VIDEO / Acestea sunt simptomele deficitului de magneziu! Ar trebui să fii îngrijorat dacă le ai
Publicat pe 25.11.2017 la 13:06 Actualizat pe 25.11.2017 la 13:19
Alimentele din zilele noastre au în compoziţie mai putin magneziu decât cele de pe vreme bunicilor nostru. Asta pentru că solul este el sărac în magneziu.
Alimentele din zilele noastre au în compoziţie mai putin magneziu decât cele de pe vremea bunicilor noştri. Asta pentru că solul este el însuşi sărac în magneziu.
Magneziul este esenţial pentru o bună funcţionare a organismului, dar ajută şi la producerea acidului hialuronic, un component de bază al ţesuturilor conjunctive.
Dacă te simți agitat, nervos și nu te poți concentra e posibil să ai o lipsă de magneziu în organism. Alte simptome ale lipsei de magneziu sunt: crampele, cârceii, migrenele, pofta de dulce, depresia, anxietatea. Aşa încât trebuie să fii atent şi să urmăreşti cât de des te confrunţi cu astfel de stări.
Invitat în emisiunea Star Matinal, promotorul unui stil de viaţă sănătoas, Cristian Mărgărit, a vorbit despre alimentele în care se găsesc cele mai mari surse de magneziu şi cum e bine să le consumăm.
"Găsim magneziu în frunezele verzi în special, în spanac, mărar, pătrunjel, în tot ce este verde, asta pentru că clorofila înseamnă magneziu, iar un mare avantaj este că frunzele au puţine calorii. O altă sursă de magneziu o reprezintă seminţele de cânepă, dar acestea au multe calorii. Ele pot fi consumate în biscuiţi, în iaurt sau în salată. Nucile caju şi seminţele de dovleac sunt foarte bune. Trebuie consumate crude. Avocado are grăsimi sănătoase şi magneziu, dar trebuie consumat bine copt. Kiwi conţine magneziu şi vitamină c este foarte bun în sezonul rece şi strugurii roşi, de asemenea. Aceştia conţin şi antioxidanţi. Putem să combinăm aceste ingrediente, să facem sucuri sau smoothie din ele. " a declarat în emisunea "Star Matinal" Cristian Mărgărit.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.