9 tipuri de peşti care trebuie evitaţi în alimentaţie. Iată motivele pentru care ar trebui să fii îngrijorat
Publicat pe 18.08.2017 la 10:25 Actualizat pe 18.08.2017 la 10:27
Cu toţii ştim că alimentaţia trebuie să fie cât mai sănătoasă, pentru a putea trăi mai mult. Dar ce se întâmplă când adorăm să mâncăm peşte şi fructe de mare, însă specialiştii ne oferă argumente solide pentru a nu le consuma?
Cu toţii ştim că alimentaţia trebuie să fie cât mai sănătoasă, pentru a putea trăi mai mult. Dar ce se întâmplă când adorăm să mâncăm peşte şi fructe de mare, însă specialiştii ne oferă argumente solide pentru a nu le consuma?
1. Somnul importat. Nu este recomandat către consum. Creşterea accelerată a somnului este făcută, de cele mai multe ori, cu ajutorul hormonilor. Acest lucru se practică în special în ţările asiatice, de acolo fiind importate cantităţi considerabile de somn.
2. Macrou. Macroul conține mercur, care nu este eliminat din acesta, fiind acumulat în corpul uman, cauzând diverse boli. Macroul Atlantic este cel mai puțin periculos din această privință și îl puteți mânca în siguranţă.
3. Tonul. Conţine o cantitate foarte mare de mercur, mai ales când vine vorba despre tonul negru şi tonul roşu. Toți peștii provin din ferme unde sunt hrăniţi şi crescuţi cu antibiotice și hormoni.
4. Tilapia. Nu există mulți acizi grași sănătoși în acest peşte, dar concentrațiile de grăsimi sunt dăunătoare pentru corp. Consumul excesiv al acestui tip de peşte conduce la o creștere a nivelului de colesterol și face organismul mai sensibil la alergeni.
5. Anghila. Anghilele au o mulțime de grăsimi și absorb foarte ușor reziduurile industriale și agricole în apă. Speciile americane au cel mai înalt nivel de intoxicare. Anghilele europene sunt, de asemenea, cunoscute pentru contaminarea cu cantități mari de mercur.
6. Pangasius. Majoritatea pangasiilor pe care le vedem în magazinele noastre sunt aduse din Vietnam, și anume din râul Mekong, care este considerat unul dintre cele mai contaminate corpuri de apă din lume. În plus, filetul pangasius conține un nivel ridicat de nitrofurazonă și polifosfați (carcinogeni).
7. Tilefish (în trad. peştele-ciupercă). Acest pește este liderul în contaminarea cu mercur și încalcă normele alimentaţiei, crescând riscul otrăvirii alimentare.
8. Bibanul. În afara faptului că are o cantitate mare de mercur, atunci când este servit ca fileu, în loc să primiţi biban, riscaţi să primiţi alte tipuri de peşti mult mai ieftini.
9. Peştele-dolar. Conține gempilotoxină - o substanță cerată care nu este metabolizată deloc. Poate provoca indigestie. Pentru a reduce nivelurile de gempilotoxină, peștele trebuie să fie prăjit sau făcut la grătar.
Sursă: BrightSide
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.
A.V.