Homepage » Horoscop » Horoscop românesc! Ce spun astrele în tradiţia autohtonă despre viitorul tău

Horoscop românesc! Ce spun astrele în tradiţia autohtonă despre viitorul tău

Publicat pe 30.09.2014 la 20:00 Actualizat pe 30.09.2014 la 20:07

Cu siguranţă aţi citit tot felul de zodiace, indian, chinezesc, tradiţional, însă nu şi unul românesc! ca orice popor cu obiceiuri străvechi, ascunse în negura timpului, şi românii au diverse preziceri mistice prin care este subliniat caracterul fiecărei persoane. În urmă cu mulţi ani, străbunii noştri au inventat ghicitori cu ajutorul cărora au încercat să desluşească maniera în care se va comporta o persoană în viaţă, în funcţie de luna în care s-a născut. Aşa a luat naştere zodiacul folcloric românesc!

Cu siguranţă aţi citit tot felul de zodiace, indian, chinezesc, tradiţional, însă nu şi unul românesc! ca orice popor cu obiceiuri străvechi, ascunse în negura timpului, şi românii au diverse preziceri mistice prin care este subliniat caracterul fiecărei persoane. În urmă cu mulţi ani, străbunii noştri au inventat ghicitori cu ajutorul cărora au încercat să desluşească maniera în care se va comporta o persoană în viaţă, în funcţie de luna în care s-a născut. Aşa a luat naştere zodiacul folcloric românesc!

Zodiac chinezesc, indian, floral, s.a.m.d., toate vă stârnesc curiozitatea şi vă fac să vă doriţi să ştiţi cum va fi viitorul dumneavoastră. Dintre atâtea sute de preziceri, a răsărit şi un zodiac autohton, întocmit în urmă cu foarte mult timp, când străbunii noştri încercau să stabilească un pattern al comportamentului uman în funcţie de lunile în care s-au născut.

Iată zodiile şi pezicerile horoscopului românesc:


Zodia Ţapului (luna lui gerar - ianuarie). Cei născuţi sub acest semn zodiacal vor avea caracter alunecos. Din bătrâni se știe că ţapii sunt persoane frumoase, semene, mândre dar care sunt de-a dreptul viclene și știu să folosească cuvintele pentru a-și urmă interesul. Totodată, sunt caracterizați drept persoane care știu să ticluiască destul de bine planuri maliţioase şi care se bazează pe carismă lor pentru a obține ceea ce își doresc și nu pe muncă. Ţapii vor caută să facă avere de-a lungul vieții, însă norocul nu le va surâde mereu. Cu sănătatea se pot aștepta să aibă probleme de natură cardiaca. Pe de altă parte, cei născuți sub acest semn zodiacal au un organism puternic din punct de vedere al musculaturii și oaselor.

Zodia Udatorului (luna lui făurar - februarie).
Cei născuţi sub acest semn zodiacal se vor bucură de o viață îndestulată. Vor fi persoane blânde şi care vor alege să studieze mult, lucru care le va aduce, în cele din urmă, foloase materiale. Vor fi persoane atractive din punct de vedere fizic, ceea ce le va aduce multe beneficii. Băieții născuți în zodia Udatorului se vor însura de tineri și vor avea vieți liniștite alături de sotiilelor. Fețele născute sub acest semn zodiacal vor avea parte de mai mulți bărbați până să își găsească liniștea. Avantajul mare ai acestor nativi este că, pe lângă faptul că vor studia mult, vor încerca să și împartă celor apropiați din înțelepciunea lor.

Zodia Peștilor (luna lui mărțișor a€“ martie). Cei născuți sub acest semn zodiacal vor fi persoane mândre care se vor supără repede. Vor prețui onoarea și vor fi avizi de cunoaștere. De aceea vor alege un destin care-i va purta pe meleaguri necunoscute, lucru ce îi va întări și îi va face să știe ce fel să abordeze diferitele probleme ale vieții. Vor da de bogății în perindarile lor și vor ști să le împartă cu cei din jur. Sunt oameni lesne de iubit și de aceea se vor înconjura cu foarte mulți prieteni care nu vor ezită să le săra în ajutor la nevoie.

Zodia Berbecului (luna lui prier a€“ aprilie). Nativii acestei zodii sunt unii dintre cei mai aprigi din horoscopul folcloric românesc. Sunt persoane mânioase și care nu se vor sfii să folosească graiul pentru a face rău. Pe de altă parte, sunt caracterizați de îndrăzneală, de curaj și de dorință de a câştiga. Cei născuți sub acest semn zodiacal au o predispoziţie de a se război în orice situație și să încerce să câştige orice tip de luptă. Sunt persoane pentru care valoarea banului contează foarte mult şi primează în faţă tuturor celorlalte valori.

Zodia Taurului (luna lui florar - mai). Cei născuţi sub acest semn vor fi copii care se vor maturiza repede. Vor începe de timpuriu să înţeleagă valoarea banului și nu vor avea ocazia să se bucure prea mult de aniii tinereţii. Însă acest lucru nu se va întâmplă din cauza problemelor financiare ci va veni pur şi simplu din dorinţă lor de a deveni "oameni mari”. Cei născuţi în această luna vor avea de întâmpinat însă o serie de probleme la capitolul sentimental. Din cauza că nu se vor xa prea mult pe relațiile interumane, vor pierde din capacitatea de a înțelege ființele de sex opus. Vor avea parte de bogăție, doar dacă vor munci din greu.

Zodia Gemenilor (luna lui cireșar iunie).
Oameni glumeți din fire, cei născuți sub acst semn zodiacal vor luă de multe ori greutățile vieții în râs. Iar acestea nu vor conteni să apăra, cel puțin în prima parte a vieții. Chiar dacă sunt puternici, dacă au momente de relaxare devin nestatornici. Le place viață, vinul bun și le place să experimenteze foarte mult. Vor începe să se gândească la avere de devreme având în vedere că le plac banii dar vor și cîți foarte mult și vor învață din filosofie. Le place să descurce sufletul uman şi să dea soluții pentru problemele altora deşi de multe ori nu reușesc să le rezolve pe ale lor.

Zodia Cancerului (luna lui cuptor a€“ iulie).
Cei născuți sub acest zodiacal nu au o soartă tocmai bună dar au avantajul de a se mulțumi cu puținul pe care îl au. Vor fi mai toată viață oameni săraci iar dacă vor avea bogății vor fi bogății obținute și nu moștenite. Vor avea de multe ori impresia că muncesc fără să pună deoparte nimic și de multe ori acest lucru va fi adevărat. În ciudă acestor lucruri, cei născuți în zodia Cancerului vor şti să se bucure de micile plăceri ale vieţii. Nu le place să muncească din greu ci preferă mai degrabă să muncească cu mintea.

Zodia Leului (luna lui gustar a€“ august). Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt bălai și au o soartă care le surâde. Asemenea lunei în care sunt născuți, debordează de căldură interioară și sunt considerați că fiind unii dintre cei mai norocoși nativi ai zodicaului. Iar asta se întâmplă pentru că, de multe ori, obțin ceea ce vor fără să tragă prea tare. LE place să se lupte atunci când știu că au dreptate și nu se lasă niciodată bătuți. Pentru ei, avuția nu este neapărat un scop în viaţă însă odată ce o dobândesc nu o mai scăpa veşnic.

Zodia Fecioarei (luna lui răpciune a€“ septembrie). Asemenea Gemenilor, cei născuți sub acest semn zodiacal vor avea firi nestatornice şi vor fi mereu în căutare de câte ceva. Se vor bucură de aprecierea celor din jur pe care vor încerca să-i mulțumească de fiecare data când vor avea ocazia. Însă, deşi destinul le pregătește una dintre cele mai luminoase căi, se vor lovi de pacostea bolii. Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt predispuși să se îmbolnăvească de friguri, vărsat şi boli de plămâni. Spre bătrâneţe, este posibil că mintea să înceapă să le joace feste.

Zodia Cumpenei (luna lui brumărel a€“ octombrie). În zodiacul românesc, cei născuți în zodia Cumpenei sunt priviți drept unii dintre cei mai milostivi oameni. Asemenea Cumpenei, au rolul de a potoli setea celor care au nevoie de acest lucru, fie că este vorba despre sete de bani, de cunoaștere sau de dragoste. Nativii acestei zodii sunt unii dintre cei mai milostivi oameni şi de multe ori aleg calea preoţească. Iar datorită acestor calităţi, nimeni nu vor există şanse mari că oamenii să încerce să le joace feste.

Zodia Scorpiei (luna lui brumar a€“ noiembrie).
În zodiacul Românesc, aceștia sunt priviți drept cei mai răzbunători nativi. Se pare că le place partea întunecată a lucrurilor și puterea și dezvoltă pe parcursul vieții tot felul de calități pentru a le obţine. Nu se sfiesc să fie parşivi şi să încerce să domine pe oricine, în speranța de a obţine diverse beneficii. De multe ori obțin funcţii de conducereiar acest lucru le alimentează și mai mult personalitatea distructivă. Însă, viață le rezervă și o serie de greutăţi care să-i facă să se gândească de două ori înainte de a face rău voit. De aceea este posibil că spre sfârşit să regrete multe din ceea ce au făcut.

Zodia Arcașului (luna lui undrea a€“ decembrie). Cei născuţi sub aest semn zodiacal sunt considerați unii dintre cei mai norocoși oameni din lume şi se pare că norocul li se trage din faptul că sunt totodată şi unii dintre cei mai drepți oameni din lume. Le place să ajute și să aducă bucurie celor din jur. Chiar dacă au noroc, nu înseamnă că nu vor avea parte de grele încercări. Iar tocmai în acele momente le va surâde norocul și vor reuși să răzbească ajungând să se mire chiar ei de cât de norocoși au fost în astfel de situații.

Citeşte şi:

Miliardarul Richard Branson, şeful "Virgin Group", le oferă angajaţilor concediu nelimitat

Medicii anunţă! Ce se întâmplă cu sarcina Elenei Băsescu în urma accidentului grav în care a fost implicată

Facebook, o nouă surpriză pentru utilizatori! Reţeau de socializare în concurenţă directă cu Youtube-ul

A.E.D.

În articolul
Horoscop românesc! Ce spun astrele în tradiţia autohtonă despre viitorul tău
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Stiri interne • la 16:21
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
  • Cum arată locul în care a murit Mădălin, după ce ce a luat foc
  • Nimic din lumânările și candelele pe care le-au dus cei dragi acolo nu mai există
Star Matinal. Marcela Fota, dezvăluiri inedite din vacanță din Bali. Cântăreața a trăit experiențe unice: „Este pe primul loc” / VIDEO
Emisiuni TV • la 15:40
Star Matinal. Marcela Fota, dezvăluiri inedite din vacanță din Bali. Cântăreața a trăit experiențe unice: „Este pe primul loc” / VIDEO
  • Marcela Fota, dezvăluiri inedite din vacanță din Bali
  • Cântăreața a trăit experiențe unice
Sărbătoare mare în familia lui Smiley! Artistul își sărbătorește fratele, pe Filip Maria: "La mulți ani!" / FOTO
Showbiz intern • la 14:30
Sărbătoare mare în familia lui Smiley! Artistul își sărbătorește fratele, pe Filip Maria: "La mulți ani!" / FOTO
  • Fratele lui Smiley își sărbătorește astăzi ziua de naștere
  • Ce urare i-a făcut artistul
Costel Biju a mers pe Muntele Athos de ziua sa. Manelistul împlinește 39 de ani: „Am venit să ne rugăm” / VIDEO
Showbiz intern • la 14:23
Costel Biju a mers pe Muntele Athos de ziua sa. Manelistul împlinește 39 de ani: „Am venit să ne rugăm” / VIDEO
  • Costel Biju a mers pe Muntele Athos de ziua sa
  • Manelistul împlinește 39 de ani
Claudia Pătrășcanu a reușit să își termine de amenajat apartamentul pe care și l-a cumpărat în București. Cum arată locuința vedetei: "Fără Dumnezeu..." / VIDEO
Showbiz intern • la 13:37
Claudia Pătrășcanu a reușit să își termine de amenajat apartamentul pe care și l-a cumpărat în București. Cum arată locuința vedetei: "Fără Dumnezeu..." / VIDEO
  • Imagini din apartamentul din București al Claudiei Pătrășcanu
  • Artista a terminat de amenajat locuința
Star Matinal. Cât de mult investește Edward Sanda în ținutele sale. Care este cel mai scump articol al său. „Îmi place să fiu mai elegant...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 13:26
Star Matinal. Cât de mult investește Edward Sanda în ținutele sale. Care este cel mai scump articol al său. „Îmi place să fiu mai elegant...” / VIDEO
  • Cât de mult investește Edward Sanda în ținutele sale
  • Care este cel mai scump articol al său
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
recomandare pe antena3.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
recomandare pe antena3.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
recomandare pe playtech.ro
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
Schimbare uriașă pentru români! Ce se întâmplă cu pașapoartele
recomandare pe dailybusiness.ro
Schimbare uriașă pentru români! Ce se întâmplă cu pașapoartele
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close