Vânzoleală mare la DNA. Vîntu şi Dobriţoiu au fost audiaţi
Publicat pe 27.08.2013 la 12:19 Actualizat pe 27.08.2013 la 13:18
Sorin Ovidiu Vîntu şi fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, au trecut azi, pentru audieri, pe la Direcţia Naţională Anticorupţie.
Sorin Ovidiu Vîntu şi fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, au trecut azi, pentru audieri, pe la Direcţia Naţională Anticorupţie.
UPDATE: Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, a venit şi el la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da lămuriri în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel.
"Am venit pentru plângerea pe care eu am depus-o cu Bechtel, să lămurim (...)', a spus Dan Şova, care a intrat în grabă în sediul DNA.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat pentru a fi audiat în dosarul privind vânzarea acţiunilor postului Realitatea TV.
La intrarea în sediul DNA, Sorin Ovidiu Vîntu nu a dorit să dea declaraţii presei.
În acest caz, procurorii cercetează modul în care SC Realitatea Media, societate ce deţine postul de televiziune Realitatea TV, a fost preluată de SC Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.
De asemenea, procurorii verifică şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni la Realitatea Media.
Dobriţoiu este acuzat de abuz în serviciu
Înaintea lui Vîntu, în sediul DNA a intrat şi fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Generalul în rezervă este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuinţe de serviciu.
"Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, s-a stabilit că învinuitul Dobriţoiu a închiriat şi, ulterior, a cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, făcând uz de declaraţii false care au fost de natură să îi inducă în eroare pe membrii comisiei de vânzare. Astfel, la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a locuinţei de serviciu din municipiul Bucureşti, contractul de închiriere era expirat (din data de 29.06.2005), nefiind astfel îndeplinită condiţia existenţei unui contract de închiriere valid la momentul vânzării. Declaraţia notarială dată la 08.06.2005 de către Corneliu Dobriţoiu nu corespunde realităţii, deoarece, la momentul respectiv, acesta deţinea împreună cu soţia sa o locuinţă proprietate personală", susţin procurorii.
Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale se estimează la suma de 1,2 milioane lei.