Supă de vită cu legume
Publicat pe 02.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 03.02.2018 la 10:42
Un preparat plin de savoare ce se prepară într-un timp foarte scurt. Supă de vită cu legume, o masă sănătoasă ce cu siguranță este pe gustul tuturor.
Un preparat plin de savoare ce se prepară într-un timp foarte scurt. Supă de vită cu legume, o masă sănătoasă ce cu siguranță este pe gustul tuturor.
- Încearcă și: Tăiţei de orez cu carne de vită
INGREDIENTE:
- Două linguri de ulei de măsline;
- 1,5 kilograme de carne de vită, tăiată în cuburi;
- O ceapă, tocată mărunt;
- Trei căței de usturoi, tocați mărunt;
- Doi morcovi, tăiați mărunt;
- O țelină mică;
- 800 de grame de cartofi, tăiați în cuburi;
- Opt căni de apă;
- Două frunze de dafin;
- 700 de grame de roșii în bulion;
- O lingură de condimente italiene;
- O linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de piper;
- O legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- Încearcă și: Un adevărat deliciu! Prăjitură „Mississippi”
- Încearcă și: File de cod în crustă crocantă
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se încălzește o lingură de ulei, la foc mediu. Se adaugă cubulețele de carne de vită și se gătesc, timp de aproximativ cinci minute, până ce acestea se rumenesc, apoi se transferă pe un platou și se lasă deoparte. În aceeași oală, se adaugă restul de ulei. După ce acesta a atins o temperatură optimă, se adaugă ceapa și se călește timp de cinci minute. Apoi se adaugă morcovul, teline, usturoiul și cartofii și se mai gătește timp de trei minute. După această etapă, se adaugă apa, roșiile în bulion, frunzele de dafin, condimentele, sarea, piperul și bucășile de carne. Se lasă supa să fiarbă, la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute. La final, se îndepărtează frunzele de dafin și se asezonează cu pătrunjel proaspăt. Se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.