A început războiul pentru moştenirea Mitzurei Arghezi! Nepoata poetului: "Totul se va tranşa în justiţie"

Moartea Mitzurei Arghezi i-a agitat pe membrii familiei care luptă acum pentru moştenire. Principalii combatanţi în acest război sunt Doina Teodorescu Arghezi şi Traian Radu.

Traian Radu a fost alături de Mitzura până în ultima clipă. Bărbatul a moştenit atât a drepturile de autor asupra operei lui Tudor Arghezi, cât şi a bunurile fiicei marelui poet. Cu toate acestea, fiica lui Baruţu Arghezi, Doina Teodorescu Arghezi, îşi cere drepturile cu privire la moştenire.

Maria Cârneci nu este bunica nepoatei ei! Ce dezvăluire emoţionantă a făcut artista şi ce moştenire îi lasă fetiţei

Traian Radu consideră că nu are niciun drept, făcând-o bastardă. „Doina Teodorescu este copilul ilegitim al lui Baruţu Arghezi. El toată viaţa, în toate scrisorile, a negat această paternitate. Mitzura nici n-a vrut să ştie de ea. Era un copil din afara căsătoriei. Mitzura mi-a spus: «Uite, Traian, tu la urmă le dai la Academie, le dai cui vrei tu, ca să nu ajungă această individă (Doina Teodorescu Arghezi – n.r.) să hotărască cine să apară şi cum să apară. Păi, dacă ăsteia o să-i dea cineva 10 lei, e în stare să vândă cum a vândut Dorli Blaga drepturile de autor ale tatălui ei!». De-aia mi-a lăsat mie drepturile de autor, ca să nu ajungă la individa asta. În 2011 este ultimul testament, unde spune că-mi lasă şi drepturile de autor ca să nu poată individa asta să le dea cine ştie unde. Că atât aşteaptă hienele de edituri. Eu sunt singurul moştenitor, iar dacă vreau să las drepturile unei pisici, le las unei pisici”, a declarat, pentru „ring”, Traian Radu.

Doina Teodorescu Arghezi l-a ameninţat pe Traian Radu că-l va da în judecată: „Nu am exclus posibilitatea de a-l da în judecată pe Traian Radu. Nu este vorba numai despre drepturile de autor, ci de tot ceea ce implică moştenirea. După o viaţă de om, fiecare a strâns câte ceva. În situaţia asta, numărul şi valoarea lucrurilor rămase după Mitzura sunt mai mari, inclusiv casa unde a locuit până a fost internată. Eu sunt jurist, deci ştiu ce vorbesc şi cunosc foarte bine valoarea cuvântului scris şi vorbit. Aşa că totul se va tranşa în justiţie şi se vor prezenta acte. Ca să tranşăm problema, să nu mai avem discuţii pe viitor, mai ales având în vedere că dl Traian Radu este la o vârstă destul de înaintată, odată şi-odată trebuie ruptă pisica-n două. Vor fi ape tulburi, vor fi discuţii, dar lucrurile astea sunt inerente”.

Ce moştenire preţioasă a primit nepoţica Mariei Cârneci de la străbunica ei

Traian Radu o acuză pe Doina că foloseşte abuziv numele Arghezi. „Baruţu Arghezi a semnat cu acest nume ca pseudonim, pentru că numele lui în buletin era Iosif Teodorescu. Acum opt sau nouă ani, el a hotărât să-şi treacă şi numele Arghezi în buletin, printr-un act notarial. În ceea ce o priveşte pe Doina Teodorescu, fiind fiică ilegitimă, ea poate să-şi adauge numele lui Arghezi numai după ce-şi face testul ADN. Nu şi-a făcut testul ADN, dar s-a dus şi şi-a adăugat numele Arghezi”, a adăugat el.

Doina Teodorescu Arghezi se apără: „Să demonstreze lucrul acesta, că mi-am adăugat abuziv numele Arghezi. În urma jignirilor care mi-au fost aduse în ultima perioadă, normal că voi apela la instanţă”.

A.B.

Foto: gandul.info

Citeşte şi:

Fiica lui Tudor Arghezi a murit!

Fiica poetului Tudor Arghezi a fost găsită de poliţie! E incredibil unde a stat după ce a fost dată dispărută


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro