5 motive pentru care NU reuşesti să slăbeşti deloc!
Publicat pe 10.06.2014 la 18:59 Actualizat pe 10.06.2014 la 19:10
Dacă dieta şi sportul nu te-au ajutat până acum să slăbesti, este posibil să suferi o dereglare hormonală, să dai semne că ai imbătrănit sau te influentează alti factori genetici. Dar hai să ii descoperim împreună!
Dacă dieta şi sportul nu te-au ajutat până acum să slăbesti este posibil să suferi o dereglare hormonală, să dai semne că ai imbătrănit sau te influentează alti factori genetici. Dar hai să ii descoperim împreună!
1. Nu slăbeşti din cauza vârstei
Cu cât trec anii mai mult, cu atat ti se modifica metabolismul. Atat femeile cat si barbatii sufera de o incetinire a metabolismului, care se vede clar pe talia fiecaruia dintre noi.
2. Nu slăbeşti din cauză că faci antrenamentul gresit
O alergare zilnica e exact ce ii trebuie inimii tale, dar numai antrenamentele cardio nu sunt suficiente pentru subtierea taliei. Poate nu slabesti din cauza ca faci antrenamentul gresit. Ai nevoie de o combinatie intre cardio si intervale, doar asa vei arde grasimile de care nu poti sa scapi.
3. Nu slăbeşti din cauza ca mananci prea multa mâncare procesată
Tot ce inseamna paine alba, biscuiti, chipsuri si bauturi carbogazoase ne umfla corpul. In concluzie, nu vei avea niciodata sansa de a slabi. Incearca sa mananci multe fructe si legume si chiar si cereale integrale. Toate sunt pline de antioxidanti cu proprietati anti-inflamatorii.
4. Nu slăbeşti din cauză că nu mânânci grasimile de care ai nevoie
Corpul nu reactioneaza la toate grasimile in acelasi fel. Grasimile monosaturate, spre exemplu, si cele Omega-3 au efecte antiinflamatoare asupra corpului. Daca sunt mancate in cantitati ideale, grasimile enumerate mai sus vor aduce beneficii organismului. Atentie sa nu mancati prea multe – veti creste numarul caloriilor si va veti ingrasa din nou.
5. Nu slăbeşti din cauza stresului
Dead-line-uri peste dead-line-uri, facturi si tot felul de lucruri pe care trebuie sa le rezolvi – toate se contorizeaza intr-un stress cat casa de mare care te faci sa mananci pe fond nervos si sa acumulezi kilograme. Cand stresul este la cote mari creste productia de cortizon, care are influenta asupra apetitului.
M.B.
Foto: Hepta
Citeşte şi: