8 feluri de mâncare perfecte pentru sezonul de iarnă. Merită să le încerci!
Publicat pe 20.11.2016 la 23:43 Actualizat pe 20.11.2016 la 23:50
Sezonul rece bate la uşă şi pentru a ne încălzi trebuie să consumăm alimente calde care să compenseze temperaturile scăzute de afară. În această perioadă ne putem face de cap şi putem găti alimente care să ne încânte simţurile.
Sezonul rece bate la uşă şi pentru a ne încălzi trebuie să consumăm alimente calde care să compenseze temperaturile scăzute de afară. În această perioadă ne putem face de cap şi putem găti alimente care să ne încânte simţurile.
Există 8 feluri de mâncare perfecte pentru zilele reci şi mohorâte de iarnă, care nu doar că sunt delicioase, dar ne vor face să ne simţim mult mai fericiţi, potrivit DailyMail.
1. Friptura de gâscă
Ştim că puiul este vedeta din farfuriile oamenilor pe tot parcursul anului. În sezonul rece este timpul să acordăm atenţie unei alte înaripate, mai exact preparatelor din carne de gâscă. În timp ce este gătită, carnea de gâscă elimină foarte multă grăsime, perfectă pentru a găti o prţie zdravănă de cartofi. Acest preparat este perfect pentru prânzul de duminică sau pentru ziua de Crăciun.
2. Tocană de vită
Este un preparat perfect pentru serile de iarnă. O tocană de vită cu garnitură de cartofi gătiţi în unt reprezină alegerea perfectă după ce ai stat în frig toată ziua. Pentru a da un plus de gust adaugă ceapă sote, morcovi, ţelină, ciuperci, rozmarin şi un pahar de vin roșu, apoi lasă carnea de vită să se rumenească la foc mic, timp de câteva ore. Când e gata, carnea se va topi în gură la fel cum se topeşte îngheţata într-o zi toridă de vară.
3. Macaroane cu brânză şi homar
Macaroanele cu brânză sunt un fel de mâncare care inevitabil îţi aminteşte de iarnă. Foarte gustoase, macaroanele aproape că se topesc în gură, iar dacă mai adaugi şi homar, preparatul se va transforma într-un adevărat festin.
4. Cartofi gratinaţi
Cartofi, unt, smântână şi usturoi, cam aşa s-ar traduce această reţetă. Este delicioasă şi merită să o găteşti măcar o dată în această iarnă.
5. Plăcintă cremoasă cu peşte
E bine ca în sezonul rece să consumăm foarte mult peşte pentru ca organismul nostru să îşi ia din acest aliment rezervele de Omega 3, de care are atât de mare nevoie. O astfel de păcintă reprezină o modalitate aparte de a găti peştele şi sigur vă veţi îndrăgosti de aceast preparat.
6. Plăcintă cu pui şi ciuperci
Acest tip de plăcintă este foarte popular în Marea Britanie. Este pufoasă, săţioasă şi teribil de gustoasă. Merită să o încerci!
7. Plăcinta Shepherd
Acest tip de plăcintă este atât de gustoasă încât ai putea să o mănânci dimineaţa, la prânz, seara şi nu doar în sezonul rece, ci în tot timpul anului. Este o plăcintă care are o umplutură pe bază de unt şi poate fi umplută şi cu diferite tipuri de carne, spre exemplu cu carne de miel.
8. Supă de ceapă
Supa de ceapă este o reţetă care provine din bucătăria franceză. Dacă eşti vegetarian, acest preparat cu siguranţă te va încânta. Asigură-te că adaugi o mulțime de cimbru, un strop de oțet și un praf de făină pentru a o îngroşa puţin.
B.H.