3 instrumente muzicale destinate începătorilor
Publicat pe 20.02.2019 la 15:02 Actualizat pe 20.02.2019 la 15:02
Toată lumea iubește muzica și are modalități diferite de a se bucura de ea. Fie că doar o ascultă, o cântă, ori dansează pe ritmurile sale, aceasta reușește să ne bucure viața.
Toată lumea iubește muzica și are modalități diferite de a se bucura de ea. Fie că doar o ascultă, o cântă, ori dansează pe ritmurile sale, aceasta reușește să ne bucure viața.
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost pasionați de muzică. Prin intermediul ei, aceștia și-au exprimat și încă își exprimă bucuria, ori tristețea, de exemplu. Mai precis, muzica este o parte importantă din viața noastră, iar fără ea existența noastră ar fi lipsită de farmec. Pe lângă faptul că ne creează o stare aparte, aceasta mai este considerată a fi un medicament pentru minte și suflet.
Conform mai multor studii, ascultarea muzicii reduce depresia, anxietatea, cât și tensiunea arterială. În plus, tot ea, îmbunătățește starea de spirit, dar și calitatea somnului. Așadar, există nenumărate motive pentru care este bine să cânți și să asculți muzică.
De asemenea, datorită faptului că ea este benefică vieții, reușind să trezească în noi un amalgam de sentimente, tot mai mulți vor să învețe să cânte la un instrument muzical. Deși multora le pare greu să facă acest lucru, în realitate lucrurile nu sunt atât de dificile.
Dacă faci parte din categoria celor care iubesc muzica și vor să o și cânte, nu doar să o asculte, iată mai jos trei instrumente muzicale destinate începătorilor.
Chitara
Indiferent dacă este vorba de un adult, ori de un copil, chitara este unul dintre acele instrumente recomandate novicilor. Așadar, nu ar trebui să o eviți.
Să înveți să cânți la chitară te ajută să îți consolidezi încrederea de sine și să îți dezvolți abilitățile de relaționare cu ceilalți. La fel ca și în cazul celorlalte instrumente muzicale, cântatul la chitară îmbunătățește abilitățile motorii la copii, crește capacitatea de concentrare, fiind benefic și pentru memorie.
În cazul în care dorești să îți achiziționezi o chitară, ideal este să o cumperi dintr-un magazin specializat, ori de pe un site dedicat muzicienilor. Prețul său poate fi destul de ridicat, pornind de la 200 de lei și ajungând la câteva mii de euro. Dacă nu ai resursele financiare necesare pentru a cumpăra o chitară, un credit IFN îți poate fi de folos. Ai nevoie de un minim de acte și primești până la 2.000 lei fără garanții, giranți sau adeverință de venit. În plus, nu este nevoie să te deplasezi nicăieri, pentru a solicita un credit, întrucât poți aplica online pentru el.
Condițiile pentru accesarea unui credit nu sunt stricte deloc. Trebuie să ai minimum 20 de ani, un venit stabil de peste 700 de lei și să deții un card bancar. Vezi aici unde trebuie să aplici pentru un credit IFN.
Pian
Să cânți la pian poate părea destul de complicat, mai ales că trebuie să înveți să îți coordonezi ambele mâini. Însă, adevărul este că în foarte puțin timp deprinzi această abilitate.
Pianul este mult mai ușor de înțeles, comparativ cu alte instrumente. Cântatul la pian este o activitate benefică atât pentru minte, cât și pentru trup și ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare, coordonare și dexteritate.
Mai mult decât atât, s-a dovedit că acesta este o sursă excelentă de ameliorare a stresului și ajută la creșterea stimei de sine.
Orga electronică
Chiar dacă pianul a fascinat dintotdeauna, este posibil ca acesta să fie puțin rigid, ori poate prea scump pentru un începător. Așadar, o alternativă a acestuia este orga electronică. Toți cei care aleg acest instrument muzical dezvoltă o postură frumoasă și deprind abilități de coordonare și îndemânare. În plus, este extrem de relaxant cântatul la orgă, fiind benefic celor care au probleme de anxietate.
La fel ca și în cazul celorlalte instrumente, recomandat este să îți achiziționezi orga dintr-un magazin specializat, pentru a te asigura că ai luat un produs original.
Dacă îți dorești să studiezi un instrument muzical, însă îți este teamă că rezultatele nu vor fi pe măsura așteptărilor, ideal este să nu te impacientezi. Până nu încerci, nu ai de unde să știi cum o să fie.
Esențial este să alegi un instrument recomandat începătorilor și să nu renunți. Nimic nu se întâmplă peste noapte, așa că nu te aștepta să cânți o melodie, încă din prima zi. Nu contează dacă ești adult, ori copil, muzica este benefică pentru toți. Ea ne relaxează, ne bucură sufletul și mintea, așa că ai nenumărate motive pentru a învăța să cânți la chitară, ori pian, de exemplu. Depinde doar de tine ce îți alegi. Restul este doar multă perseverență.