Exclusiv! Secretele Top Chef! Află ce îi inspiră cel mai mult pe celebrii bucătari!
Publicat pe 22.10.2013 la 00:00 Actualizat pe 22.10.2013 la 11:35
Toamna vine cu noi surprize, printre care şi un nou sezon Top Chef România. Cei mai buni bucătari ai momentului şi-au dezvăluit cele mai adânci secrete.
Toamna vine cu noi surprize, printre care şi un nou sezon Top Chef România. Cei mai buni bucătari ai momentului şi-au dezvăluit cele mai adânci secrete.
Cei mai apreciaţi şi experimentaţi specialişti în gastronomie din ţară: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu au lăsat duritatea la o parte şi ne-au dezvăluit câte un strop din viaţa lor.
"Cel mai nebunesc lucru pe care l-am făcut a fost să sculptez o femeie din ciocolată"
"Îmi place să cunosc femei pasionate de pictură, de machiaj, de haine şi dacă sunt pasionate şi de gătit e şi mai bine. Fetele sunt fascinate când le povestesc despre cremele mele de ciocolată, despre prăjiturile cu ciocolată, despre tot ce se poate face cu ciocolata şi cu frişca! Cel mai nebunesc lucru pe care l-am făcut a fost să sculptez o femeie din ciocolată. Să torn ciocolată pe o femeie este un lucru banal, asta făceam în copilărie", a mărturisit Tudor Constantinescu pentru Spynews.ro.
"Am început să gătesc cartofi prăjiţi pe la 12 ani"
În vârstă de 38 de ani, Nicolai Tand se poate lăuda cu o carieră de invidiat. "Pasiunea adevărată a început în Franţa. Acolo am învăţat ce înseamnă mâncarea. La 21 de ani mi-am dat seama că mâncarea nu este numai aşa pâine unsă. Trebuie să pui şi dragoste în gătit, obligatoriu. Merg în restaurante şi văd că pe bucătar îl doare în cot, mâncarea nu iese cum trebuie.
Nu gătesc în fiecare zi pentru soţia mea, Monica. Încerc în weekend să fac atmosferă în casă şi mai găteşte şi ea pentru mine câteodată, iar când facem asta e pentru că avem doi copii acasă,Ilona şi Iancu. Când rămânem fără mâncare în frigider dăm o fugă la restaurant. Data trecută a venit socrul la mine şi am servit nişte legume şi cuscus. Eu sunt tipul care găteşte cu ce are în frigider şi improvizez. Percepţia că francezii mănâncă puţin şi că au extrem de puţină mâncare în farfurie, este înţeleasă greşit. Este practic o iluzie pentru că ei folosesc farfurii foarte mari", a declarat Top Cheful.
"Dragostea mea nu a fost femeia, a fost bucătăria"
Joseph Hadad a venit din Israel în urmă cu 17 ani şi a dat dovadă de multă măiestrie în arta gastronomiei."Am ajuns din întâmplare în România, cineva mi-a propus să lucrez, în 1997, şi de atunci sunt aici. N-am mai vrut să plec, mi-am deschis şi un restaurant aici. Am un băiat de 21 de ani, Daniela de 18 ani şi încă o fetiţă de 8 ani. Daniela vrea să îmi calce pe urme deja, îşi doreşte să devină şef-patiser. Dragostea mea nu a fost femeia, a fost bucătăria. Tatăl mea a gătit pe un vapor şi aşa mi-a insuflat pasiunea pentru gătit", a spus Joseph Hadad pentru Spynews.ro.
Foto: Radu C. Munteanu
Citeşte şi:
Juraţii "Top Chef" au dat verdictul! Uite cum au gătit vedetele! / VIDEO