REŢETA ZILEI: Prăjitură din două straturi: negresă şi cookie

+5 click pentru
galerie

Prăjitură din două straturi: negresă şi cookie © sallysbakingaddiction.com

Cine nu adoră negresele şi cine nu iubeşte biscuiţii? Dacă deja sună tentant, stai să vezi ce am pregătit astăzi pentru voi! O reţetă pentru o prăjitură deliciosă din strat crocant de biscuit şi unul de negresă, conform sallysbakingaddiction.com.

Ingrediente strat de cookie:
250g făină 
2 linguriţe amidon de porumb
1 linguriţă de praf de copt
1/2 linguriţă sare
170g unt nesărat, moale, ţinut la temperatura camerei
150g zahăr brun
50g zahăr granulat
1 ou mare, ţinut la temperatura camerei
2 linguriţe de extract de vanilie
225g bucăţele de ciocolată semi-dulci

Ingrediente strat de negresă:
115g unt nesărat
228g ciocolată semi-dulce, zdrobită în bucăţele foarte mici
150g zahăr granulat
50g zahăr brun
3 ouă mari, ţinute la temperatura camerei
1 linguriţă de extract de vanilie
80g de făină
11g pudră de cocos neîndulcită
1/4 linguriţă de sare

Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 177°C. Ungeţi vasul sau pulverizaţi cu spray pentru gătit.

Stratul de biscuit: Amestecă făina, amidonul de porumb, praful de copt şi sarea împreună. Într-un bol mare, folosind mâna sau un mixer cu palete, bate untul timp de 2 minute pe viteză mare, până compoziţia devine cremoasă şi moale. Adaugă zahărul brun şi pe cel granulat, apoi bate la viteză medie până când obţii o compoziţie pufoasă şi deschisă la culoare. Bate ouăle şi vanilia la viteză mare. Pe viteză mică, amestecă uşor ingredientele uscate în cele umede, apoi adaugă bucăţile de ciocolată. Aluatul de biscuite va fi gros. Presează-l în vasul pe pus în cuptor în mod uniform.

Stratul de negresă: Combină untul şi bucăţelele de ciocolată zdrobită împreună într-un castron rezistent la căldură. Adaugă-l în microunde pentru 1 minut/ un minut jumate. După aceea, amestecă până când toată ciocolata este topită şi integrată. Reîncălzeşte pentru 20 de secunde dacă  nevoie. Aşteaptă 5 minute pentru răcire, apoi adaugă ouăle. Mai pune şi zahărul şi extractul de vanilie. Apoi amestecă şi făina, pudra de coos şi sarea şi întinde crema obţinută peste aluatul de biscuite.

Bagă compoziţia la cuptor pentru 45-60 de minute sau până atunci când scobitoarea inserată în centru iese aproape curată din prăjitură. Acest lucru ar putea dura puţin mai mult de o oră, dar trebuie să verifici din când în când. Dacă marginile se ard prea repede, acoperă vasul cu o folie de aluminiu.

Aşteaptă să se răcească în jur de 30 de minute. Preparatul poate fi servit şi cald cu îngheţată. Acoperită, prăjitura este bună până la 5 zile de la facere.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

S.O.

URMATOAREA  
facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro