Homepage » Monden » Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!

Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!

Publicat pe 19.04.2014 la 14:59 Actualizat pe 19.04.2014 la 19:57

Sunt tinere, sexy şi adevărate maestre în arta culinară. Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la Antena 1, şi actriţa Laura Cosoi se dezbracă de secrete şi oferă cititorilor spynews.ro ponturi preţioase pentru prepararea bucatelor tradiţionale de Paşte.

Sunt tinere, sexy şi adevărate maestre în arta culinară. Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la Antena 1, şi actriţa Laura Cosoi se dezbracă de secrete şi oferă cititorilor spynews.ro ponturi preţioase pentru prepararea bucatelor tradiţionale de Paşte.

1. De la ce vârstă ai început să faci experimente culinare?

Anca Lungu: Am început să gătesc de foarte mică, cred că aveam în jur de 8 ani când am gătit prima oară. Principalele condiţii pentru a putea găti au fost îndeplinite la vârsta respectivă, în sensul că ştiam să citesc din cartea de bucate a mamei şi luam de acolo tot felul de reţete şi aveam şi voie să umblu la aragaz. Mama avea foarte mare încredere în mine şi atunci mi-a dat voie să fac lucrul acesta. Rămâneam acasă cu fratele meu mai mic şi pentru el pregăteam tot felul de minunăţii. Prima oară i-am făcut gătite şi au ieşit foarte bune, el a fost fericit. Aşa s-a născut pasiunea pentru gătit.

2. Presupun ca ai avut si tu parte de rateuri în bucătărie. Cum ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit?

Anca Lungu: Bineînţeles, şi acum mi se întâmplă să mai greşesc unele reţete. De obicei, la deserturi e foarte important să respecţi toate proporţiile, toate gramajele, pentru că altfel nu o să iasă cum trebuie. Mi se mai întâmplă sau să uit ceva în cuptor prea mult timp, se întâmplă oricui, nimeni nu e perfect în bucătărie! Am un stil de gătit destul de echilibrat, şi aşa spre sănătos, cât mai sănătos. Îmi plac şi lucrurile care nu sunt neapărat extrem de sănătoase, dar le consum şi le prepar mai rar.

3. Pentru mâncarea specifică de Paşte, ce trucuri ai pentru ca friptura de miel, drobul, pasca şi cozonacul să iasă impecabile?

Anca Lungu: Carnea de miel e foarte bine să fie ţinută la marinată înainte de a fi folosită pentru friptură. O aromez cu tot felul de ierburi proaspete. Folosesc rozmarin, usturoi, ulei de măsline, pun sare şi piper şi o las să stea la frigider cu amestecul acesta de la o zi până la două-trei zile, depinde cât de repede ne pregătim pentru masa de Paşte. Şi dacă pregătim marinata asta cu o seară înainte este suficient. Un alt secret este să nu punem niciodată carnea - indiferent că este de miel, vită sau porc - pe grătar sau în cuptor direct din frigider, pentru că atunci va suferi un şoc termic şi cu siguranţă nu va avea textura pe care ne-o dorim.

La drob pun multe verdeţuri, adică proporţia de verdeţuri este mai mare decât proporţia de carne. În felul acesta drobul nici nu va fi foarte greu, va fi mai sănătos, va fi foarte gustos, pentru că verdeţurile sunt şi foarte aromate şi cu siguranţă se va bucura şi ficatul.

Mie îmi place să pun foarte multă brânză la pască, un fel de cheese cake să spunem. E important să folosim ingrediente proaspete, de foarte bună calitate, cred că este cel mai bun sfat pe care aş putea să îl dau. Am o reţetă pe care am luat-o de la mama mea, mi-o făcea în copilărie şi îmi plăcea foarte mult şi, de obicei, în preajma sărbătorilor, îmi place să îmi amintesc de perioada respectivă şi atunci respect reţeta aceea de la mama. Am mai îmbunătăţit-o puţin, în sensul că i-am făcut şi o glazură de ciocolată şi am ornat-o puţin diferit, dar reţeta de bază e aceeaşi. Se găseşte pe blogul meu- printesapolonic.ro - se cheamă pască în cuib de ciocolată.

Secretul constă în felul în care frământăm cozonacul. Se frământă foarte mult, foarte puternic, mie îmi este greu, recunosc, să fac operaţiunea asta, dar mă ajută soţul meu, Ştefan. Aşa că dacă o să fac cozonac anul acesta, el va fi cel care va frământa aluatul. E foarte important ca făina să fie aerată şi atunci e bine să o cernem de mai multe ori, putem chiar să o lăsăm peste noapte aşa cernută, maiaua trebuie făcută separat şi frământat foarte bine şi cu foarte multă dragoste.

1. De la ce vârstă ai început să faci experimente culinare?

Laura Cosoi: Am început când eram mică, împreună cu sora şi verişoara mea şi, evident că, încercam să experimentăm cele mai sofisticate reţete, după care avem de curăţat întreaga bucătărie.Şi aici mă refer la toruri, bezele, dulciuri în general, că erau cel mai greu de făcut.

2. Presupun ca ai avut si tu parte de rateuri în bucătărie. Cum ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit?

Laura Cosoi: Aşa înveţi, din greşeli, nu? Şi ori nu mai faci reţeta, ori, încerci alte variante. Important e să realizezi unde ai greşit şi să nu le mai faci. Nu ştiu, să-ţi dai seama dacă a fost de vină cuptorul sau nu ai pus cât trebuie, ma refer la ingrediente. Eu am ajuns acum să cunosc cât mai bine ingredientele, în aşa fel, încât, în mixul dintre ele să iasă gustul acela, desăvârşit...nici prea sărat, nici fără gust. De exemplu, sosul de peşte, sau sosul de soia. Trebuie să ştii cât e de sărat, ca să ştii dacă mai pui sare sau nu.

3. Pentru mâncarea specifică de Paşte, ce trucuri ai pentru ca friptura de miel, drobul, pasca şi cozonacul să iasă impecabile?

Laura Cosoi: Eu nu gătesc drob de Paşte. Pentru mine, Paştele este un ritual de întâlnire, nu să stăm ore întregi în bucătărie şi alte zeci de ore să le mâncăm. Drobul este delicios, dar eu doar îl gust şi nu-l gătesc. De Paşte îmi place să mănânc supele cu tăiţei, clasice. De pe masă nu lipseşte salata de morcovi cu avocado, sau salată de beof cu maioneză din avocado, pentru că are gust de ou. Nici pască nu fac.
O să fac un tort de mere sau tortul de morcovi, pentru că morcovul este preferatul iepuraşului, simbolul Paştelui.
Mielul se găteşte în vin alb, cu foi de dafin, la cuptor.
Cozonac am făcut o singură dată împreună cu mama şi este o amintire foarte dragă mie. Ca să crească l-am pus sus pe frigider şi ne uitam la el cum creşte până a dat pe dinafară. Ceea ce înseamnă că nu e bine, atunci cand creşte prea mult. Este foarte greu de făcut cozonacul. În schimb îmi place să fac aluatul, să-l trântesc, să-l arunc. Mama lui Cozmin va face cozonac, anul acesta, cu siguranţă. Nuca nu are cum să lipsească din cozonac. Multă nucă, umedă, să nu fie uscată.

Andreea Romaniuc/Ştefania Băcanu

În articolul
Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cum a construit Anastasia Soare un imperiu de 1 miliard de dolari! Românca, intervievată de Oprah Winfrey: ”Plângeam în fiecare zi”
Showbiz intern • la 13:10
Cum a construit Anastasia Soare un imperiu de 1 miliard de dolari! Românca, intervievată de Oprah Winfrey: ”Plângeam în fiecare zi”
  • Anastasia Soare conduce un brand puternic care valoreaza peste 1 miliard de dolari
  • Românca a impresionat-o chiar și pe Oprah Winfrey
Ayana, fiica Ioanei Grama, și-a primit în avans cadoul de ziua ei din partea tatălui său. Ce i-a dăruit Alex Tăgurean micuței
Showbiz intern • la 13:03
Ayana, fiica Ioanei Grama, și-a primit în avans cadoul de ziua ei din partea tatălui său. Ce i-a dăruit Alex Tăgurean micuței
  • Ce cadou a primit fiica Ioanei Grama de la tatăl ei
  • Ziua Ayanei va fi săptămână viitoare
Anca Lungu, schimbare de look! Cum arată acum fosta prezentatoare TV: "Noua mea coafură"
Showbiz intern • la 12:32
Anca Lungu, schimbare de look! Cum arată acum fosta prezentatoare TV: "Noua mea coafură"
  • Transformare spectaculoasă
  • Anca Lungu a renunțat la părul lung
  • Cum arată acum fosta prezentatoare TV
Caz cutremurător în Bacău! Bebeluș mort, găsit pe câmp. Trupul neînsuflețit al micuțului era învelit în haine
Stiri interne • la 12:25
Caz cutremurător în Bacău! Bebeluș mort, găsit pe câmp. Trupul neînsuflețit al micuțului era învelit în haine
  • Bebeluș mort, găsit abandonat pe un câmp
  • Trupul neînsuflețit a fost pus în mai multe pungi
Grațian Pian, distrus de durere, la priveghiul mamei sale. Tzanca Uraganu și Miraj Tzunami, prezenți
Showbiz intern • la 12:06
Grațian Pian, distrus de durere, la priveghiul mamei sale. Tzanca Uraganu și Miraj Tzunami, prezenți
  • Lacrimi și durere la priveghiul mamei fraților Pian
  • Trupul neînsuflețit al femeii a ajuns acasă
Ei sunt Bianka și Tony, tinerii găsiți morți într-o mașină din Bacău! Ambii au fost împușcați. Ce au găsit polițiștii lângă autoturism
Stiri interne • la 11:56
Ei sunt Bianka și Tony, tinerii găsiți morți într-o mașină din Bacău! Ambii au fost împușcați. Ce au găsit polițiștii lângă autoturism
  • Bianka și Tony au fost găsiți morți în mașină
  • Polițiștii iau în calcul o posibilă crimă, urmată de sinucidere
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Cum a inventat un bărbat o unitate SRI falsă și a convins civili să devină "agenți secreți"
recomandare pe observatornews.ro
Cum a inventat un bărbat o unitate SRI falsă și a convins civili să devină "agenți secreți"
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
recomandare pe as.ro
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Cine este angajatul la stat din România, fost electrician, care are un salariu DUBLU faţă de Nicușor Dan: Poate președintele nu e plătit suficient
Romania TV
Cine este angajatul la stat din România, fost electrician, care are un salariu DUBLU faţă de Nicușor Dan: Poate președintele nu e plătit suficient
Ozana Barabancea nervoasă, după ce fanii i-au spus că seamănă cu o păpușă de ceară, că își editează pozele: Dacă m-ați vedea în realitate, ați înghiți în sec, amărâtelor, coțohârlelor!
Romania TV
Ozana Barabancea nervoasă, după ce fanii i-au spus că seamănă cu o păpușă de ceară, că își editează pozele: Dacă m-ați vedea în realitate, ați înghiți în sec, amărâtelor, coțohârlelor!
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
De ce trebuie să schimbi mai devreme anvelopele de iarnă: noile compoziţii modifică regulile siguranţei
recomandare pe playtech.ro
De ce trebuie să schimbi mai devreme anvelopele de iarnă: noile compoziţii modifică regulile siguranţei
Cât a încasat Ioana Ginghină pe proiectele cu Primăria și ce relație are cu primarul George Tuță. Declarațiile EXCLUSIVE ale actriței
recomandare pe playtech.ro
Cât a încasat Ioana Ginghină pe proiectele cu Primăria și ce relație are cu primarul George Tuță. Declarațiile EXCLUSIVE ale actriței
Durere fără margini în familia fraților Pian. Ce s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de moartea mamei lor
recomandare pe redactia.ro
Durere fără margini în familia fraților Pian. Ce s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de moartea mamei lor
Trei ceasuri rele pentru o zodie marți. Va suferi teribil
recomandare pe redactia.ro
Trei ceasuri rele pentru o zodie marți. Va suferi teribil
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
Ce se întâmplă în Dubai nu rămâne doar în Dubai! Imaginile cu Aryna Sabalenka și Paula Badosa în costum de baie au încins imaginația fanilor
recomandare pe ProSport.ro
Ce se întâmplă în Dubai nu rămâne doar în Dubai! Imaginile cu Aryna Sabalenka și Paula Badosa în costum de baie au încins imaginația fanilor
Alina Pușcău, secretul siluetei de invidiat, la 43 de ani! Face asta de patru ori! – GALERIE FOTO
recomandare pe bzi.ro
Alina Pușcău, secretul siluetei de invidiat, la 43 de ani! Face asta de patru ori! – GALERIE FOTO
Aroganță de milionar din partea Irinei Columbeanu! S-a afișat cu o geantă care costă cât o garsonieră! – GALERIE FOTO
recomandare pe bzi.ro
Aroganță de milionar din partea Irinei Columbeanu! S-a afișat cu o geantă care costă cât o garsonieră! – GALERIE FOTO
Vlăduța Lupău a făcut anunțul despre al treilea copil: „O să vă și arăt, ca să fie așa pe dovedite”
recomandare pe dailybusiness.ro
Vlăduța Lupău a făcut anunțul despre al treilea copil: „O să vă și arăt, ca să fie așa pe dovedite”
Sébastien Lecornu, premierul Franței, suspendă reforma pensiilor pentru a evita prăbușirea guvernului
recomandare pe dailybusiness.ro
Sébastien Lecornu, premierul Franței, suspendă reforma pensiilor pentru a evita prăbușirea guvernului
Cea mai potrivită carieră, în funcție de luna nașterii
recomandare pe Jurnalul.ro
Cea mai potrivită carieră, în funcție de luna nașterii
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
recomandare pe a1.ro
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Close