragic în Galați. Un polițist a murit, după ce un șofer neatent l-a lovit din plin
  • Accident tragic în Galați
  • Un polițist a murit după ce un șofer neatent l-a lovit din plin
Vezi toate știrile noi
Recomandări
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
recomandare pe observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
recomandare pe as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Romania TV
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol!  ''Mi se pare aberant''
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre pensii. Cine sunt românii care nu primesc pensia înainte de Paşte
recomandare pe antena3.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre pensii. Cine sunt românii care nu primesc pensia înainte de Paşte
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
Noua lege a salarizării nu va afecta salariile de la stat. Categoriile de bugetari care primesc majorări semnificative | Anunțul ministrului Muncii
recomandare pe antena3.ro
Noua lege a salarizării nu va afecta salariile de la stat. Categoriile de bugetari care primesc majorări semnificative | Anunțul ministrului Muncii
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
recomandare pe playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
recomandare pe playtech.ro
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Guvernul, îngropat în datorii! Cum sunt afectați angajații de noile împrumuturi ale statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul, îngropat în datorii! Cum sunt afectați angajații de noile împrumuturi ale statului
Vești proaste pentru o categorie de pensionari! Ei NU vor primi pensia înainte de Paște!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de pensionari! Ei NU vor primi pensia înainte de Paște!
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
recomandare pe a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Close