A pus puţină apă cu bicarbonat peste legume. După ce vei vedea de ce, vei face şi tu la fel! Rezultatele sunt uimitoare
Publicat pe 24.07.2016 la 10:26 Actualizat pe 24.07.2016 la 10:50
Să mănânci sănătos în ziua de astăzi este, fără doar şi poate, o adevărată provocare, motiv pentru care îţi propunem să ai grijă de sănătatea ta apelând la un truc simplu, ce dezinfectează fructele şi legumele înainte de a le consuma.
Să mănânci sănătos în ziua de astăzi este, fără doar şi poate, o adevărată provocare, motiv pentru care îţi propunem să ai grijă de sănătatea ta apelând la un truc simplu, ce dezinfectează fructele şi legumele înainte de a le consuma.
Pentru că multe dintre produsele organice pot fi contaminate cu pesticide şi chimicale, îţi propunem să cureţi în profunzime fructele şi legumele cu ajutorul unui amestec amestec de bicarbonat de sodiu.
Conform secretele.com, acesta este o substanţă bifazică, ce se găseşte peste tot prin natură, inclusiv în apele minerale de izvor. Printre altele, bicarbonatul este şi un bun biopesticid, împiedicând astfel dezvoltarea bacteriilor, virusurilor şi fungilor.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonatul cu apă şi să omogenizezi bine preparatul până ce capătă consistentă unei paşte. Foloseşte amestecul la curăţarea legumelor şi fructelor că să le dezinfectezi.
Mai exact, adaugă o linguriţă sau două de bicarbonat de sodiu la 1-2 căni de apă şi amestecă bine. Toarnă apoi amestecul peste apa în care speli legumele şi fructele, iar apoi curăţă-le în profunzime. Clăteşte-le din abundenţă pentru a îndepărta de reziduurile de bicarbonat.
T.F.S