Încă o lovitură pentru Cristina Spătar! Ce decizie au luat judecătorii în cazul soţului său, Alin Ionescu
Publicat pe 01.10.2014 la 08:13 Actualizat pe 01.10.2014 la 08:35
Alin Ionescu, soţul Cristinei Spătar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate. Prejudiciul adus statului este de aproximativ 10 milioane de euro.
Alin Ionescu, soţul Cristinei Spătar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate. Prejudiciul adus statului este de aproximativ 10 milioane de euro.
În acest dosar nu a fost arestat doar Alin Ionescu, ci şi contabila,Roxana Aron, de la "Shelter Security", societatea patronată de soţul Cristinei Spătar. Decizia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Decizia judecătorilor vine după ce luni noapte, Alin Ionescu a fost reţinut pentru 24 de ore. Soţul Cristinei Spătar este acuzat că ar fi prejudiciat statul cu 10 milioane de euro. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Alin Ionescu ar fi convins mai mulți angajați și prieteni să înființeze firme pe numele lor, după care între "Shelter Security" și aceste societăți, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, au avut loc mai multe tranzacții fictive de prestări servicii.
Pentru că nu mai făcea faţă comenzilor, soţul vedetei a subcontractat alte 9 firme de pază, dintre care 8 existau doar pe hârtie, şi spre care a direcţionat peste 100 de milioane de lei. În toată afacerea, statul a fost prejudiciat cu 42 milioane de lei, adică 10 milioane de euro.
Se folosea de oameni ai străzii
Alin Ionescu este suspectat că ar fi convins mai multe persoane să înfiinţeze pe numele lor societăţi comerciale, care ar fi încheiat apoi contracte fictive cu firma de pază "Shelter Security". Unii dintre suspecţi ar fi oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă", cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferirii de servicii de securitate, au precizat sursele citate. Firma Shelter Security ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii, în perioada 2009-2012, achiziţii fictive de servicii de securitate şi pază în valoare de 103 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 22,4 milioane de lei. În acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.