Aceasta este cea mai buna dietă din lume! Ai încercat-o?

Toate studiile efectuate până acum par să sugereze că dieta mediteraneană merită acest titlu, iar acum o nouă cercetare aduce noi dovezi despre avantajele ei.

De-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că dieta mediteraneană este cea mai bună dietă pentru slăbit, că reduce riscul de a suferi de probleme la inimă şi că are un efect extraordinar asupra creierului, relateayă perfecte.ro. De asemenea, această dietă este secretul celor mai longevivi americani. Din acest motiv, mai multe ţări au propus introducerea dietei mediteraneene pe lista patrimoniului mondial intocmită de UNESCO. Acum, un nou studiu efectuat în Statele Unite relevă un nou beneficiu al dietei mediteraneene: persoanele care respectă această dietă, mâncând peţte, pui, ulei de masline, dar puţine lactate grase şi carne, prezintă un risc mai mic de a suferi de probleme de memorie la vârste înaintate.

"Dieta este o activitate importantă pe care o putem modifica şi care poate ajuta la protejarea funcţionării cognitive la vârste înaintate", a explicat Georgios Tsivgoulis, doctor la Universitatea Alabama si la Universitatea din Atena. "Cu toate acestea, ea este doar una din activitatile importante care joaca un rol in functionarea mentala in ultima parte a vietii. Activitatea fizica, evitarea obezitatii, evitarea fumatului si evitarea medicamentelor anti-diabet si anti-hipertensiune sunt de asemenea importante", a mai spus specialistul. Studiul a fost finantat de National Institute of Neurological Disorders and Stroke din SUA si de US Department of Health and Human Services, scrie descopera.ro


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro