A fost cutremur! Tu l-ai simţit?

foto: arhiva

Un nou seism a avut loc, duminică seara, în România. Tu l-ai simţit?

Un cutremur cu magnitudinea de 3 a avut loc, duminică seara, în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 92 de km şi s-a produs la ora 18:46.

Ce să faci în caz de cutremur

Seismele vin, insă puțini oameni știu ce este de făcut atunci când pământul se cutremură. Raed Arafat a explicat care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm în cazul unui cutremur.

"În zonele care sunt supuse riscului seismic, mobilierul şi echipamentele trebuie fixate. Întotdeaua am ridicat acestă problemă. Un spital nu este neapărat să fie funcţional după un cutremur dacă doar ai consolidat clădirea. Dacă echipamentele din spital nu sunt fixate şi protejate, acest spital devine nefuncţional după cutremur numai prin faptul că echipamentele din el se distrug. Clădirea poate să rămână, dar să fie nefuncţională, pentru că totul se distruge în timpul cutremurului", a precizat dr. Raed Arafat, conform mediafax.ro.

De asemenea, secretarul de stat din MAI mărturisit că în alte state, copiii sunt învățați de mici ce trebuie să facă în caz de cutremur, iar acest lucru ar trebui implementat și la noi în țară.

"Cu ocazia unei vizite pe care am făcut-o în Japonia, anul trecut, primul lucru pe care l-am putut observa a fost cum se poate crea o cultură şi cultul securităţii la o populaţie, de la copiii de câţiva ani la toţi adulţii. Cum se pregătesc continuu să facă faţă calamităţilor şi dezastrelor într-o ţară expusă continuu la dezastre. Copiii sunt învăţaţi cum să folosescă defibrilatorul", a adăugat Arafat.

A.B.

Foto: Hepta

PUBLICITATE

Citește și:

Şi-a avertizat mama că urmează un cutremur! Cum încearcă tânăra cântăreaţă arsă de vie să comunice cu familia ei, dincolo de moarte!

URMĂRILE dezastruoase ale CUTREMURULUI care a zguduit România: şosele crăpate, mobilă distrusă, reţele de curent picate şi magazine devastate


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro