Un preparat delicios şi sănătos. Pastele de dovlecei cu creveţi, o reţetă inedită ce se prepară în mai puţin de 30 de minute.
- Încearcă şi: Fettucine cu pui, roşii şi brânză feta
INGREDIENTE:
- O lingură de unt;
- O lingură de ulei de măsline;
- O ceapă, tocată mărunt;
- Patru căţei de usturoi;
- 500 de grame de creveţi;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de fulgi de ardei;
- 1/4 linguriţă de piper;
- 1/4 ceaşcă de supă de pui;
- 1/2 lingură de suc de lămâie;
- 500 de grame de spaghete de dovlecei;
- 1/2 legătuiră de pătrunjel, tocată mărunt;
- Două linguri de parmezan;
- Încearcă şi: Supă de creveţi cu tăiţei
- Încearcă şi: Piept de pui cu roşii cherry şi capere
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, la foc mediu se adaugă untul şi uleiul de măsline. După ce acestea au ajuns la o temperatură optimă, se adaugă ceapa şi se căleşte timp de aproximativ trei minute. Apoi se adaugă usturoiul, creveţii, sarea, fulgii de ardei şi piperul. Se gătesc, la foc mediu, timp de aproximativ patru minute. Se adaugă supa de pui şi sucul de lămâie şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ două minute până ce creveţii sunt complet opaci. Se adaugă spaghetele de dovlecei. Se amestecă până ce ingredientele se combină perfect şi se mai ţine pe foc aproximativ două minute. La final, se asezonează cu pătrunjel proaspăt şi parmezan. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.