Brioşele de post sărate, cu spanac şi usturoi este o mâncare gustuoasă şi delicioasă cu care te poţi delecta în această perioadă.
Ingrediente: 2 linguri de pudră de seminţe de in, 6 linguri de apă, 2 căni şi jumătate de făină integrală, o lingură praf de copt, o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de ierburi italieneşti uscate, 2 cepe, 2 linguri de usturoi pisat, 2 mâini de spanac proaspăt, tăiat mărunt, 3/4 cană cu apă, 100 ml de ulei de măsline extra-virgin, câteva felii de usturoi rumenite şi feliuţe de roşii cherry.
Mod de preparare: se preîncălzeşte cuptorul la 150 de grade Celsius. Se amestecă pudra de seminţe de in cu apă şi se pune deoparte.
Într-un vas mare, se combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi ierburile, şi se amestecă totul foarte bine. Se adaugă apoi ceapa, usturoiul şi spanacul şi se amestecă din nou. Se adaugă mixul din seminţe de in la compoziţia formată şi apoi apa şi uleiul de măsline şi se amestecă până când aluatul devine omogen.
Se pun hârtiile de copt în tava de brioşe şi apoi se toarnă aluatul în forme, umplându-se doar două treimi din fiecare. Se presară deasupra feliile de usturoi şi feliuţele de roşii cherry.
Se pun brioşele la cuptor pentru circa 25-30 de minute, până când cresc şi sunt rumenite. Se lasă la răcit preţ de 5 minute şi apoi se scot pe o farfurie.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Fursecuri de cocos! Ai nevoie doar de trei ingrediente
VIDEO / REŢETA ZILEI: MIERCURI - Pe asta n-ai încercat-o sigur! Mucenici umpluţi cu nucă
A.E.D.