Se clatină imperiul culinar al lui Jamie Oliver! Iată ce a păţit bucătarul din cauza unui restaurant de-ale sale
Publicat pe 05.06.2014 la 15:29 Actualizat pe 05.06.2014 la 16:14
Deşi restaurantele lui Jamie Oliver sunt renumite pentru că au adoptat norme de respectare a mediului înconjurător, unul dintre ele a fost amendat, recent, cu 6.000 de lire sterline pentru nerespectarea normelor de reciclare a ambalajelor.
Deşi restaurantele lui Jamie Oliver sunt renumite pentru că au adoptat norme de respectare a mediului înconjurător, unul dintre ele a fost amendat, recent, cu 6.000 de lire sterline pentru nerespectarea normelor de reciclare a ambalajelor.
Mai mult, Jamie Oliver a apărut la rândul său în câteva campanii naţionale de reciclare finanţate de Guvernul britanic, informează Mediafax.
Cu toate acestea, se pare că "imperiul" clădit de Jamie Oliver începe să se clatine, întrucât unul dintre restaurantele sale cu specific italian a fost amendat recent pentru faptul că a încălcat legislaţia referitoare la reciclarea ambalajelor. Un restaurant din lanţul "Jamie's Italian" a neglijat să îşi recicleze deşeurile provenite din ambalaje, afirmă Agenţia pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie. Ca urmare, acest restaurant a fost somat să plătească o amendă de 6.000 de lire sterline - în astfel de cazuri amenda constă în efectuarea unei donaţii în favoarea unei fundaţii ecologiste.
Acesta a fost al doilea scandal ruşinos în care este implicat Jamie Oliver în decurs de câteva săptămâni. Luna trecută, măcelăria londoneză deţinută de renumitul bucătar britanic a fost închisă pentru o zi, după ce inspectorii de la Departamentul pentru sănătate au descoperit în clădire excremente de şoareci şi carcase mucegăite.
Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară. Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă cu tărie angajamentul faţă de cauza reciclării.
Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe. În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, de curând Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.
C.C.
Citeşte şi: