Un preparat aromat ce se gătește foarte ușor. Varză de Bruxelles cu bacon la cuptor, un prânz delicios ce se obține în mai puțin de 30 de minute.
- Încearcă și: O masă delicioasă! Paste Bolognese
INGREDIENTE:
- Trei felii de bacon;
- Un kilogram de varză de Bruxelles;
- ½ ceapă galbenă, tăiată mărunt;
- ¾ linguriță de sare;
- O lingură de unt;
- Două linguri de făină;
- 1 ½ căni de lapte;
- O lingură de cimbru proaspăt;
- ¼ linguriță de piper;
- ½ ceașcă de brânză Cheddar, mărunțită;
- ¼ cană de pesmet ;
- Ulei de măsline;
- Încearcă și: Salată cu roșii cherry, bacon și porumb
- Încearcă și: Muşchi de porc cu legume la grătar
Mod de preparare:
Se preîcălzește cuptorul la o tempreratură de 200 de grade, apoi se tapetează cu ulei de măsline o tavă de copt ceramică. Într-o tigaie, la foc mediu se gătește baconul timp de aproximativ 10 minute . După ce baconul s-a rumenit pe ambele părți se scoate pe o farfurie acoperită cu un prosop de hărtie și se lasă deoparte. În aceeași tigaie, se topește untul la foc medi, apoi se adaugă varza de Bruxelles, tăită pe jumătate, ceapa și sarea. Se gătesc aproximativ 10-12 minute, apoi se adaugă ½ cană de apă și se lasă la fiert până ce aceasta se evaporă. După ce legumele au fiert se transferă în vasul ceramic.
Încearcă și: Supă de pui cu orez şi legume
Într-o tigaie medie, se topeste o lingură de unt, se presară făina și se amestecă timp de un minut, apoi se adaugă, treptat, laptele și se gătește timp de 2-4 minute până ce sosul capătă consistența dorită. Se îndepărtează tigaia de pe foc, se adaugă cimbrul, sarea, piperul și brânza, se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect, apoi se adaugă sosul peste varza de Bruxelles. Deasupra se adaugă pesmetul și baconul, se asezonează cu ulei de măsline și se introduce în cuptor. Se să se coacă timp de aproximativ 10-15 minute până ce varza se rumeneşte. Se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.