Un desert nemaipomenit de bun! Prăjitură cu iaurt și ciocolată

+6 click pentru
galerie

Un desert nemaipomenit de bun! © https://www.gimmesomeoven.com

Această rețetă este un adevărat deliciu. Prăjitura cu iaurt și ciocolată, un desert nemaipomenit de bun ce are un gust deosebit și este ușor de pregătit. Atenție, creează dependență!

INGREDIENTE:

- 50 de grame de unt;
- 1/3 ceașcă de cacao;
- O linguriță de nes;
- O linguriță de sare;
- O ceașcă de apă;
- Două cești de făină;
- 1 3/4 căni de zahăr;
- 1 1/2 lingurițe de bicarbonat de sodiu;
- Două ouă;
- 1/2 cană de iaurt;
- Două lingurițe de extract de vanilie;

- Pentru glazură- 

- Două linguri de unt;
- 1/4 cană de lapte;
- 170 de grame de ciocolată neagră, tocată mărunt;

Mod de preparare:

Pentru început, se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 170 de grade, iar apoi se tapetează cu făină și unt o tavă de copt. 

Într-o cratiță mică, se combină unutul, praful de cacao, nesul, sarea și apa. Se gătesc, la foc mediu, timp de 2-3 minute, până ce untul se topește și combină perfect cu restul ingredientelor. După ce s-a obținut un amestec lichid , se îndepărtează de pe aragaz și se lasă deoparte. 

Într-un castron mare, se combină zahărul, făina, bicarbonatul și 1/2 din cantitatea de unt și cacaco. Se amestecă până ce acestea se combină perfect, apoi se adaugă restul amestecului de unt, ouăle, extractul de vanilie și iaurtul. Se amestecă bine până ce se obține o compoziție omogenă. 

Se toarnă compoziția obținută în tava de copt pregătită și se introduce la cuptor. Se coace timp de aproximativ 40-45 de minute, la o temperatură de 170 de grade. După ce prăjitura este gata, se lasă timp de 15 minute să se răcească, la temperatura camerei, înainte de a se scoate din tavă. 

Între timp, se pregătește glazura de ciocolată. Într-o cratiță, se pune untul, laptele și ciocolata mărunțită. Se gătește la foc mediu, amestecând constant, timp de aproximativ patru minute, până ce unutul și ciocolata se topesc complet și se obține o cremă omogenă. Se îndepărtează de pe aragaz și se lasă să se răcească timp de aproximativ cinci minute. După ce glazura a căpătat consistența dorită, se pune, în mod uniform, peste prăjitura răcită. Se servește imediat. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro