7 greşeli pe care oamenii le fac în orice dietă. Aceste erori alimentare cauzează dureri de cap şi migrene
Publicat pe 03.04.2018 la 12:58 Actualizat pe 03.04.2018 la 13:27
Deşi cauza exactă a migrenei este încă necunoscută, experţii sunt de părere că durerile de cap severe pot fi provocate de o serie de alimente.
Deşi cauza exactă a migrenei este încă necunoscută, experţii sunt de părere că durerile de cap severe pot fi provocate de o serie de alimente.
Potrivit studiilor, aproximativ 10% dintre oameni suferă de migrene care sunt declanşate de diete. Iată care sunt principalele 7 greşeli, conform Bright Side.
1. Băuturile alcoolice. Oamenii ştiu că vinul roşu poate provoca migrene, însă studiile arată că berea, vinul spumant şi unele băuturi spirtoase vă pot face enorm de mult rău.
2. Cafelele. Consumul excesiv de cafea contribuie la apariţia durerilor de cap. De aceea, indicat este să limitaţi consumul de cafea la 2-3 căni pe zi.
3. Mâncarea tip fast-food. Cipsurile conţin anumiţi îndulcitori artificiali care se găsesc şi în băuturile răcoritoare şi chiar şi în vitaminele pentru copii.
4. Glutenul. Glutenul este o proteină găsită în grâu, secară şi orez. Aceste boabe, precum şi produsele obţinute din acestea, pot provoca migrene persoanelor cu intoleranţă la gluten.
5. Produsele reci. Dacă sunteţi obişnuit să consumaţi rapid îngheţată sau să beţi băuturi reci, puteţi obţine o durere de cap care durează între 25-60 de secunde. În cel mai rău caz, durerea de cap ajunge la maxim 2 min.
6. Fructele acide. Nivelul ridicat de aciditate poate afecta pH-ul sanguin şi poate creşte riscul apariţiei migrenelor. Unele studii au demonstrat că fructele citrice sunt declanşatorul migrenei.
7. Brânza. Brânza este bogată în tiramină, iar aceasta din urmă se formează în urma unor alimente afumate sau fermentate. Rolul asupra sănătăţii, pe termen lung, este devastator.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.G.