Homepage » Actualitate » Stiri interne » Situație incredibilă în dosarul de trafic de droguri al șefului spionilor din Ministerul de Interne / E pe drumul cel bun

Situație incredibilă în dosarul de trafic de droguri al șefului spionilor din Ministerul de Interne / E pe drumul cel bun

De Narcis Voica.
Publicat pe 31.08.2023 la 23:33 Actualizat pe 31.08.2023 la 23:33

Încet, dar sigur, chestorul Gelu Oltean – fostul șef al spionilor din MAI acuzat că făcea trafic de droguri alături de iubita care lua șpăgi de milioane de euro – se apropie de prescripția faptei.

  • Acuzat de trafic de droguri, chestorul Gelu Oltean așteaptă prescripția faptei
  • Procesul nu a început nici după trei ani
  • Până acum, Gelu Oltean și iubita șpăgară i-au ținut în șah pe judecători, cu tot felul de cereri

Dosarul în care fostul șef al Direcției Generale de Protecție Internă (structura specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne) este acuzat de crimă organizată și trafic de droguri așteaptă să-i vină rândul, ca să fie închis. De mai bine de trei ani, în dosarul lui Gelu Oltean încă nu a fost stabilit primul termen, fiindcă judecătorii au fost ocupați cu alte cereri formulate de inculpați, așa că achitarea, pe motiv de prescripție a faptelor, este doar o chestiune de timp.


Despre chestorul Gelu Oltean, iubita lui, Vanessa Youness, și complicele lor, DIICOT explica, în 2020, când cei trei au fost trimiși în judecată:
„Prin rechizitoriul din data de 05.03.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Y.A.V., O.G.M. și L.T.I.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfășurarea de operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanțe toxice, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017 şi până la data de 14.12.2019, inculpații Y.A.V., L.T.I.M. şi O.G.M au inițiat o structură de crimă organizată, care a acționat în mod coordonat atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul altor state (ex.Spania, Olanda, Franța, Mexic) după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de mare de timp, în scopul comiterii mai multor infracțiuni grave privind operațiuni fără drept cu droguri, pentru a obține direct beneficii financiare consistente şi indirect informații care le-au generat alte foloase materiale.
Ulterior, după constituirea grupului infracţional, inculpaţii au cooptat şi alte persoane pentru a sprijini activitatea acestuia prin contribuții de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfășurării activităților ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activități bine definită pentru fiecare din membrii grupării.
Astfel, în perioada 13-15 decembrie 2019, cetățeanul străin L.T.I.M. (cetățean britanic) urma să coordoneze în România, împreună cu Y.A.V., într-o locație ce urma să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ceai de ayahuasca.

Ayahuasca este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – un drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor, ce se regăsește în tabelul anexa nr. 1 din Legea 143/2000.
Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să plătească suma de 550 de euro/persoană, dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 euro/persoană, dacă participantul dorea să fie cazat singur. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe un site, ulterior prin condiționarea participării de o recomandare transmisă prin email de către un alt participant, la un eveniment anterior.
Activitatea urma să se desfășoare în județul Dâmbovița, pe parcursul a 3 zile, dar avut loc o singură ceremonie, în data de 13.12.2019, coordonată de șamanul L.T.I.M., în care participanții au consumat ceai de ayahuasca cu DMT, evenimentul fiind întrerupt de către intervenția organelor judiciare cu ocazia percheziției domiciliare.

Inculpata Y.A.V. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând faptul că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său și Arsen, Aluminiu și Mercur peste limita maximă admisă pentru preparatul pe care l-a administrat participanților la ceremonii și și-a asumat administrarea către fiecare participant a unei cantități de aproximativ 30 ml pe sesiune, considerând, fără nici un temei științific, că administrarea acestei cantități, o dată pe lună sau la intervale de 3 luni, 6 luni sau 1 an, nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.
Activitatea desfășurată de inculpata Y.A.V. de a organiza ceremonii cu caracter spiritual cu scopul real al consumului de droguri de mare risc a fost susținută în același mod de inculpatul O.G.M. cu care se află într-o relație consimțită de mai mulți ani, trăind și gospodărindu-se în comun în același imobil, context în care cei doi au deținut şi au desfășurat operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept şi au pus la dispoziția consumatorilor de droguri un loc amenajat special pentru consumul ilicit de droguri aflat în folosința organizatorului, i-au informat direct ori indirect despre existenta acestui loc și despre facilitatea oferită de a consuma acolo droguri, facilitând consumul de droguri participanților, care au fost racolați în acest scop şi care au plătit taxe de participare la eveniment sub forma deghizată a unor donații.
Inculpatul O.G.M. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său Arsen, Aluminiu și Mercur, peste limita maximă admisă pentru acest produs, dar și-a asumat împreună cu inculpații Y.A.V. şi L.T.I.M. administrarea respectivelor substanţe participanților la ceremoniile organizate de către clinica respectivă.

Inculpatul L.T.I.M. a coordonat, în calitate de șaman, ceremoniile (cu titlu de exemplu,în anul 2019 au fost organizate un număr de 20 ceremonii) la care a oferit ceai de ayahuasca cu conținut de DMT participanților și cu implicarea nemijlocită a inculpatei Y.A.V., care a inițiat constituirea grupului infracţional şi a inculpatului O.G.M. care și-a arogat rolul de a protector al grupului și atributul de a controla imaginea publică prin aparența de legalitate a ceremoniilor, la care, în realitate, se consuma un preparat din Ayahuasca, ce conține DMT – drog de mare risc.
Inculpatul L.T.I.M. a facilitat acțiunea de cumpărare de substanțe – frunze şi rezină cu conținut de DMT și a înlesnit introducerea lor în România, prin intermedierea expedierii unui colet către inculpata Y.A.V., care l-a ridicat de la firma de curierat în luna august 2019.

Pentru a acredita ideea că activitatea desfășurată în cadrul ritualurilor tradiționale cu ayahuasca avea ca scop principal realizarea unor proceduri terapeutice pentru tratarea diverselor afecțiuni de care sufereau participanții sau, în mod secundar, așa cum au declarat unii dintre participanți, avea caracter recreativ pentru redobândirea echilibrului psihic și emoțional, precum și faptul că activitatea a avut caracter legal, inculpații au invocat o opinie juridică transmisă la solicitarea lor de o anume casă de avocatură și comunicări scrise purtate cu diferite instituții ale statului.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Dâmbovița”.

Citește și: „Teroriștii” care au implicat România într-un scandal internațional de trafic de arme, salvați de la pușcărie de judecători / Pe instigatori, DIICOT îi cercetează din 2016

În articolul
Situație incredibilă în dosarul de trafic de droguri al șefului spionilor din Ministerul de Interne / E pe drumul cel bun
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Imagini halucinante din locul în care premierul Robert Fico a fost împușcat! Este haos în Slovacia / VIDEO
Stiri internationale • la 16:57
Imagini halucinante din locul în care premierul Robert Fico a fost împușcat! Este haos în Slovacia / VIDEO
  • A fost filmat atacul din Slovacia, unde Robert Fico a fost împușcat
  • Oamenii au încercat să își salveze viețile
Reacția președintelui din Slovacia, după ce premierul țării a fost împuscat. Robert Fico a fost dus de urgență la spital: ”Sunt șocată”
Stiri internationale • la 16:48
Reacția președintelui din Slovacia, după ce premierul țării a fost împuscat. Robert Fico a fost dus de urgență la spital: ”Sunt șocată”
  • Ce mesaj a transmis președintele Slovaciei, Zuzana Caputova, după ce premierul țării a fost împușcat
  • Tentativă de asasinat în timpul unei ședințe
”Eram nebună”. Pe ce a cheltuit Andreea Tonciu toți banii pe care i-a câștigat în televiziune! Plăcerea nevinovată care a dus-o la ”faliment” / VIDEO
Showbiz intern • la 16:29
”Eram nebună”. Pe ce a cheltuit Andreea Tonciu toți banii pe care i-a câștigat în televiziune! Plăcerea nevinovată care a dus-o la ”faliment” / VIDEO
  • Ce pasiuni avea Andreea Tonciu înainte să se căsătorească
  • Bruneta a făcut dezvăluiri despre care rar a mai vorbit
Premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat. Ar fi fost lovit cu două sau trei gloanțe
Stiri internationale • la 16:21
Premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat. Ar fi fost lovit cu două sau trei gloanțe
  • Premierul slovac a fost împușcat
  • A fost transportat de urgență la spital
Cine este bărbatul care a fost ucis de doi adolescenți în Crângași. Avea 46 de ani / FOTO
Stiri interne • la 16:08
Cine este bărbatul care a fost ucis de doi adolescenți în Crângași. Avea 46 de ani / FOTO
  • Cine este bărbatul care a fost ucis de doi adolescenți în Crăngași
  • Avea 46 de ani
Monica Tatoiu și-a băgat un iubit în spital, din pasiune. Cum a fost posibil: „Era să-l las...”
Showbiz intern • la 15:33
Monica Tatoiu și-a băgat un iubit în spital, din pasiune. Cum a fost posibil: „Era să-l las...”
  • Monica Tatoiu și-a băgat un iubit în spital, din pasiune
  • Cum a fost posibil
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
recomandare pe observatornews.ro
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ: „Sper ca Maria să mă ierte!”. Marele regret de după destrămarea căsniciei
recomandare pe as.ro
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ: „Sper ca Maria să mă ierte!”. Marele regret de după destrămarea căsniciei
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Romania TV
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Oana Roman a ajuns pe mâna medicilor. Mesajul cu care i-a îngrijorat pe fani. "Băi fraților, este foarte grav"
Romania TV
Oana Roman a ajuns pe mâna medicilor. Mesajul cu care i-a îngrijorat pe fani. "Băi fraților, este foarte grav"
Orașul din România în care tocmai s-a deschis o fabrică nouă de filtre. Va recruta până la 500 de angajați
recomandare pe antena3.ro
Orașul din România în care tocmai s-a deschis o fabrică nouă de filtre. Va recruta până la 500 de angajați
Horoscop 16 mai 2024. Gemenii iau lucrurile mult prea personal, Săgetătorii au parte de schimbări la locul de muncă
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 16 mai 2024. Gemenii iau lucrurile mult prea personal, Săgetătorii au parte de schimbări la locul de muncă
Când sunt Rusaliile în 2024. Pe ce dată pică marea sărbătoare în acest an
recomandare pe antena3.ro
Când sunt Rusaliile în 2024. Pe ce dată pică marea sărbătoare în acest an
O mai ții minte pe prima asistentă TV de la Neatza cu Răzvan și Dani? Andreea Spătaru e schimbată total
recomandare pe playtech.ro
O mai ții minte pe prima asistentă TV de la Neatza cu Răzvan și Dani? Andreea Spătaru e schimbată total
Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul
recomandare pe playtech.ro
Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
recomandare pe redactia.ro
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
Îngheață salariile din România? Mugur Isărescu anunță colapsul
recomandare pe dailybusiness.ro
Îngheață salariile din România? Mugur Isărescu anunță colapsul
Verificați cardurile! Sute de euro de la Guvern intră azi în conturi
recomandare pe dailybusiness.ro
Verificați cardurile! Sute de euro de la Guvern intră azi în conturi
Ce n-a mai văzut ANI: Candidatul la europarlamentare Silvestru Șoșoacă s-a „divorțat parțial” de Diana, în declarația de avere depusă la BEC. Juridic însă, cei doi sunt încă soți
recomandare pe Jurnalul.ro
Ce n-a mai văzut ANI: Candidatul la europarlamentare Silvestru Șoșoacă s-a „divorțat parțial” de Diana, în declarația de avere depusă la BEC. Juridic însă, cei doi sunt încă soți
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor
recomandare pe a1.ro
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor
Close