Homepage » Horoscop » HOROSCOP 2018. Cele mai vizate zodii: Berbecii iși asumă proiecte ambițioase, iar Taurii își găsesc marea dragoste

HOROSCOP 2018. Cele mai vizate zodii: Berbecii iși asumă proiecte ambițioase, iar Taurii își găsesc marea dragoste

Publicat pe 31.12.2017 la 10:20 Actualizat pe 31.12.2017 la 10:26

Anul 2018 va fi un an încarcat cu surprize. Astrologul Remus Ionescu a vorbit despre fiecare zodie în parte.

HOROSCOP 2018. Cele mai vizate zodii: Berbecii iși asumă proiecte ambițioase, iar Taurii își găsesc marea dragoste

Horoscop realizat de Remus Ionescu

Spynews

Anul 2018 va fi un an încarcat cu surprize. Astrologul Remus Ionescu a vorbit despre fiecare zodie în parte.

Pentru toate zodiile, tendința generală este dată de pozițiile celor doi mari: Jupiter și Saturn. Acestea sunt planetele care petrec un interval de timp relativ mare într-o zodie (în jur de un an Jupiter și aproape trei ani Saturn) și care astfel stimulează interese și determină acțiuni pe durată ceva mai lungă, deci realizari mai importante.

În acest an, cele patru eclipse se vor petrece pe axa Leu-Varsator, astfel că cei care vor resimți efectul acestora vor fi chiar nativii acestor zodii. În general, marchează un fel de criză interioară (nu neaparat în sens negativ, ci mai degrabă nevoia de a ne aplica cu atenție asupra unui domeniu din viața noastră; „vezi, am uitat, de ...; și ce-am rezolvat ? Trebuie să recuperez, să repar etc.”.

HOROSCOP ANULUI 2018 - BERBEC

Dupa ce aproape tot anul 2017 mai degraba au reactionat la impulsuri venite din partea tovarasului de viata, la exemple observate in jurul lor sau la sfaturi primite, incepand cu 2018, pentru aproape trei ani, ei vor fi cei care initiaza, isi asuma proiecte ambitioase, gandesc pe termen mai lung, in profunzime. Acum isi pot dovedi calitati de lideri cu viziune, nu doar de „pompieri care sting focul”. Doresc sa organizeze lucruri, sa faca niste structuri, obiceiuri sau rezerve de care sa se poata folosi in caz de urgente, fara a fi nevoie de a lua prea multe lucruri de la capat.

Inceputul de an ii gaseste in priza, in plina activitate; evenimente de mai mica sau mai mare importanta ii inspira sa caute ceva prin care sa previna, sa anticipeze, sa construiasca un sistem. Ba chiar vor gasi satisfactie in acest lucru.

Maxim interes acum pentru o activitate independenta, pe cont propriu, o afacere oricat de mica. Daca, totusi, sunt angajati, vor dori sa faca astfel incat (sigur, daca domeniul concret de activitate le permite) sa aiba o libertate de actiune si de decizie cat mai mare, astfel incat sa fie apreciati si evaluati strict dupa rezultate, la anumite intervale de timp, fara sa fie nevoiti sa dea socoteala pentru activitatea depusa zilnic.

Eforturile lor de afirmare (schimbarile pe care si le doresc in ceea ce priveste statutul, prestigiul etc.) ar putea sa nu fie intampinate la inceput cu prea mare entuziasm de catre sefi sau, dupa caz, de catre public, de catre cei carora li se adreseaza in activitatea lor. Se pot astepta la neincredere, la critici, la intrebari de genul: ''ce iti trebuie tie asta ?”, „de ce tocmai acum ?”. Pe termen mai lung vor putea arata insa ca au avut dreptate, ca au fost prevazatori, ca au anticipat bine.

Parte din schimbarea de imagine sau de statut ar fi si dorinta de a-si oficializa relatia de cuplu, chiar daca aceasta dureaza in forma actuala de multa vreme. Poate si ca urmare de a arata altora (parinti, frati etc.) ca nu au avut motive serioase sa isi manifeste neincrederea in viitorul relatiei Berbecilor.

Jupiter ii ajuta aproape tot anul sa obtina in conditii convenabile finantare pentru afacerea pe care vor sa o demareze, ori pentru alte proiecte. Din fericire, vor sti sa nu se intanda mai mult decat le permite plapuma; exista un soi de prevedere, de spirit de economie: „vreau sa am succes prin forte proprii, prin idei si organizare, fara sa depind prea mult de altii !”.

In mare, va fi un an destul de bun pentru cei care, dupa o suficienta experienta acumulata (poate chiar si dupa carti citite ori lucruri vazute la fata locului in alte tari, alte zone geografice), se decid sa faca o schimbare radicala in plan profesional ori al afacerilor (dar nu ca urmare a unor toane de moment).

Foarte important este ca, in principiu, sanatatea este buna si le va permite sa isi concentreze timpul si atentia asupra ambitioaselor teluri pe care si le propun.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - TAUR

Pentru nativii zodiei Taur, majoritatea evenimentelor din anul 2018 sunt legate de planul sentimental, relational, partenerial. Chiar daca ei sunt preocupati de afacerea proprie, de munca sau de alte proiecte personale, „celalalt (a)'' ii face atenti la nevoile de comunicare in cuplu, la decizii care trebuie luate impreuna.

Poate fi anul in care Taurul isi gaseste marea dragoste; chiar luna ianuarie (cu Marte in semnul Scorpionului) poate fi cea in care sa se intample acest eveniment important. In acest caz, chiar daca simt o atractie speciala pentru cel care apare in viata lor, lucrurile par sa nu mearga unse de la inceput: exista un joc al orgoliilor, al atentiei si respectului pe care fiecare le doreste de la celalalt. Si poate ca acesta este chiar farmecul primelor intalniri. Prezenta Nodului Nord (a Destinului) in casa a IV-a ii poate face pe cei care au depasit primele faze ale unei relatii sa se gandeasca hotarat la pasul cel mare si chiar sa stabileasca data nuntii, a logodnei (foarte probabil in acest an).

Influenta partenerului de viata asupra celor nascuti in zodi Taurului se poate manifesta si sub forma unui imbold discret (sau chiar mai hotarat, in unele cazuri) sa se orienteze spre o cariera legata de strainatate ori de relocare intr-o alta zona geografica a tarii care le ofera mai multe oportunitati profesionale (perioada dintre jumatatea lunii martie si jumatatea lunii mai pare a fi hotaratoare din acest punct de vedere). Raspunsul nativilor Taur vine, evident, in functie de structura lor sufleteasca descrisa de harta lor natala.

Desi sunt firi practice intr-o masura covarsitoare si isi doresc sa aiba de-a face cu lucruri concrete, materiale, nativii Taur (tine si de varsta, desigur) se pot orienta in acest an spre o cariera ce tine de profesorat, psihologie sau teologie (de asemenea, harta natala isi spune cuvantul).

Oricum, tinta lor pare sa fie progresul profesional care sa se reflecte, evident, si in castigurile financiare. Oportunitati de natura diversa (concursuri, examene etc.) pot aparea inca din prima parte a anului. Chiar daca succesul nu apare acum (orice este posibil, sunt mai multi candidati), ramane gustul pentru competitie si evolutie.

Sunt firi independente, incapatanate, voluntare, prefera sa invete din propria lor experienta; si totusi, anul acesta ii aduce intr-un contact mai strans cu persoane aflate pe o treapta superioara (functie, pregatire profesionala, experienta, varsta) si au de castigat de pe urma timpului petrecut in compania acestora.

2018 este pentru ei un an dinamic, in care se pot intampla mai multe evenimente importante. Din fericire, sanatatea pare sa nu le dea prea mari batai de cap, astfel ca isi pot vedea linistiti de interesele lor. Important este faptul ca, daca au nevoie, reusesc sa ajunga cu usurinta in fata unor specialisti de marca in domeniul sanatatii care sa le puna un diagnostic corect si care sa le indice si tratamentul sau regimul potrivit, astfel incat sa nu aiba prea mult de suferit.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - GEMENI

Pentru nativii din zodia Gemeni, anul 2018 se anunta a fi unul mai putin spectaculos, de uzura, adica de eforturi ale caror rezultate nu se vor vor vedea imediat. Cu toate acestea, nu inseamna ca este lipsit de importanta. Conteaza mult felul in care asteptam perioadele socotite drept favorabile: activ, cu eforturi, cu pregatire, cu pasiune in ceea ce facem sau oarecum derutati, confuzi, lipsiti de entuziasm. Oricum, conjuncturile sunt de asa natura (aproape tot anul) ca nu au la dispozitie prea mult timp liber pe cat si-ar dori. Sunt chemati, solicitati, nevoiti chiar sa se implice in activitati si proiecte care poate ca nu ii atrag indeajuns, pe care le socotesc mai degraba o datorie. Pe de alta parte, tocmai acest ritm ii poate pregati pentru viitor.

Este un an in care vor fi nevoiti sa isi revada obiceiurile, tabieturile, poate chiar prejudecatile si propriile bariere mentale, astfel incat sa se adapteze unor situatii de criza, adica ce necesita actiune si raspuns imediat. Nu au timp sa exerseze, ci trebuie sa faca totul in ritm sustinut, la foc automat, sa ia decizii in timp rapid si sa foloseasca resursele pe care le au la dispozitie in momentul respectiv. Vor fi nevoiti sa improvizeze destul de mult in activitatea lor, insa asa vor acumula experienta de care vor avea nevoie mai tarziu. La fel de importanta este si componenta de ''sacrificiu'': „fac eu in locul lui/ei, pentru el/ea, nu pot sa il/o las la greu, este randul meu etc.''. Efectele psihologice ale acestei stari de lucruri se pot vedea in timp; o stima de sine crescuta, o constiinta a valorii personale mai accentuata.

Exista un domeniu caruia trebuie sa ii acorde atentie in acest an: banii. Mai degraba investitii la care sunt invitati sa participe (asocieri, afaceri), credite, sume pe care le au de restituit, dar si de recuperat. Este nevoie sa isi pastreze realismul in ceea ce priveste propunerile de afaceri care li se fac si care implica sume importante pe care trebuie sa le investeasca. Sigur, trebuie sa faca niste estimari serioase legate de veniturile scontate (cat de usor isi pot recupera banii), dar mai inainte trebuie sa puna in balanta ce li se cere (bani, timp, eforturi, cunostinte tehnice, experienta etc.) cu ce vine in partea cealalta in contrapartida. Mai clar spus, exista riscul sa faca niste intelegeri dezavantajoase lor.

Iesirea din iarna si inceputul primaverii le poate aduce niste oportunitati de angajare sau de schimbare a locului de munca interesante. Accentul nu cade pe castigul de natura financiara, ci mai ales pe experienta pe care o pot acumula.

Pana spre sfarsitul anului, Jupiter le protejeaza sanatatea. Acest lucru poate sa insemne ca gasesc ei insisi echilibrul intre activitate si efort, isi calibreaza ritmul zilei, gasesc modalitati eficiente de relaxare sau de recuperare a sanatatii (iar apa sub diverse forme poate juca un rol important: ape termale, marea, lacuri sarate, sauna etc.). Cei aflati la varsta scolaritatii pot fi atrasi acum (mai ales daca au in familie sau in jurul lor situatii medicale delicate) de profesia medicala ori de domenii legate de sanatate (kinetoterapie, masaj, hidroterapie, tot felul de terapii complementare).

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - RAC

Noutati importante pentru nativii zodiei Rac in acest an. Accentul cade pe planul relatiilor: sentimentale, de asociere, de stransa prietenie („daca tot petrecem atata timp impreuna la serviciu / la scoala / la facultate, de ce sa nu fim mai deschisi, sa stim destule unul despre celalalt”). Dat fiind faptul ca anul incepe cu aspectul de Luna Plina in semnul lor, poate chiar petrecerea de revelion sau altele care urmeaza in scurt timp le pot aduce intalnirea cu o persoana de la care nu isi pot lua gandul. Poate ca in prima luna a anului se cimenteaza o prietenie care a depasit deja niste probe.

2018 este anul in care cer garantii celor cu care au o relatie importanta. Foarte bine, se pot hotara sa nu mearga mai departe cu o relatie daca nu se casatoresc. Intr-un parteneriat se poate pune problema unei extinderi solide, insa vor dori sa aiba mult mai mult decat vorbe si promisiuni; sa fie totul clar, cu clauze si conditii, cu criterii tangibile prin care sa fie apreciate performantele, rezultatele, dar si aportul fiecaruia.

Este un an minunat pentru cuplurile sudate. Partenerii gasesc diverse prilejuri in care sa petreaca timp impreuna; poate chiar se gandesc la o afacere de familie in care sa puna in valoare calitatile fiecaruia dintre ei si, evident, increderea reciproca. Daca nu este cazul, isi fac obiceiul sa discute despre toate problemele, chiar si cele profesionale, isi cer sfatul, se incurajeaza.

Vor exista cu siguranta cazuri interesante: nativi Rac care considera ca, in sfarsit, au gasit partenerul alaturi de care vor sa devina parinti (tine de nevoia absoluta de incredere pe care o au Racii). La modul general, este un an care nu ar trebui ratat de femeile care doresc sa devina mame: sansele sunt mult in favoarea lor, cu sau fara eventuale tratamente anterioare.

Cei care au socotit ca relatia este oarecum dezechilibrata (partenerul are intotdeauna ultimul cuvant de spus, cea mai mare influenta asupra deciziilor ce ii afecteaza pe amandoi) ori socotesc ca nu primesc respectul meritat vor ridica problema destul de ferm, mult dincolo de diplomatia inutila. Si aceasta chiar din primele zile ale anului.

Copiii par sa joace un rol important pentru ei in acest an: de dragul acestora, nativii Rac lasa la o parte multe dintre placerile sau nevoile lor si se concentreaza asupra cresterii si evolutiei copiilor, pregatirilor acestora pentru examene, practicarii unui sport. Si este foarte probabil sa aiba bucuria de a vedea niste rezultate sau performante notabile ale copiilor, obtinute in buna parte si ca urmare a iubirii si a increderii pe care le-au primit.

Situatia financiara poate avea schimbari importante; aceste schimbari tin mai ales de calitatea asocierilor, a alegerilor pe care le fac acum.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - LEU

Un an al unor inceputuri pentru nativii Leu si nu este vorba despre ceva ce tine de cariera sau de afaceri (poate doar al unor afaceri imobiliare; repararea, amenajarea, consolidarea unei case in scopul vanzarii poate fi considerata o afacere), ci mai degraba de suflet, de obiceiuri, de relatii sentimentale care se leaga acum departe de ochii lumii. Este un an deosebit pentru copiii de zodie Leu si, cu atat mai mult, este sarcina parintilor acestora sa le fie alaturi, sa stie ce gandesc, ce viseaza, ce ii sperie sau le creeza disconfort emotional. Conteaza mult pentru cei de varsta mica cu cine isi petrec majoritatea timpului acum (bunic, bona, matusa, antrenor, educator etc.) : copiii Leu au tendinta sa realizeze atasamente fata de acea persoana, sa isi creeze amintiri durabile, sa isi construiasca un mecanism prin care intelege si isi explica lumea. Iar de calitatea acestor lucruri poate depinde in mare masura dezvoltarea lor ulterioara (emotionala si intelectuala, mai ales).

Este un an favorabil reluarii legaturilor de familie, de sange. Foarte probabil sa revina in tara sau in localitatea lor rude care au fost plecate si vor simti din plin prezenta acestora. Pe de alta parte, este posibil ca Leii sa ''descopere'' locul unde doresc sa isi traiasca anii de pensie, se gandesc sa isi construiasca o locuinta ori sa faca locuibila confortabil casa copilariei lor.

O atentie cosiderabila trebuie sa o acorde sanatatii in acest an. Au tendinta sa isi faca niste obiceiuri (alimentare, de refacere, de odihna, de antrenament, de somn etc.) si sa le considere drept bune, avantajoase etc. Totusi, la primul semn de inconfort, de durere, la o criza eventual, primul lucru pe care il au de facut (dupa controlul medical, evident) este sa ia in calcul implicatiile obiceiurilor despre care am vorbit mai sus. „Ce am inceput sa fac si o fac destul de serios ?” Este vorba despre fumat, consum de bauturi alcoolice (''sa adorm mai usor”), suplimente alimentare, condimente, alimente procesate; ba chiar si activitatile fizice intra in aceasta categorie (nu e prea mult, prea intens, prea ... ?).

In acest an nu se vad schimbari semnificative in starea lor materiala. Sigur, un plus consistent ar putea veni ca urmare a unei mosteniri sau poate ca abia acum incep sa puna in valoare o traditie, un secret din mosi-stramosi ori vand lucruri, bijuterii, etc., ramase lor de la inaintasi.

Perioadele din preajma eclipselor din acest an (in principiu, timpul in care Soarele se gaseste in zodia Varsatorului si a Leului) pot aduce evenimente importante in plan relational: fie o intalnire care se poate dovedi in timp a fi una marcanta pentru ei, fie tensiuni in relatie care pot conduce (sigur, conteaza mult istoria cuplului si situatia concreta) spre o ruptura. Au nevoie de liniste, de siguranta, de stabilitate astfel ca nu se mai arata dispusi sa tolereze certuri, neintelegeri grave, lipsa respectului.

Este un an remarcabil pentru preluarea-predarea unor cunostinte legate de istoria familiei, pentru implinirea unei promisiuni pe care au facut-o parintilor, bunicilor, oricat de veche ar fi aceasta.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - FECIOARĂ

Pentru nativii zodiei Fecioara, anul 2018 va fi unul relativ usor si linistit, cu prea putine provocari sau surprize. Vor fi mai mereu in miscare, pe drumuri: fie ca asa isi propun ei (vor sa cunoasca locuri noi etc.), fie ca sunt nevoiti din motive diverse (naveta ar fi unul dintre ele, dar poate ca schimbarile din familie ii fac sa se deplaseze mai des la rude).

Isi fac noi cunostinte, afla diverse istorii si experiente, sunt stimulati sa studieze, sa afle de la sursa. Un an minunat pentru elevi, studenti; sunt aspecte excelente pentru cei care au de sustinut examene si concursuri de admitere. Sigur ca, la un moment dat, isi vor restrange activitatea sau interesele si se vor concentra asupra unui domeniu, insa vor vedea ca le prinde bine si vor folosi tot ce au invatat si descoperit pana atunci.

Mare parte dintre parinti socotesc poate ca este timpul potrivit sa se implice mai mult in activitatea scolara a copiilor lor: vor fi alaturi de acestia la teme si la invatat.

Ceva interesant se poate petrece in adancul lor: prefera sa observe si sa asculte mai mult decat sa vorbeasca. Pot fi foarte placuti la vorba, pontosi, glumeti, hatri, dar prefera sa lase deoparte temele neserioase, frivole, neinteresante. Aceasta inseamna si ca vor incerca sa isi selecteze anturajul, pe criteriul subiectelor valoroase sau utile pe care le pot aborda cu acestia.

Este un an deosebit pentru sportivi si artisti, in special pentru cei in formare. Nu se satura sa repete, sa exerseze, sa reia o tema, o lucrare, o executie pana cand devin un fel de automatism de inalta calitate. Cu adevarat isi slefuiesc acum talentul, pana cand ajung sa fie ei insisi multumiti (chiar daca acest lucru nu se intampla cu usurinta). Au acum o mare motivatie interioara si disponibilitate pentru efort, munca pe care poate altii ar socoti-o plictisitoare si inutila.

Sanatatea se anunta a fi buna in acest an, fara probleme deosebite. Multi dintre nativii acestei zodii isi propun sa faca miscare sau sport pentru sanatate si vor cauta sa faca acest lucru intr-un cadru organizat sau dupa un program destul de strict, eventual sub supravegherea unor specialisti. Unii vor descoperi bucuria dansului, mai ales ca se impleteste cu posibilitatea de a intalni oameni de calitate la un club de dans. Nu distractia in sine este obiectivul lor in acest an, ci elevarea sau rafinamentul acesteia.

Aspectul financiar pare sa nu prezinte schimbari deosebite in acest an. Este adevarat, Jupiter nu mai este de partea lor in acest sector si nu mai favorizeaza castiguri obtinute relativ usor sau neasteptat; vor sti insa sa se administreze si sa se bucure de ce au acumulat in ultima perioada. Se vor bucura de inspiratia pe care au avut-o sa isi cumpere masina ori sa si-o schimbe in anul anterior.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - BALANȚĂ

In general, 2018 va fi un an bun in plan financiar. Sigur, luna ianuarie prezinta tentatii diverse carora par sa nu le faca fata. Din fericire, vor aparea tot felul de sanse in care sa isi echilibreze finantele, sa puna ceva deoparte pentru zile negre.

Cum, pe de alta parte, casa, locuinta, gospodaria sunt obiective importante pentru ei in tot acest an, mare parte dintre Balante isi propun sa isi cumpere casa ori sa se mute, astfel incat noua proprietate sa reflecte starea lor materiala sau sa fie pe potriva nevoilor familiei. Preferinta se indreapta spre case pe pamant, cu o mica gradina. Dupa buget, se vor orienta poate spre o constructie ceva mai veche ce se poate renova relativ ieftin, iar rezultatul final sa fie remarcabil. Iar gradinaritul le va ocupa destul timp si atentie daca isi vor gasi intr-adevar bucata de teren dorita.

Balanta este prin excelenta semnul uniunii; surprinzator, insa, un numar insemnat dintre nativii acestei zodii nu au o relatie stabila (probabil din cauza pretentiilor ridicate). In acest an (si situatia va mai dura inca vreo doi), amintirile anilor de liceu, ai facultatii sau ai tineretii par sa nu le dea pace; amintirile legate de o simpatie sau chiar de o dragoste. Pe de alta parte, pot sa se reintalneasca intamplator (viata le scoate in cale) cu prieteni si colegi din acea perioada; daca respectivii sunt in aceeasi situatie, vine aproape de la sine incercarea de a forma un cuplu. Bineinteles, lucrurile nu mai stau ca in adolescenta, este nevoie de mai mult timp pentru cunoastere si acomodare, iar rezultatul final nu este garantat. Cu siguranta, insa, aceasta revedere este o gura de oxigen binevenita, ii ajuta sa se mobilizeze, le schimba tonusul.

In cazul uniunilor destul de vechi, nativii Balanta au tendinta sa faca un bilant; se gandesc la realizarile si starea de ansamblu a cuplului. Nemultumiri mai vechi ramase nerezolvate, care au condus la frustrari de mai lunga durata, pot iesi la iveala acum si cer o rezolvare. Nu una de moment, ci un de profunzime. Iar daca partenerul nu este dispus sa participe la rezolvare, poate aparea o criza conjugala destul de serioasa. Iar daca nativii Balanta considera ca nu mai sunt suficient de multe lucruri care sa ii tina alaturi, se gandesc chiar la o separare. „Mai bine singur si fericit decat intr-o relatie continuu problematica” pare sa fie expresia lor favorita acum.

2018 este pentru nativii Balanta an in care se pot bucura de o buna sanatate. Ceva subtil se poate schimba insa: pofta, foamea. Va fi la inceputul anului o perioada in care isi vor ''permite'' sa manance mai mult sau mai des decat pana acum, iar lucrurl acesta se va reflecta, destul de probabil, in silueta lor. Bine este sa nu lase lucrurile sa o ia la vale, ci sa aiba luciditatea sa spuna Stop cat mai curand si sa caute solutii. Putin si bun. Sau suficienta activitate fizica incat sa compenseze consumul. Sau condimente. Sau ... orice are efectele dorite si nu li se pare un efort prea mare.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - SCORPION

Cu Jupiter in semnul lor, ar trebui sa aiba un an remarcabil. Vor putea avea niste realizari personale; un fel de noroc. Acesta, bineinteles, nu tine la nesfarsit, trebuie sa intalneasca efortul si implicarea lor. Important, insa, este ca sunt cautati, solicitati, ori poate chiar ei se gasesc in locul potrivit la momentul potrivit. Sunt favoritii sefului, ai unui client important, ai publicului; nu se pot plange de sanse. Mai departe depinde de ei.

Au curaj si inspiratie. Cu siguranta vom observa in 2018 Scorpioni care isi revin spectaculos dupa o perioada dificila din viata lor pe diverse planuri. De asemenea, vom vedea proiecte, initiative, afaceri conduse de Scorpioni, cu un buget relativ sau in conditii in care nu multi le dau prea multe sanse, ce pot demara frumos si evolua spectaculos.

Un maxim al ambitiei, dorintei de noutate, de desprindere dintr-o situatie dezavantajoasa este chiar la inceputul anului, cand si Marte se gaseste in semnul lor. Acum ori niciodata. Nu este vorba despre un risc nesabuit, ci de curajul de a o lua de la capat, de a crede in ei insisi.

Ar putea fi un nou inceput si in planul sentimental. Jupiter ii ajuta sa iasa in evidenta, sa se faca remarcati, ''tintiti'' de catre cineva aflat in cautarea unui partener de viata. Au pofta de viata, o buna stare emotionala si fizica, iar acest lucru nu poate trece neobservat. Sunt admirati, unii luati drept model („l-ai vazut pe cutarica ce s-a schimbat, a inflorit ?”).

Jupiter este, printre altele, si planeta expansiunii. In semnul lor, pe Scorpioni ii poate face sa ''se umfle'', la propriu sau la figurat. Sigur, da bine o doza de incredere in sine; in exces insa, poate conduce spre aroganta sau lipsa de sensibilitate. Pentru o scurta perioada poate fi tolerabila, ''da bine''; pe termen ceva mai lung, daca se manifesta, va fi cu siguranta taxata: pierderea admiratiei, a increderii sau a sprijinului celorlalti. Bine folosita, energia si spiritul acesta le poate da un an remarcabil.

Cei care reusesc sa treaca peste momentul unor succese obtinute relativ usor si ridica stacheta pentru ei insisi si pentru ceilalti vor avea realizari deosebite. Pun bazele unei afaceri, a unei relatii sentimentale sau comerciale, a uneia de prietenie. Isi fac un nume, renume, faima; li se pune o eticheta”. Castiga in profunzime, se intereseaza de ceea ce se gaseste in spatele unei situatii, istorii. Ajung prin studiu propriu (si prin analiza personala a ceea ce citesc) dar si prin informatii care vin spre ei, li se impartasesc, sa descopere o lume care pana de curand nu le era accesibila.

O nota importanta pentru cei care nu au avut o sanatate prea buna in ultimul timp: pot avea parte de schimbari pozitive neasteptate, care depasesc normalul descris de tratatele de specialitate; se pare ca psihicul lor, increderea si optimismul joaca un rol important in acest proces.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - SĂGETĂTOR

Guvernatorul semnului lor, Jupiter, traverseaza in anul 2018 casa a XII-a a horoscopului lor. Un fel de sfarsit de ciclu: culeg roadele unor activitati sau investitii (afective, intelectuale, sufletesti; nu neaparat materiale) sau, daca este cazul, se intorc impotriva lor tot felul de situatii sau lucruri pe care le-au tratat superficial in ultimii ani. Incepe sa se faca lumina in mintea si in sufletul lor: inteleg sensul profund al unor evenimente mai vechi ce nu le-au permis la momentul respectiv sa faca niste conexiuni.

Iesirea lui Saturn din semnul lor (la sfarsitul lui 2017) este un lucru bun pentru o mare parte dintre ei: scapa de temeri inexplicabile, griji exagerate, ba chiar si de niste ghinioane („m-am pregatit foarte bine pentru respectivul eveniment, insa nu imi explic ce s-a intamplat si de ce nu am obtinut rezultatul dorit”). Pentru ei, in acest an lucrurile evolueaza mai degraba in interiorul lor, in profunzime, decat in exterior. Se pregatesc, sufleteste si nu numai pentru un nou ciclu, pentru o alta etapa de viata.

Acum Saturn intra in casa a II-a (bani, avere, posesiuni neimobiliare; stima de sine). Incep sa pretuiasca ceea ce au; nu se mai plang de cele pe care nu le-au realizat inca. Dorinta de a pune deoparte pentru zile negre; ba chiar pentru o investitie de anvergura, un proiect pe care sa il demareze cand Jupiter va fi in semnul lor, adica din noiembrie incolo. Tot Saturn, insa, in aceasta pozitie favorizeaza neintelegeri in cuplu sau in relatiile de afaceri, neintelegeri ce pornesc de la aspectele financiare (nemultumirile lor par sa aiba un maxim incepand din a treia decada a lunii ianuarie si pana la jumatatea lui martie, adica atata tim ca Marte traverseaza semnul lor).

Este un an bun pentru cei care vor sa isi mentina silueta, ba chiar pentru cei care isi doresc sa slabeasca (este ideal sa inceapa eforturile in primele doua luni si jumatate ale anului). Le este relativ usor sa treaca la cantitati mai mici de mancare. Evident, de mare folos le poate fi sfatul unui specialist in nutritie; ideea este ca sunt hotarati sa respecte ceea ce li se spune, fara a-si permite pauze sau extravagante.

Anul 2018 se anunta a fi mai dificil in planul sanatatii; sigur, este nevoie sa se fi adunat de-a lungul timpului o suma de excese ca sa se intample acum ceva grav, caci semnificatia este legata de probleme cronice de sanatate. Oricum, bine este sa acorde atentie oricarui semn mai serios ca ceva nu este in regula; nu strica un consult, o evaluare medicala amanuntita.

Se poate aprecia ca 2018 este un an care ii pregateste pe Sagetatori pentru intrarea lui Jupiter in semnul lor, in noiembrie 2018. Se remarca o revenire graduala la starea lor fireasca, de optimism temperat, dupa parasirea semnului Sagetatorului de catre Saturn. Au invatat poate in ultimii ani ca nu se pot baza oricand si doar pe noroc, ca sunt bune echilibrul, moderatia, prevederea.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - CAPRICORN

Sigur, pentru ei, cea mai semnificativa schimbare o constituie intrarea lui Saturn in semnul lor. Totusi, rigoarea Saturniana nu le este straina. Si atunci, sigur ca nu vor deborda de optimism si de buna dispozitie, insa cu siguranta vor fi pregatiti sa faca fata oricaror intamplari neprevazute. Calculeaza, evalueaza, incearca sa anticipeze; construiesc si, ca sa fie ca va fi ceva durabil, incearca sa isi ia niste masuri de precautie solide.

Acest comportament se va observa cam in toate domeniile vietii lor, chiar si in cel sentimental. Nu sunt inabordabili, ci doar vor sa fie siguri ca celalalt trateaza la fel de profund si de serios o relatie: un angajament, de fapt.

Doresc sa isi simplifice viata, sa renunte la elemente inutile care le consuma timp, efort, griji. Fac curatenie: renunta la lucruri, proiecte, relatii si chiar persoane care ii tin departe de nevoile lor sufletesti sau materiale profunde. Chiar si distractia trebuie sa aiba un aer serios, decent, util, ba chiar elevat, inaltator. Oamenii care conteaza in viata lor trebuie sa se ridice la nivelul standardelor morale; nu accepta neseriosi, neimplicati, ''obositi''.

Jupiter, aflat in semnul Scorpionului (pentru ei, casa a XI-a, a visurilor si ambitiilor) ii stimuleaza sa tinteasca departe; pentru aceasta, au nevoie de oameni de incredere: un motiv in plus sa isi selecteze prietenii, colaboratorii.

2018 se anunta a fi un an bun sub aspect financiar. Le displace termenul sau conceptul de noroc, dar se vor mira probabil de situatii care se intorc in favoarea lor in mod neasteptat, fara ca ei sa faca un efort real. Cei care activeaza pe cont propriu au tendinta sa se reevalueze (pe ei si serviciile sau produsele lor) si foarte probabil sa ridice pretul, tariful, adaosul pe care le practica astfel incat acestea sa reflecte calitatea lor (la nivelul maxim suportat de piata, bineinteles). De un spor remarcabil al castigurilor (salarii, prime, recompense) se pot bucura cei care si-au castigat (examen, concurs, interviu, selectie) o pozitie profesionala in 2017 si au avut suficient timp la dispozitie sa ii convinga pe sefi de calitatile lor.

'Noroc'' pentru Capricorni poate sa insemne si faptul ca reusesc sa ajunga intr-un cerc, zona, nivel social sau profesional care li se parea destul de indepartat in urma cu cateva luni. Este un an remarcabil pentru cei care vor sa lanseze o afacere, un produs sau pentru cei care au absolvit recent o forma de invatatmat si vor sa se lanseze pe ei insisi. Li se acorda incredere, destul de limitata la inceput, iar acest lucru este exact ceea ce au nevoie.

Li se poate intampla multor Capricorni sa li se incredinteze sarcini cu care nu au fost obisnuiti, pentru care nu au o pregatire formala suficienta, insa pentru care pot mobiliza foarte bine alte calitati: discernamant, sange rece, gandire matura, echilibrata. Prima lor reactie ar putea fi, foarte bine: ''E prea greu pentru mine, nu stiu daca o sa fac fata !”. A doua, insa, va fi „Nu am incotro, este sansa mea ! Trebuie sa dau tot ce am mai bun din mine !”

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - VĂRSĂTOR

Anul 2018 prezinta oportunitati, dar si obstacole neprevazute pentru nativii zodiei Varsator. Jupiter se gaseste intr-o pozitie extrem de favorabila pentru ei: li se acorda incredere, putere (control asupra unor proiecte, bugete, echipe), sefii au suficienta rabdare cu cei promovati recent.

Doar daca nu vor nu ies in evidenta: sunt observati, urmariti, admirati, criticati, comentati, dar in general se bucura de o imagine buna, li se trec cu vederea erori sau nerealizari relativ minore (ba chiar si unele de mai mare importanta; acesta este rolul norocului).

Pe de alta parte, Saturn se gaseste in casa a XII-a a horoscopului lor. Printre altele, aceasta se refera si la greselile pe care le facem noi insine, deseori nefiind constienti de ele. Stresul, agitatia, oboseala, neincrederea in ei insisi (la fel ca si increderea exagerat si nejustificata) pot fi cei mai mari dusmani ai lor. Saturn va ocupa aceasta pozitie pana spre sfarsitul lui 2020. Jupiter se gaseste in pozitie ''norocoasa'' pentru ei pana in noiembrie 2018, astfel ca pana atunci se pot astepta la intelegere din partea altora pentru greselile lor, ori poate chiar efectele unor erori sa nu fie atat de dureroase.

Pentru cei mai tineri si neexperimentati merita facuta o mentiune importanta: li se poate oferi o pozitie, o functie sau indatoriri care sa ii surprinda prin inaltimea lor, care sa vina ''la pachet'' cu riscuri de care nu sunt constienti sau despre care nu li spune atanci cand bat palma sau cand afla ca au trecut un test.

Este bine sa isi pastreze capul pe umeri atunci cand li se face o oferta de nerefuzat, eventual sa se sfatuiasca cu parintii, cu cineva care ii iubeste si le duce grija, sa se intereseze despre ''istoria'' predecesorului lor in acea functie.

La fel de important, merita urmarita tentatia de a-si crea o ''aura'' deosebita, o imagine publica ce depaseste cu mult calitatile si posibilitatile lor reale. Pe termen scurt poate fi o realizare importanta pentru ei, dar care, intr-un interval nu prea lung se poate intoarce impotriva lor cu efecte total neplacute.

Ca si in cazul Leilor, lunile in care Soarele traverseaza semnele Varsatorului (20 ianuarie – 18 februarie) si al Leului (23 iulie – 22 august) le pot aduce evenimente semnificative in plan partenerial. ''Simt'' daca sunt facuti unul pentru celalalt, daca relatia rezista sau daca este mai bine sa ii puna punct. Sigur, istoricul evenimentelor din relatie este important, insa acum un rol important in deciziile pe care le iau legate de relatia de suflet chiar pornesc de la suflet: ''ii sunt dator/e, nu pot sa il/o las'' sau ''am facut tot ce a depins de mine, dar simt ca nu mai pot sa duc; spre binele amandurora, mai bine ne despartim acum”.

Mai mult ca oricand, in 2018 parintii trebuie sa aiba o comunicare destul de stransa cu copiii lor nascuti in zodia Varsatorului; acestia au tendinta in acest an sa tina ascunse lucrurile care ii deranjeaza sau ii sperie. Poate sunt abuzati emotional la scoala sau intr-un colectiv; parintii trebuie sa ii convinga de dragostea si de grija lor si sa ii faca pe copii sa se deschida.

HOROSCOPUL ANULUI 2018 - PEȘTI

Un an mai linistit, fara schimbari majore pentru cei nascuti in zodia Pestilor, fara schimbari majore (cel putin in exterior). Au „scapat” de Saturn din casa a X-a (probe, obstacole in cale afirmarii; la fel de bine, insa, si motivatii profesionale sau legate de cariera): pentru o perioada relativ lunga se bucura de imaginea pe care si-au creat-o in ultimii trei ani, de impresia pe care au lasat-o sefilor, publicului, juriului, profesorilor si chiar parintilor (dupa varsta, dupa caz).

Vor sa se bucure de statutul pe care l-au obtinut; lucrurile vor merge oarecum de la sine si vor avea timp sa se preocupe si de ei, de sufletul lor: sa citeasca, sa calatoreasca, sa sa cunoasca si sa reflecteze la adevarul celor aflate. Unii dintre ei se hotarasc asupra unei viitoare institutii de invatamant pe care sa o urmeze, sau asupra unor cursuri de nivel ridicat care sa le aduca o specializare, sa le sporeasca atat cunostintele cat si prestigiul. Este mare acum atractia pentru universitati straine sau cel putin pentru lectori care vin de pe alte meleaguri si de la care pot invata si alte lucruri, nu doar cele inscrise in cuprinsul cursurilor.

Sanse bune pentru obtinerea unui spor salarial, insa acesta nu vine imediat, ci mai degraba in trepte sau este conditionat de atingerea unor obiective pe un interval relativ lung de timp. Daca situati o permite, bine ar fi sa obtina in scris o asemenea esalonare, sa nu se bazeze doar pe vorbe.

Ar putea fi, foarte bine, un an al unor mari calatorii. Vor vedea la sfrsitul acestora ca atractia fata de o anumita tara sau zona geografica nu a fost deloc intamplatoare. Or fi locurile pe care le viziteaza frumoase, insa remarcabili sunt oamenii pe care ii cunosc cu ocazia unor deplasari, lucrurile pe care le descopera, obiceiurile pamantului respectiv, o alta privire asupra vietii. O parte dintre Pesti se hotarasc sa emigreze, ori doar sa petreaca o perioada de cateva luni/cativa ani in strainatate pentru studii sau pentru un contract de munca ce are o durata determinata,

2018 este pentru Pesti un an in care vor reusi, nu fara eforturi, sa obtina increderea unor oameni aflati in functii de conducere sau de influenta. Foarte importanta pe termen lung se poate dovedi si apropierea fata de o persoana mai in varsta, cu experienta, care ii poate ghida asupra carierei lor in general sau asupra orientarii concrete in actuala organizatie (firma). Este un an foarte bun pentru a-si crea o retea de prieteni, cunostinte din domeniul lor profesional, chiar daca acestia fac parte din alte firme sau chiar din organisme de conducere, de coordonare sau control.

Anul este unul care nu anunta probleme de sanatate iesite din comun; poate doar atrage atentia asupra unora pe care ar putea sa le intalneasca cu ocazia deplasarii in alte tari.

Relatiile cu ceilalti par sa se desfasoare fara dificultati; putin probabil sa para tensiuni in relatia de cuplu (poate doar in raportul cu copilul/ii celuilalt, daca este vorba despre o a doua casatorie).

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

A.G.

În articolul
HOROSCOP 2018. Cele mai vizate zodii: Berbecii iși asumă proiecte ambițioase, iar Taurii își găsesc marea dragoste
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Xtra Night Show. Ticy, colegul de breaslă a lui Liviu Guță, declarații despre dispariția manelistului. Ce s-a întâmplat cu cântărețul, de fapt: „Am vorbit cu familia” / VIDEO
Emisiuni TV • la 23:33
Xtra Night Show. Ticy, colegul de breaslă a lui Liviu Guță, declarații despre dispariția manelistului. Ce s-a întâmplat cu cântărețul, de fapt: „Am vorbit cu familia” / VIDEO
  • Liviu Guță a fost dat dispărut de colegii de breaslă
  • De mai bine de un an, nimeni nu mai știe nimic de el
Horoscop vineri, 29 martie 2024: Fecioarele vor avea zile pline
Horoscop zilnic • la 23:26
Horoscop vineri, 29 martie 2024: Fecioarele vor avea zile pline
  • Horoscopul zilei de vineri, 29 martie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de vineri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Mario Iorgulescu speră să fie liber. Cum ar putea scăpa de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare. Declarațiile avocatului: „E complet confuz...”
Stiri interne • la 23:17
Mario Iorgulescu speră să fie liber. Cum ar putea scăpa de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare. Declarațiile avocatului: „E complet confuz...”
  • Mario Iorgulescu speră să fie liber
  • Cum ar putea scăpa de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare
  • Declarațiile avocatului
Moment istoric. Arabia Saudită, prima participare la Miss World. Mihaela Rădulescu a avut un mesaj important de transmis
Showbiz international • la 23:14
Moment istoric. Arabia Saudită, prima participare la Miss World. Mihaela Rădulescu a avut un mesaj important de transmis
  • Moment istoric!
  • Arabia Saudită, prima participare la Miss World
  • Mihaela Rădulescu a avut un mesaj important de transmis
Cine este și cum arată tatăl lui Andrei Bănuță. Cântărețul seamănă perfect cu părintele său / FOTO
Showbiz intern • la 22:58
Cine este și cum arată tatăl lui Andrei Bănuță. Cântărețul seamănă perfect cu părintele său / FOTO
  • Imagine rară cu tatăl lui Andrei Bănuță
  • Cântărețul seamănă perfect cu părintele său
Tatăl lui Mirel Dragomir, criminalul din Timișoara, declarații dureroase după ce și-a vizitat fiul, în arest: „Suntem terorizați, suntem nenorociți”. Familia lui a fost în apartamentul groazei
Stiri interne • la 22:49
Tatăl lui Mirel Dragomir, criminalul din Timișoara, declarații dureroase după ce și-a vizitat fiul, în arest: „Suntem terorizați, suntem nenorociți”. Familia lui a fost în apartamentul groazei
  • Tatăl lui Mirel Dragomir, criminalul din Timișoara, declarații dureroase după ce și-a vizitat fiul, în arest
  • Familia a fost și în apartamentul unde a avut loc crima
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
recomandare pe observatornews.ro
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
recomandare pe as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Schimbare majoră la plata facturilor. Românii vor avea un mare avantaj
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră la plata facturilor. Românii vor avea un mare avantaj
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii îşi schimbă viaţa, Peştii au grijă de sufletul lor
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii îşi schimbă viaţa, Peştii au grijă de sufletul lor
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
recomandare pe antena3.ro
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
recomandare pe redactia.ro
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
Anunț OFICIAL legat de închiderea magazinelor în weekend. Ciolacu a spus TOT!
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunț OFICIAL legat de închiderea magazinelor în weekend. Ciolacu a spus TOT!
Vestea zilei pentru românii care plătesc facturi la gaz și curent electric!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea zilei pentru românii care plătesc facturi la gaz și curent electric!
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
recomandare pe a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
Close