11 morţi în Afganistan, după prăbuşirea unui avion militar

Unsprezece persoane, inclusiv şase militari americani, au murit vineri dimineaţa, după ce un avion american militar de transport, de tip C-130, s-a prăbuşit în Afganistan, relatează AP în pagina electronică, citată de Mediafax.

Avionul s-a prăbuşit pe aerodromul de la Jalalabad, în estul Afganistanului, la miezul nopţii de joi spre vineri. Un purtător de cuvânt al celei de-a 455-a Escadre expediţionare de la aerodromul din Bagram a declarat că şase militari, inclusiv membrii echipajului avionului, au murit, dar şi cinci pasageri civili.

Celelalte cinci victime sunt contractori civili ai forţei internaţionale conduse de către americani, potrivit Reuters. Armata americană a anunţat o anchetă cu privire la cauzele prăbuşirii. Un oficial american a declarat sub protecţia anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească despre incident, că nu există indicii cu privire la tiruri inamice.

În 2011, talibanii au doborât un elicopet militar american de tip Chinook, omorând cele 38 de persoane de la bord.

Aproximativ 1.000 de membri ai forţelor coaliţiei se află în estul Afganistanului, inclusiv din Statele Unite şi Polonia, dar şi aproximativ 4.000 de militari afgani, potrivit NATO. În prezent, în Afganistan se află aproximativ 9.800 de militari americani. Numărul acestora urmează să scadă uşor până la sfârşitul anului.

Prăbuşirea a avut loc la doar câteva ore după ce trupele afgane au cucerit, joi, centrul oraşului Kunduz (nord), în urma unor confruntări aprige cu militanţi talibani, la trei zile după ce au pierdut capitala provincială. Talibanii luptă să revină la putere din 2001, când au fost înlăturaţi de o coaliţie condusă de americani.

Sursă foto hepta

Citeşte şi

TRAGEDIE AVIATICĂ! Un avion de evacuare medicală s-a prăbușit în largul Senegalului: Șapte dispăruți

S-a prăbuşit un avion al armatei! Patru militari au murit


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro