Ce boli rişti în funcţie de luna în care te-ai născut! Când e ziua ta?
Publicat pe 16.06.2015 la 14:00 Actualizat pe 16.06.2015 la 14:07
Tu în ce lună te-ai născut? Cercetătorii americani au examinat aproape 1700 de afecţiuni şi au găsit că 55 sunt corelate cu luna naşterii. Între aceste boli dependente de momentul venirii pe lume se numără ADHD (sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie), afecţiuni cu impact asupra capacităţii de reproducere, afecţiuni ale ochilor şi urechilor, astmul.
Tu în ce lună te-ai născut? Cercetătorii americani au examinat aproape 1700 de afecţiuni şi au găsit că 55 sunt corelate cu luna naşterii. Între aceste boli dependente de momentul venirii pe lume se numără ADHD, afecţiuni cu impact asupra capacităţii de reproducere, afecţiuni ale ochilor şi urechilor, astmul.
Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea Columbia şi, potrivit rezultatelor, în general, persoanele născute în iunie, august, ianuarie şi decembrie nu au vreun avantaj sau dezavantaj în faţa bolilor.
Lunile octombrie şi noiembrie sunt asociate cu riscul crescut de boală în timp ce februarie, martie aprilie, mai şi iulie prezintă o corelaţie cu un număr mai mic de îmbolnăviri.
Boli care au legătură cu capacităţile de reproducere: decembrie, luna cu cel mai mare risc; iulie, luna cu cea mai mare protecţie.
Boli respiratorii: noiembrie, riscul cel mai crescut; februarie şi martie, relativ „protejate”.
Boli cardio-vasculare: martie, aprilie – luni cu risc mai ridicat; septembrie, octombrie, luni cu „protecţie” mai bună
Boli neurologice: noiembrie – risc mai mare; martie – nativii sunt, statistic, mai bine protejaţi la astfel de afecţiuni.
Nativii lunii octombrie, spre exemplu, sunt mai predispuşi la afecţiuni precum bronşita acută. Ei au, pe de altă parte, o rezistenţă mai bună la cinci afecţiuni ale inimii între care insuficienţa cardiacă, scrie paginadepolitica.ro.
Autorii studiului subliniază că factori precum dieta, îngrijirea medicală şi fizică au, probabil, o influenţă mai mare decât luna naşterii în ceea ce priveşte riscul ca o persoană să dezvolte sau nu o anumită boală.
Citeşte şi: