Homepage » Monden » Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!

Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!

Publicat pe 19.04.2014 la 14:59 Actualizat pe 19.04.2014 la 19:57

Sunt tinere, sexy şi adevărate maestre în arta culinară. Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la Antena 1, şi actriţa Laura Cosoi se dezbracă de secrete şi oferă cititorilor spynews.ro ponturi preţioase pentru prepararea bucatelor tradiţionale de Paşte.

Sunt tinere, sexy şi adevărate maestre în arta culinară. Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la Antena 1, şi actriţa Laura Cosoi se dezbracă de secrete şi oferă cititorilor spynews.ro ponturi preţioase pentru prepararea bucatelor tradiţionale de Paşte.

1. De la ce vârstă ai început să faci experimente culinare?

Anca Lungu: Am început să gătesc de foarte mică, cred că aveam în jur de 8 ani când am gătit prima oară. Principalele condiţii pentru a putea găti au fost îndeplinite la vârsta respectivă, în sensul că ştiam să citesc din cartea de bucate a mamei şi luam de acolo tot felul de reţete şi aveam şi voie să umblu la aragaz. Mama avea foarte mare încredere în mine şi atunci mi-a dat voie să fac lucrul acesta. Rămâneam acasă cu fratele meu mai mic şi pentru el pregăteam tot felul de minunăţii. Prima oară i-am făcut gătite şi au ieşit foarte bune, el a fost fericit. Aşa s-a născut pasiunea pentru gătit.

2. Presupun ca ai avut si tu parte de rateuri în bucătărie. Cum ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit?

Anca Lungu: Bineînţeles, şi acum mi se întâmplă să mai greşesc unele reţete. De obicei, la deserturi e foarte important să respecţi toate proporţiile, toate gramajele, pentru că altfel nu o să iasă cum trebuie. Mi se mai întâmplă sau să uit ceva în cuptor prea mult timp, se întâmplă oricui, nimeni nu e perfect în bucătărie! Am un stil de gătit destul de echilibrat, şi aşa spre sănătos, cât mai sănătos. Îmi plac şi lucrurile care nu sunt neapărat extrem de sănătoase, dar le consum şi le prepar mai rar.

3. Pentru mâncarea specifică de Paşte, ce trucuri ai pentru ca friptura de miel, drobul, pasca şi cozonacul să iasă impecabile?

Anca Lungu: Carnea de miel e foarte bine să fie ţinută la marinată înainte de a fi folosită pentru friptură. O aromez cu tot felul de ierburi proaspete. Folosesc rozmarin, usturoi, ulei de măsline, pun sare şi piper şi o las să stea la frigider cu amestecul acesta de la o zi până la două-trei zile, depinde cât de repede ne pregătim pentru masa de Paşte. Şi dacă pregătim marinata asta cu o seară înainte este suficient. Un alt secret este să nu punem niciodată carnea - indiferent că este de miel, vită sau porc - pe grătar sau în cuptor direct din frigider, pentru că atunci va suferi un şoc termic şi cu siguranţă nu va avea textura pe care ne-o dorim.

La drob pun multe verdeţuri, adică proporţia de verdeţuri este mai mare decât proporţia de carne. În felul acesta drobul nici nu va fi foarte greu, va fi mai sănătos, va fi foarte gustos, pentru că verdeţurile sunt şi foarte aromate şi cu siguranţă se va bucura şi ficatul.

Mie îmi place să pun foarte multă brânză la pască, un fel de cheese cake să spunem. E important să folosim ingrediente proaspete, de foarte bună calitate, cred că este cel mai bun sfat pe care aş putea să îl dau. Am o reţetă pe care am luat-o de la mama mea, mi-o făcea în copilărie şi îmi plăcea foarte mult şi, de obicei, în preajma sărbătorilor, îmi place să îmi amintesc de perioada respectivă şi atunci respect reţeta aceea de la mama. Am mai îmbunătăţit-o puţin, în sensul că i-am făcut şi o glazură de ciocolată şi am ornat-o puţin diferit, dar reţeta de bază e aceeaşi. Se găseşte pe blogul meu- printesapolonic.ro - se cheamă pască în cuib de ciocolată.

Secretul constă în felul în care frământăm cozonacul. Se frământă foarte mult, foarte puternic, mie îmi este greu, recunosc, să fac operaţiunea asta, dar mă ajută soţul meu, Ştefan. Aşa că dacă o să fac cozonac anul acesta, el va fi cel care va frământa aluatul. E foarte important ca făina să fie aerată şi atunci e bine să o cernem de mai multe ori, putem chiar să o lăsăm peste noapte aşa cernută, maiaua trebuie făcută separat şi frământat foarte bine şi cu foarte multă dragoste.

1. De la ce vârstă ai început să faci experimente culinare?

Laura Cosoi: Am început când eram mică, împreună cu sora şi verişoara mea şi, evident că, încercam să experimentăm cele mai sofisticate reţete, după care avem de curăţat întreaga bucătărie.Şi aici mă refer la toruri, bezele, dulciuri în general, că erau cel mai greu de făcut.

2. Presupun ca ai avut si tu parte de rateuri în bucătărie. Cum ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit?

Laura Cosoi: Aşa înveţi, din greşeli, nu? Şi ori nu mai faci reţeta, ori, încerci alte variante. Important e să realizezi unde ai greşit şi să nu le mai faci. Nu ştiu, să-ţi dai seama dacă a fost de vină cuptorul sau nu ai pus cât trebuie, ma refer la ingrediente. Eu am ajuns acum să cunosc cât mai bine ingredientele, în aşa fel, încât, în mixul dintre ele să iasă gustul acela, desăvârşit...nici prea sărat, nici fără gust. De exemplu, sosul de peşte, sau sosul de soia. Trebuie să ştii cât e de sărat, ca să ştii dacă mai pui sare sau nu.

3. Pentru mâncarea specifică de Paşte, ce trucuri ai pentru ca friptura de miel, drobul, pasca şi cozonacul să iasă impecabile?

Laura Cosoi: Eu nu gătesc drob de Paşte. Pentru mine, Paştele este un ritual de întâlnire, nu să stăm ore întregi în bucătărie şi alte zeci de ore să le mâncăm. Drobul este delicios, dar eu doar îl gust şi nu-l gătesc. De Paşte îmi place să mănânc supele cu tăiţei, clasice. De pe masă nu lipseşte salata de morcovi cu avocado, sau salată de beof cu maioneză din avocado, pentru că are gust de ou. Nici pască nu fac.
O să fac un tort de mere sau tortul de morcovi, pentru că morcovul este preferatul iepuraşului, simbolul Paştelui.
Mielul se găteşte în vin alb, cu foi de dafin, la cuptor.
Cozonac am făcut o singură dată împreună cu mama şi este o amintire foarte dragă mie. Ca să crească l-am pus sus pe frigider şi ne uitam la el cum creşte până a dat pe dinafară. Ceea ce înseamnă că nu e bine, atunci cand creşte prea mult. Este foarte greu de făcut cozonacul. În schimb îmi place să fac aluatul, să-l trântesc, să-l arunc. Mama lui Cozmin va face cozonac, anul acesta, cu siguranţă. Nuca nu are cum să lipsească din cozonac. Multă nucă, umedă, să nu fie uscată.

Andreea Romaniuc/Ştefania Băcanu

În articolul
Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Hobby-urile pe care să le ai pentru o viață prosperă. Explicațiile date de psihologi
Beauty & Lifestyle • ieri la 23:58
Hobby-urile pe care să le ai pentru o viață prosperă. Explicațiile date de psihologi
  • Hobby-urile pe care să le ai pentru o viață prosperă
  • Mesajul transmis de psihologi
Horoscop duminică, 19 ianuarie 2025: Gemenii vor avea o surpriză plăcută
Horoscop zilnic • ieri la 23:26
Horoscop duminică, 19 ianuarie 2025: Gemenii vor avea o surpriză plăcută
  • Horoscopul zilei de duminică, 19 ianuarie 2025
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de duminică
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Ce spune Alexia Eram despre banii pe care i-a câștigat. Cât de mult le acordă importanță
Showbiz intern • ieri la 23:15
Ce spune Alexia Eram despre banii pe care i-a câștigat. Cât de mult le acordă importanță
  • Ce spune Alexia Eram despre banii pe care i-a câștigat
  • Cât de mult le acordă importanță
I-a mai dat o șansă tatălui copilului ei, după ce a anunțat că urmează să se despartă! Vedeta, declarații exclusive despre împăcare: ”Nu vreau să fiu o mamă singură”
Showbiz intern • ieri la 22:54
I-a mai dat o șansă tatălui copilului ei, după ce a anunțat că urmează să se despartă! Vedeta, declarații exclusive despre împăcare: ”Nu vreau să fiu o mamă singură”
  • I-a mai dat încă o șansă bărbatului iubit
  • Tatăl copilului s-a schimbat în ultimele săptămâni
  • Declarații despre împăcare
Deniz Brizo, accident casnic șocant! Cum s-a întâmplat incidentul și care este starea artistei
Showbiz intern • ieri la 22:54
Deniz Brizo, accident casnic șocant! Cum s-a întâmplat incidentul și care este starea artistei
  • Deniz Brizo, accident casnic șocant
  • Cum s-a întâmplat incidentul
  • Care este starea artistei
Polițistul de frontieră acuzat că a dezertat și a șofat drogat, bun de plată / Detalii exclusive
Stiri interne • ieri la 22:54
Polițistul de frontieră acuzat că a dezertat și a șofat drogat, bun de plată / Detalii exclusive
  • Comisarul de la Poliția de Frontieră care a fugit din unitate și a șofat beat și drogat a rămas cu amenda
  • Polițistul, fiu de patron de hotel, chemase Poliția Rutieră în fața instanței, pentru anularea sancțiunii
  • Dosarul penal al fiului de milionar este „în lucru”, de mai bine de jumătate de an
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O profesoară din Iaşi a bătut-o crunt pe amanta soţului, apoi a mers acasă şi s-a împăcat cu bărbatul
recomandare pe observatornews.ro
O profesoară din Iaşi a bătut-o crunt pe amanta soţului, apoi a mers acasă şi s-a împăcat cu bărbatul
Românul celebru cu o avere de peste 100 de milioane de euro care merge cu metroul! „Bă, ce sărac e ăsta!”
recomandare pe as.ro
Românul celebru cu o avere de peste 100 de milioane de euro care merge cu metroul! „Bă, ce sărac e ăsta!”
Cazul Prodanca – Reghe tras la indigo: Amanta s-a dus după fotbalist în Dubai, iar soţia e disperată
Romania TV
Cazul Prodanca – Reghe tras la indigo: Amanta s-a dus după fotbalist în Dubai, iar soţia e disperată
DOCUMENT Ministerul Muncii a semnat ordinul, se dau bani de la stat
Romania TV
DOCUMENT Ministerul Muncii a semnat ordinul, se dau bani de la stat
O casă din Los Angeles care a scăpat neatinsă de incendii a fost acum ruptă în două de o alunecare de teren
recomandare pe antena3.ro
O casă din Los Angeles care a scăpat neatinsă de incendii a fost acum ruptă în două de o alunecare de teren
Cascada Bigăr se regerenează, după ce o bucată mare de calcar s-a prăbușit în 2021. Cum arată acum obiectivul turistic
recomandare pe antena3.ro
Cascada Bigăr se regerenează, după ce o bucată mare de calcar s-a prăbușit în 2021. Cum arată acum obiectivul turistic
Jandarmeria îl acuză pe Călin Georgescu că a mințit la televizor cu privire la angajații instituției, după procesul de la ICCJ
recomandare pe antena3.ro
Jandarmeria îl acuză pe Călin Georgescu că a mințit la televizor cu privire la angajații instituției, după procesul de la ICCJ
Primele declarații ale lui Liviu Guță, când a reapărut în sfera publică, după o pauză de doi ani: ”Am plâns, am suferit!”
recomandare pe playtech.ro
Primele declarații ale lui Liviu Guță, când a reapărut în sfera publică, după o pauză de doi ani: ”Am plâns, am suferit!”
Ce secrete ascunde Mr Pink, soțul Monicăi Gabor. Puțini știu că, în trecut, a fost călugăr
recomandare pe playtech.ro
Ce secrete ascunde Mr Pink, soțul Monicăi Gabor. Puțini știu că, în trecut, a fost călugăr
Cutremur puternic în România. Unde s-a resimțit
recomandare pe redactia.ro
Cutremur puternic în România. Unde s-a resimțit
Divorț șocant în showbiz. Vedeta de la Neața cu Răzvan și Dani s-a separat de tatăl copiilor ei. A început o luptă legală acerbă
recomandare pe redactia.ro
Divorț șocant în showbiz. Vedeta de la Neața cu Răzvan și Dani s-a separat de tatăl copiilor ei. A început o luptă legală acerbă
Dramă la Bollywood! Marele actor Khan, înjunghiat în propria casă din Mumbai
recomandare pe Ciao.ro
Dramă la Bollywood! Marele actor Khan, înjunghiat în propria casă din Mumbai
Se unește cu Canada? SUA va deveni cea mai mare țară din lume depășind Rusia
recomandare pe shtiu.ro
Se unește cu Canada? SUA va deveni cea mai mare țară din lume depășind Rusia
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
Cum arată Lidia Buble în costum de baie, la 31 de ani! Și-a etalat silueta de model într-un costum minuscul – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cum arată Lidia Buble în costum de baie, la 31 de ani! Și-a etalat silueta de model într-un costum minuscul – FOTO
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Explozie a prețurilor la energie. Facturile vor crește dramatic după expirarea plafonării. Trei scenarii posibile!
recomandare pe dailybusiness.ro
Explozie a prețurilor la energie. Facturile vor crește dramatic după expirarea plafonării. Trei scenarii posibile!
Explozie a prețurilor la energie. Facturile vor crește dramatic după expirarea plafonării. Trei scenarii posibile!
recomandare pe dailybusiness.ro
Explozie a prețurilor la energie. Facturile vor crește dramatic după expirarea plafonării. Trei scenarii posibile!
Horoscop săptămânal, 20-26 ianuarie 2025. Taurii avansează în carieră. Racii sunt preocupați de investiții. Scorpionii sunt relaxați
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 20-26 ianuarie 2025. Taurii avansează în carieră. Racii sunt preocupați de investiții. Scorpionii sunt relaxați
De ce nu trebuie să se teamă de singurătate în lunile ce urmează aceste zodii. Când își vor găsi jumatatea nativii 
recomandare pe a1.ro
De ce nu trebuie să se teamă de singurătate în lunile ce urmează aceste zodii. Când își vor găsi jumatatea nativii 
Close